[]

şöyle olsa tren kazalarındaki hasar engellenemez mi?

trenin önüne gelen şeylere çarpsa dahi, ezmek ya da sürüklemek yerine sağa/sola savurma için ">" bir şey konulsa hasarlar engellenemez mi? elbette düşünülmüştür de yapılmaması için bir engel mi var?

dediğim şu;

tren normalde böyleyse ;

----------------I

böyle olsa;

---------------->

 
Bence yine de hizindan oturu o sekilde altina alir ki ice treni filan vardir almanyads, burnu bu bahsettiginiz gibi sanirsam.

Hiziyla alakali bence. Kar kureme aracini dusunelim. Saga sola kar itiyor ama hizli sekilde bize gelirse ya da karlara girerse onlara carpmis olur.
  • kuehles blondes  (26.08.16 08:50:59) 
bence o daha tehlikeli, önüne çıkan örneğin bir arabayı çarpıp sürüklemek yerine ortadan ikiye bölmez mi?


  • animalman  (26.08.16 08:55:02) 
normalde zaten bir çoğu öyle. ancak yenilerde ağırlıklı sebebi zaten o tasarımın aerodinamik olarak da daha iyi olması.

www.bektobacco.com

www.modeltrenciler.com

www.raileurope.com

www.railteam.eu

www.smh.com.au

s3-media1.fl.yelpcdn.com


bunun dışında;

doğru tasarlanmış bir tren yolunda hızlı trenler zaten kimseye çarpamaz zira kimse giremez yola.
  • prodeq  (26.08.16 09:03:26 ~ 09:04:59) 
Yeni trenler oyle ki zaten. Nedeni de hava direncini dusurmek.

Hizli giden bir trenin ucu nasil olursa olsun carptigi yeri mahveder.

Eger trenin ucunda raylara yakin metal bir onlemi kastediyorsaniz o da var. Bunlar yavas hizlarda ise yarar.
  • antikadimag  (26.08.16 09:03:50) 
yeni dizayn trenler zaten o şekil.
aerodinamik açıdan en verimli şekil >
raylara hayvanların, insanların girebildiği yerlerde önlem açısından diğer türlü yapılabilir. insan ve hayvandan daha çok trenin raydan çıkmaması düşünülerek.
www.sozcu.com.tr
  • seyduna6687  (26.08.16 09:24:01) 
Önünü nasıl yaparsan yap, trenin hızından dolayı ortaya çıkan bir enerji var. Bir çarpma anında bu enerjinin zarar vermemesi için onu soğuracak bir düzen olması lazım. Bu da trenin şekliyle şemaliyle değil daha başka şekillerde olabilir ama mevcut teknolojiyle bu mümkün değil sanırım şöyle yolda çıkmış treninin önüne yüksek yoğunlukla bi plazma oluşturulup trenin tüm enerjisi ona aktarılabilir ama zamanla artık.


  • angelus  (26.08.16 10:39:46) 
hayır. tren çarpmasında sorun darbenin aktarıldığı yüzeyin açısı değil; o yüzey mecburen yüksek olduğu için trenin çarptığı şeyi altına alması ve tekerleklere kadar getirerek ezmesi.

bu fikir 1930'larda yapılan bazı trenlerde denendi, ama düz mantıkla böyle bişey koyunca yüksek hızla vurunca çarptığın şey hafifse (ör.araba) havalanıp tekrar düşmeye başladığı için vazgeçildi.

güncel önlem, tren yoluna kimsenin giremeyeceği düzenlemeler yapmak.
  • babilbaligi  (26.08.16 11:01:41) 
Öyle bir parça var ve adı da İngilizce cow catcher. Türkçe davar kovar deniyor. Google'da cow catcher diye aratırsan görebilirsin.


  • caknikilsin  (26.08.16 11:40:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.