[]

[Çizim] Sürreal algılarımdan esinlenme

i.hizliresim.com

bu arada her gün 1 çiziktirme yükler oldum şaka maka. bu durum oy çoğunluğu ile "çok fazla" olarak algılanırsa 2-3 günde bir yükleye de bilirim. malum halkımız pek bir gergin. (bkz: neden ifşa yapılıyor? neden bu kadar sık ifşa yapılıyor? şeysi.. hehe..)


 
aklı uçkuruna kaçmış adam tasviri ile @matrix'i kutluyorum, mükemmel bir çalışma :)


  • tosiba  (25.08.16 17:48:03) 
@tosiba;

eyvallah^^

@üğpoıuy:

ne bırakacağım be. sanki bundan ekmek yiyoruz. ya da birilerinin parasını alıyoruz. marvel'de mi çalışıyorum ben ehuehue. hobi bu hobi. en başta ben beğeniyorum zaten. maksat paylaşım. yoksa yıllardır "ya sen neden güzel sanatlara gitmedin ki" demelerine rağmen hiç oralı da olmadım hani. bir gün çok efsane şeyler çizdiğim zaman bu paylaşımlar "tey tey teyy nerden nereyeeee" dedirtecek, egomu okşayacak alaaddin'in sihirli lambasını okşar gibi tatlı tatlı.
  • matrix  (25.08.16 17:55:51) 
neden gösterme gereği duyuyorsun? sadece merak ettim.


  • sir gawain  (25.08.16 17:58:26 ~ 17:58:38) 
Pascal Nouma'yı hiç sevmem. Böyle robotik bir adama böyle sade bir don hiç olmamış.


  • dissendium  (25.08.16 17:59:41) 
eğer bu sensen güzel olmuş, sen değilsen güzel olmamış ^^


  • dafaisss  (25.08.16 18:09:13) 
@sir gawain:

bu soru güzel bir soru aslında. kişisel gelişimde insanın kendini ve evreni sorgulamasına kadar götürebilir işi araç olarak. neden x görünüşte ve renkte bir tişört giyip sokağa çıktığımızla da alakalı olabilir bunun cevabı. tek mutlak bir cevabı var mı inan bilemiyorum. galiba etkileşim sağlayabildiği için benimkisi. domino taşı gibi. ben ortaya bir taş koyup devirmiş oluyorum ve sonrasında olacakların gözlemi gibi. bir tür "merak" alanı yaratmış oluyorum sanırım hayatımın içinde.

@dissendium:

futboldan hiç anlamam. tanımam da futbolcuları. çizerken hiç aklımda değildi o, ama benzemiş olabilir rastlantısal olarak. :) seneler önceki çizimler bunlar zaten. hele ki sonraki paylaşımlarda bir tane çizim atacağım ki şaşırdım oradaki benzerliğe. 3 adam çizmişim. birisi dayyip'e, diğeri abdullah kül'e benzemiş. 3.yü benzetemedim. onu sizlerden isteyeceğim :)

@dafaisss:

:) o zaman olmamış. ben daha kıllı biriyim. saç sakal. bir de solağım.
  • matrix  (25.08.16 18:20:09) 
yok aslında kendini böyle algılıyosan ve onu çiziyosan, demek istemiştim eğer sensen derken :)


  • dafaisss  (25.08.16 18:38:37) 
@üğpoıuy:

ilkokul değil de ilk olarak orta okul öğretmenimiz demeye başlamıştı. sonrasında da epey bir kişi dedi işte. hatırlatmış oldun bu arada, ahh ahh ne kadındı ama orta okul öğretmenimiz. hükümet gibi bir kadındı ama aynı zamanda çok duru bir şeydi. ne çizdiysem hepsini aldı, o günlerden bir tane bir şey kalmadı. su testisi boyadık mesela vernikli falan onu bile aldı. sınıftakilere anlatırken hep benimkiler üzerinden gösterim yapıyordu falan. okşanan egomu seviyorum bu arada. çünkü o okşandıkça su yüzüne çıkmış oluyor ve benim de onu tokatlamam çok daha kolay oluyor. iyice şamar oğlanına dönüştürdüm onu. köpeğim gibi böyle atıyorum topu "oğlum fiyuu fiyuu yakala getir" falan diyorum, her seferinde de kanıyor bunlara şapşik.

@dafaisss:

hıı şimdi oldu. başlıktan ötürü. o şu şekilde. baktığım gerçekliği bozmayı seviyorum genelde. onunla oynamayı. mesela az önce mutfaktaki çaydanlık ayaklandı geldi yanıma kadar, bıyıkları falan da vardı böyle. olm dedim, madem 40 yılın başı mutfaktan ayaklanıp geleceğin tuttu, neden ekmek arası bi peynir falan bir şey getirmedin dedi. iyi de abi sen kendin diyorsun işte, ayaklandım ben sadece, ellerim olmadı ki dedi. tamam şimdi gidebilirsin, bir daha olmasın dedim. çay demi dökmüş kedi gibi boynunu büküp gitti. bu çizimi de sokakta donuyla dolaşan ağlayan bir çocuk görüp esinlenmiştim. çocuk bir anda büyüse nasıl görünür acaba? dyerekten. neyse uzattım biliyorum. gideyim de mutfağa çaydanlığın gönlünü alayım. belki o zaman bana bir bardak çay verir hem, belli mi olur? ^^
  • matrix  (25.08.16 18:48:23) 
Geneline bakınca amatör görünse de detaylarda gayet başarılı noktalar var. Onedio'da ara ara koyuyorlar, iyi çizerlerin aynı nesne yada sahneyi beş/on yıl önce ve sonra nasıl çizdiğini, sonuçlar müthiş çoğunlukla. Özetle çizmeye devam etmelisin bence.


  • manuel mandalina  (25.08.16 20:28:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.