[]

yeşilpasaportla yurtdışı

merhaba, aramaya inandım ama tam tarif ettiğim durumu bulamadığım için başlık açtım. elimizde erasmus için yurtdışına çıkacak bir adet öğrenci var. yeşil pasaport annesinin öğretmen olması sebebiyle alınmış. milli eğitimden alınan yazıda sadece bu kişinin annesi dolayısıyla yeşil pasaporta sahip olduğu yazıyor. yurtdışında çıkmasında bir sakınca yoktur gibi bir ifade yok. bunu yazmalarını talep ettiğimizde, devlet memuru yurt dışına çıkacaksa böyle bi yazı verdiklerini ama yakını yurtdışına çıkacaksa onunla ilgili yurtdışına çıkmasında sakınca yoktur gibi birşey yazılmadığını söylüyorlar.bu durumda biz işin içinden çıkamadık. alması gereken evrak tam olarak nedir? tecrübe edenler yazabilirse çok sevineceğim.




 
Hangi ülke?


  • kurnaz  (26.08.16 00:11:14) 
@kurnaz hollanda ama bu durumda ülkenin bir önemi yok çünkü çıkış işlemleri vize ve ülkeden bağımsız


  • avonkatalogu  (26.08.16 00:26:19 ~ 00:26:56) 
nasıl yok, bilmeden konuşmayın lütfen.
fransa yeşil pasaporta vize vermiyor mesela.

alacağınız vize için buna dikkat edin.
  • kurnaz  (26.08.16 00:48:49 ~ 00:49:17) 
@kurnaz soruyu okumadan konuşmayın lütfen. soru vize sorusu değil. yeşil pasaportla ohal kaynaklı yurtdışına çıkış prosedürü içerikli bir soru


  • avonkatalogu  (26.08.16 01:53:58) 
@avon

erasmus için yurt dışına çıkacak kişinin öncelikle vizesi olması gerekiyor. bundan dolayı yeşil pasaportla türk devleti işlemlerinden daha öncelikle gidilecek ülke regülasyonuna bakmak gerekli.
  • kurnaz  (26.08.16 01:59:48 ~ 02:00:21) 
vizesi var zaten soruyu okursanız sorunun vizeyle hiçbir alakası olmadığını göreceksiniz @kurnaz


  • avonkatalogu  (26.08.16 02:01:37) 
emniyetin ilgili yazısını dilekçeye ekleyerek, talep edebilirsiniz. çünkü ilgili yazıda, açıkça belirtilmiş.

*bu arada Hollanda'da hangi üniversiteye gidiyor öğrenciniz?
  • dropbox  (19.09.16 22:01:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.