[]

tayland mı japonya mı?

selam seyahat dostları. kararsız kaldığım bir konuda fikrinizi almak istedim.

mart 2017de bangkok-phuket-singapur mu, tokyo-osaka-seul mu?

2.rota biraz daha pahalı olacak ve hava soguk olabilir gibi. giden varsa martta nasıl oluyor merak ediyorum. gönlümüz 2.rotadan yana ama gidip de donmak istemiyoruz. diğer tarafta da deniz kum güneş sıcak bir hava. her iki yere de gitmedik ve muhtemelen tekrar bu kadar uzak mesafelere gidişimiz olmayabilir. şimdiden teşekkürler.

 
Subatta japonya yapmisligim vardir.

Sikinti olmadi. Montumu giyip ciktim.
Yalniz japonya'ya 1 kez gidebilecekseniz 2 buyuk sehirden ziyade

Tokyo + osaka + kyoto filan yapin, bi 10 gun de ayirin. (En az)


Bangkok'a gitmedim, singapur ise cok yapay bi yer bence.
  • kuehles blondes  (26.08.16 08:25:07) 
Japonya'da ilk gidilmesi gereken yer Kyoto bence. Önce onu aradan çıkarayım.

İlkbahar Japonya için çok ideal bir mevsim. Aslında nisana doğru kaydırabilirseniz daha da iyi olur. Ha Japonya'nın havasına pek güven olmadığından kara veya yağmura yakalanma riskiniz de var ama soğuk bakımından sıkıntı yaşayacağınızı hiç sanmıyorum.
  • sesee  (26.08.16 08:36:31) 
bangkok - phuket - singapur


  • mysql34  (26.08.16 08:43:24) 
normal şartlar altında japonya güney kore ikilisi tercih edilmeli ama şubat manzara olarak güzel bir ay değil. (bu arada japonya'da görülmesi gerekenler listenin bşına nara, nachi ve hokkaido'yu koyuyorum. sonra kyoto eklenebilir. osaka ve tokyo'yu son sıraya atın. ;p) japonya'ya ben 15 gün ayırmıştım yetmemişti. kore ile birlikte min 3 hafta diyorum.

bangkok singapur ve phuket ise biraz modifiye edilirse doğru tercih olur. singapur yukarıda yazıldığı yapay bir şehir. bangkok'a 2 gün ayrılabilir. sonrasında phuket'te zaman kaybetmeyip krabi-ao nang civarında konaklayıp phi phi adalarında zaman geçirirsiniz. benim önerim listeden singapur'u çıkarıp kamboçya'yı ekleyin. bangkok'dan siem reap'e geçersiniz. bu rota için 2 hafta yeterli olacaktır.
  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (26.08.16 09:12:03) 
Hokkaido degil ama hirosima'ya inmistim, miyajima adasi vb harika.

Nara'yi ben de kyoto onune koyabilirim :) osaka'yi bir yere koymasam da olur nerdeyse ama shinsekai - tsutenkaku civarlarini cok sempatik bulmustum ben. Ama tokyo gorulmeli, her kismi ayri. Ueno park, ginza, akihabara(?), fish market, shinjuku vb vb.

Kyoto'da ise birkac tapinak belirleyip gezmek daha iyi olur.

@iktisatci gibi ben de 3 hafta ayirmistim japonya gezime. Manzara olmaz demis ama benim cok bir sikayetim olmadi, kis mevsiminde gezmeyi seven biriyim, ondan olabilir. Sakura zamanini zaten finansal olarak karsilayamaZdim. (Yazin gitmek de aklima gelmedi)


Tayland'a gitmedim ama singapur + malezya yapmisligim var, malezya'yi da dusunebilirsiniz. Ama kuala lumpur degil de tioman adasi, penang adasi, kuantan vb gibi yerlerini. Bu seyahat icin de 3 hafta ayirmistim.

Bir de taylandda chiang mai 'yi cok seven arkadaslarim olmustu.
  • kuehles blondes  (26.08.16 09:33:19) 
tayland'a gitmedim, singapur fena değil. singapur'a gideceksen kuala lumpur'a da (KL) belki birkaç gün ayırabilirsin, yataklı trenle gece yolculuğu yapılabilir singapur ve KL arasında.

ama japonya ve g.koreyi çok tavsiye ederim. muhteşem güzellikte yerler. keşke fırsat bulup yeniden gitsem.

mart'da osaka, kyoto ve güneyde miyazaki isimli bir kasabada bulunmuştum. genelde yağmur vardı osaka'da, ama yukarıda dendiği gibi mont ve şemsiye gayet yeterliydi. ama hayal meyal kar serpiştirdiğini hatırlar gibiyim. ayrıca mart ayı sakura (kiraz) ağaçlarının çiçek açma mevsimiydi galiba. osaka kalesi'nde pek güzeldi diye hatırlıyorum. kyoto zaten görülmesi gereken bir yer. osaka'dan shinkansen hızlı trenle yarım saatte gidiliyordu galiba. kyoto'ya gitmişken nara'ya da uğramak gerek, ben göremedim ama çok güzel bir yer olduğunu duymuştum.

seul'e de martta gitmiştim. çok soğuk olduğunu hatırlıyorum. beresiz pek çıkılmıyordu. ama seul de muhteşem bir yer. nesi muhteşem diye sorarsan, genel anlamda yaşamı için söylüyorum bunu galiba. çok güzel hatıralarla ayrıldığımı hatırlıyorum.

ülkenin güneyinde jeju isimli bir ada var, uçakla bir saat sürüyor, mart ayında çok çok soğuk oluyor ama orada bir kaç gün kalmayı, turla filan adayı gezmeni tavsiye ederim.
  • puc  (26.08.16 09:37:49 ~ 09:38:08) 
seul olduğu için tokyo-osaka-seul <3 Kore <3


  • ucan spagetticanavari  (26.08.16 10:22:13) 
Bayramda Tayland rotasına gidicem dönünce hatırlatırsan anlatırım


  • mirty  (26.08.16 10:27:17) 
bangkok-phuket-singapur yapmış biri olarak kesinlikle tokyo-osaka-seul


  • awareim  (26.08.16 12:04:51) 
Tayland, özellikle de Koh Samui! Muhteşem bir yer ama Japonya'yı hiç görmedim.


  • anumegha  (26.08.16 12:16:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.