[]

Yeşil yeşil pasaportlar

geçen yıl da sormuştum yine soruyorum 1 kişi cevap verebilmişti;

yaş 32, öğrenci değilim, evli değilim, ssk lı işim var. 4-5 sene önce işe başlamadan öncesine kadar yeşil pasaportum vardı annemden.. (1. kademeden memur emeklisi olduğu ve onun kızı olduğum için) hiç kullanamadan okuldan mezun oldum, işe başladım yeşil meşil gitti elimden..

şimdi ben ssk dan çıksam yurtdısına gezmeye yaşamaya gitmek istesem bana yenıden yeşil mi verirler? verirlerse hangi şartta geri alırlar? mesela en az 10 sene ssk olmasa üstümde yeşile devam mı? ya da evlensem?

son soru; yeşil pasaport amerika için avantaj mı?

 
"Hususi Damgalı Pasaport alabilecek durumda bulunanların yanında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan kız çocukları ile yine yanında yaşayıp reşit olmayan erkek çocuklarına bu neviden pasaport verilir veya baba ve annelerinin pasaportlarının refakat hanesine kaydedilir. Refakat hanesine kayıtlı bulanan çocuklar, pasaport sahibi ile seyahat etmedikleri takdirde yurt dışına çıkamazlar.
Hususi Damgalı Pasaportlar 4 yıl süreli olarak İl Emniyet Müdürlükleri tarafından verilir.
Harca tabi olmayıp yeni pasaportlarda sadece cüzdan bedeli alınır."

tekrar verip vermeyeceklerini bilmiyorum; ama evli olmadığınız sürece verdiklerini anımsıyorum sanki. evlendiğiniz veya çalıştığınız anda yeşili unutun!

değil yeşil pasaport kırmızı pasaport bile amerika için avantaj değildir.:)
ama amerikan konsolosluğunda biraz hoş karşılanırsınız.
  • anuk kokulu sair  (03.12.09 22:18:14) 
sizin yine iyi, ben erkek olduğum için 18 yaşını doldurduğum an uçtu gitti yeşil pasaportceğizim. sniff :(


  • sly cooper  (03.12.09 23:42:46 ~ 23:42:57) 
yeşil pasaport için kamu görevlisi olmanız ve belli kıdeme erişmiş olmanız şart.
ssk'lı olmanız size yeşil pasaport sağlamaz. ancak tsk,egm,mit gibi kurumlarda çalışıyor olmanız halinde bu pasaportu temin edebilme imkanınız vardır.

  • icemanr  (04.12.09 13:35:55) 
@icemanr sorudan o kadar uzaksın ki tüylerim ürperdi :)


  • medre  (04.12.09 14:16:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.