[]

1 aylık kedi buldum, ne yapmalı?

Bu fotoğraftaki yavrucağı(i.hizliresim.com ) iki gün önce ana yolda tek başına koşarken bulduk. Çevredeki yeni doğum yapmış anne kedilerden hiçbiri kendisini kabul etmedi. Ben de çaresizlikten eve aldım. İki gündür çok az miktarda junior kedi mamasını eziyor, yanına da yoğurt koyuyorum hapır hupur yiyor :) ama az gelmesinden ve yetersiz beslenmesinden korkuyorum. 1 aylık kediye başka ne yedirmek gerekir? Bebelac filan diyen oldu. Onu yapayım mı, nasıl yapayım?

Dükkanda baktığım 1 anne ve 4 tane yavru kedi daha var. Doğum zamanında bi duyuru açmıştım o zamanlar :) ama onlar şu boya geldiler, büyükler biraz: i.hizliresim.com
Bizim minik kediyi bu büyüklerin arasına koysam ne olur? Geçinirler mi birlikte? Benim çok alerjim var ama evimizin balkonu büyük baya. Genişçe bir terasta üstü kapalı bir yerde ömür boyu beslenebilir mi bu kedi? Eve kedi sokmaya hem sorumluluk hem de alerjiler sebebiyle pek hazır hissetmiyorum. Ama çok da alıştım kerataya; ne yapayım da bir orta yol bulayım bana bir akıl verin... Öncelikle hepsini sahiplendirmeye çalışacağım ama çok umudum da yok açıkçası. Evde biraz daha büyüttükten sonra bu küçük kediyi de dükkana mı alsam? Dükkanın arkası bahçe gibi ama kedicik bi kere eve alıştıktan sonra ona kötülük yapmış olur muyum? Of bilemiyorum :( önerilerinizi dinliyorum.

 
Birakma lutfen. Omurluk arkadasin olsun. Lutfen. Emin ol Allah bunu karsiliksiz birakmaz. Seni karsiliksiz sevecek bi cana anne baba olmus olursun.


  • brad pitt  (25.08.16 22:00:58) 
eğer korunaklıysa dükkanın arka bahçesinde büyütebilirsin. böylece eve alışmış olmaz ve mutlu bir kedi olur.
önemli olan beslenmesi ve çişini yapabiliyor olması. eğer bir aylıksa besini süt. mama yaşı daha gelmemiş demektir. süt derken markette satılan inek sütleri değil tabii. o sütler laktoz içerir. insan laktozu sindirebilir ama kedigiller sindiremez. inek sütü (ya da onunla yapılmış herhangi bir süt ürünü) vermeyin. veterinerlerden kitty milk alabilirsiniz. severek içecektir. bir de çişi yapabilme meselesi var. eğer annesi öğretmediyse sizin öğretmeniz gerekecek. çünkü her gün en az bir kere çiş yapmazsa (annesi aracılığıyla, kendi kendine ya da insan destekli) kan zehirlenmesi tehlikesi var.
iki aylık oluncaya kadar ağırlıklı kitty milk ve uygun yaşa ait mamalardan verin (başka da bir şey yemesin), çişini de yaptırın yeter.zekidir bunlar hemen herşeyi öğrenebilirler.
  • tururo  (25.08.16 22:27:21) 
Çişini kakasını çok güzel yapıyor maşallah. Kuma da alıştı :)


  • pandispanya  (25.08.16 22:28:28) 
opmeli :)
göbeğinde gülen surat var

  • sadegazoz  (25.08.16 23:18:28) 
ya çok güzel bir şey bu, masumiyetini yerim :)

öncelikle evde bakacak durumda değilseniz eve çok alışmaması daha yerinde olur. hem siz de alışmamış olursunuz, sonra bırakması çok üzüyor. :(

tururo da demiş; dükkanın arka bahçesine güveniyorsanız hem hayvan özgür olur, hem arkadaşları olur. biraz toparlansın, minik kuru mamalardan yemeye başlasın, çok vakit geçirmeden diğer minnoşların yanına koyun. gözünüzün önünde de olur hem.
  • piremses  (26.08.16 08:28:28) 
Küçük kediyi diğerlerinin yanına koy pandiş, 2 gün tıslayıp 3. gün alışırlar birbirlerine. Birkaç gün sonra birlikte anneyi emer ve hoplar zıplar halde bulabilirsin.


  • kaymaktutmayansicaksut  (26.08.16 11:43:18) 
ya bu o kadar güzel ki, ben bulsam asla bırakmazdım kesin göbeğine bak, şapşik <3

eve katiyen alamam konusunda ısrarcı iseniz dükkana koyun bunu, zaten arkadaşlar da benzer önerilerde bulunmuş. diğerleri de alışır gençken hem, toti toti oynarlar hemen.
  • evde liyakat kalmamis  (26.08.16 11:48:37) 
***1.5 SENE SONRA GELEN GÜNCELLEME***
Kediciği sokağa bırakmaya kıyamadığımız için kendisi bizim oğlumuz oldu ve sonra ona bir de kardeş bulduk :) Şimdi ikisi de ayı gibi oldular maşallah ve evin altını üstüne getiriyorlar. Hayatımda verdiğim en güzel karar oldu :)

Bunlar da güncel fotoğrafları:
hizliresim.org
hizliresim.org

Burada tavsiye veren herkese sonsuz teşekkürler! :)
  • pandispanya  (12.01.18 21:30:06 ~ 21:32:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.