[]

Hiv pozitif birisiyle tanistiniz mi?

1- korunarak hiv pozitif olan birisini tanidiniz mi?

2- hiv oldugunu ogrenince belli etmeseniz bile o kisiden sogudunuz mu?


 
1: evet tanıdım.
2: hayır soğumadım.

  • England  (26.08.16 10:14:45) 
Evet. 10 yaşında virusu annesinden almis bir cocuk. Dis hekimi bir arkadasimin muayenehanesinde karşılaştım. Devlette hicbir dis hekimi cocugu tedavi etmek istememis, gozune, acik bir yarasina kan sicrar ve bir sekilde viruse maruz kalir diye. Arakadasim yagmurluk gibi bir ameliyat onlugu, gozlukler, maske falan guzelce onlemini alip cocugun dislerini tedavi etti. Diger dis hekimleri de bayagi kufur yedi. Tedavi etmeyi reddetmek ne demek?

Sogumadim.

Edit:Tabii ki dislerini tedavi etmeme haklari var canım. Zaten var ki etmediler. Ahlaki boyutundan bahsediyorum. Tedavi edilebiliyor çünkü ayni zamanda. Onlar etmemeyi seciyor. Cocuk da acisindan kivraniyor.

Haklarimizin zemini ahlak degildir.
  • shadowcat  (26.08.16 10:17:43 ~ 11:12:17) 
Hiv+ cinsel yollarla, kan yoluyla bulaşan bir hastalıktır. Eğer cinsel münasebet yaşamıyorsanız sıkıntı olmaz. Arkadaşlık edebilirsiniz.

Hayır tanımadım.


.
  • kartallar yuksek ucar  (26.08.16 10:18:32) 
1-evet
2-hayır.

  • petekpare  (26.08.16 10:19:34) 
Hiv virüsün adı oluyor. Hiv virüsü taşıyanlara da hiv pozitif deniyor. Eğer tedavi edilmezse, bağışıklık sistemini komple çökertiyor. Buna da aids hastalığı deniyor.


.
  • kartallar yuksek ucar  (26.08.16 10:37:12) 
korunarak ya da korunmayarak bir sekilde hiv olan insandan neden soguyayim? korundugu ya da korunmadigi icin hiv olmus olmasi onu daha iyi/kotu bir insan vs. yapmiyor ki....


  • kassiopeia  (26.08.16 10:39:27 ~ 10:40:02) 
1) Tanımadım
2) Soğumazdım.

Ayrıca hekimlerin tedavi etmeyi reddetme hakkı var.
  • tiksinmedenuyanmak  (26.08.16 11:03:11) 
1. duyuruda var bi hiv+li. onun dışında da mesleğim icabı birkaç kişiyle tanıştım

2. hayır
  • la noix  (26.08.16 12:20:33) 
1- hayır
2- soğumam. sadece bir gün basit bir hastalık sebebiyle bile ölebileceğini düşünür, üzülürüm.

  • matilda  (26.08.16 13:09:49) 
cinsel yolla hiv kapmis bir kac kisi ile tanistim, sogumak aklimin ucundan bile gecmedi. birlikte oturup kalkiyoruz, yiyip iciyoruz, gayet de sen sakrak insanlar.


  • thewizardofearthsea  (26.08.16 14:23:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.