[]

star trek(2009) (2013) filmleri hakkında spoilerlı soru

daha önce herhangi bir star trek filmi veya dizisi izlemediğimi baştan belirteyim. ama spock,cap kirk isimlerine falan daha önceden doğal olarak aşinaydım. dün bu 2 filmi izledim. izlemeden sözlükte sorduğum kişiler olmuştu. yeni seri rebootmuş.

olay şu galiba. yeni nesili star trek'e adapte etmek için bu seri başlamış. böylesine büyük bir külliyatı baştan çekemeyecekleri için zaman yolculuğu ile alternatif bir gerçeklik yaratıp evreni sıfırladılar. bence çok çok mantıklı bir olay. zaten 3. film yeni vizyona girdi. 4. filmde 2018'de çıkacak sanırım.

sorularım şunlar.

1- 2009 yapımı olan filmle beraber geçmişte yer alan film-diziler bu evren için önemsiz diyebilir miyiz? (bir benzerini x-men dofp filminde yapmıştı)
2- ana seride cap kirk böylesine serseri, umursamaz bir tip değil galiba? babasını kaybettiğinden dolayı bu evrende böyle oldu değil mi?
3-aynı şekilde spock ile kirk ana seride birbiriyle sürekli rekabet halinde olan hatta birbirinden nefret eden kişiler değillerdi?
4-bildiğim kadarıyla uhura ile kirk arasında bir şeyler olması lazımdı. bunun olmamasının sebebi de alternatif gerçeklik diyebilir miyiz? yani ana seride spock-uhura ilişkisi var mı?

 
1- 2009 yapımı olan filmle beraber geçmişte yer alan film-diziler bu evren için önemsiz diyebilir miyiz? (bir benzerini x-men dofp filminde yapmıştı) - yeni bir timeline olduğundan dolayı karakterler aynı, fakat yaşanacak olanlar tamamen farklı olacak diyebiliriz. zira ilk filmi (2009) izlediysen karakter gelişimlerinin farklı olduğunu ve villain'ların da bu şekilde bir gelişim kaydettiğini görebilirsin.
2- ana seride cap kirk böylesine serseri, umursamaz bir tip değil galiba? babasını kaybettiğinden dolayı bu evrende böyle oldu değil mi? - doğrudur.
3-aynı şekilde spock ile kirk ana seride birbiriyle sürekli rekabet halinde olan hatta birbirinden nefret eden kişiler değillerdi? - doğrudur.
4-bildiğim kadarıyla uhura ile kirk arasında bir şeyler olması lazımdı. bunun olmamasının sebebi de alternatif gerçeklik diyebilir miyiz? yani ana seride spock-uhura ilişkisi var mı? - bundan emin değilim, eski trekky'lerden birileri varsa o daha net cevap verebilir. fakat benim hatırladığım kadarı ile spock'un bir ilişkisi yoktu.
  • polifonik osuruk  (26.08.16 11:27:39) 
1- "star trek: enterprise" serisi daha önceki bir tarihte yaşandığı için iki evrende de ortak. Diğer dizilerdeki olaylar alternatif evrende önemsiz. Ama 2009 ve sonrasındaki filmler için enterprise serisini izlemene gerek yok.

2- yine biraz kural tanımaz ve baya çapkındı, şimdiki seride daha fazla.

3- spock hep kendini üstün gören, ama kirk'e düşman değil hep destek olan kişiydi. 2009 filminde böyle değildi ama 2013 ve sonrasında bu role devam edecek gibi (2016'yı izlemedim)

4- spock-uhura olayı yeni seride icat edildi. Eskisinde uhura-kirk arasında bişey yok, tek bi bölümde öpüşüyorlar, o da bölüm gereği. Kalıcı bir şey degil.

Ayrıca yeni seri çok kötü. Original seride çok dandik. 1987 ve sonrasındaki herşey güzel, 2005'e kadar.
  • harzem  (26.08.16 11:35:08 ~ 11:36:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.