[]

Eğitim vaziyetim ve buna göre askerlik tecil edip edemeyeceğime dair soru

Öncelikle durumunu açıklayayım:
- Doğum tarihim 07/12/1989.
- Lisede 3 kere üstüste kalmamın ardından özgün öğretim denen mevzudan atıldım.
- Ardından yıllarca askerliğin a´sını düşünmeyerek açık öğretime falan yazılmadım.
- Ne zaman ki ilk yoklamam geldi o zaman:
* gerekli şube ziyaretlerini yapıp "... 4 Aralık 2009 tarihine kadar askerlik açısından bir sakıncası yoktur." yazan kağıdı aldım,
* açık öğretimi araştırdım ve açık *genel* (düz) lisenin tecil falan etmediğini, yalnız Meslekî Açık Öğretim Lisesi'nin tecil ettiğini öğrendim,
* MAÖL kayıt döneminin sondan 2. gününde kaydolmaya çalıştığım için* tüm kontenjanların dolu olduğunu pek çok kişi tarafından işittim.
- 4 Aralık'tan itibaren kaçak vaziyetinde olacağım.

Durum bu. Sorumsa: hâlen herhangi bi şekilde tecil edebilir miyim? Mümkün müdür? Olursa nasıl olur?
İlginize teşekkürler.

 
en önemli bilgiyi vermemişsiniz. Yaş kaç?


  • adil  (03.12.09 21:08:40) 
20 (07/12/1989).


  • Dimitrakopulos  (03.12.09 21:12:29 ~ 21:13:30) 
Aslında az önce bu soruya uzun bir cevap yazmıştım ama gönder deyince bütün yazdıklarım uçtu gitti. Meğerse oturum zaman aşımına uğramış. Yeniden yazıyorum artık.

Dimitrakopulos, senin için Asal sitesini biraz araştırdım. Sanırım Kasım celbine dahisin ve 1-4 Aralık tarihleri arasında sevk edilmen gerekiyor. Eğer bu 1-4 Aralık tarihlerini kapsayan süre boyunca herhangi bir resmi sağlık kurumundan bir sağlık sorunu sebebiyle raporlu olsaydın çok büyük ihtimalle sevkin bir sonraki celp dönemine (Şubat) kalırdı. Ama artık bunun için çok geç. Eğer yarın sevke katılmazsan Bakaya durumuna (bir tür asker kaçağı işte) düşüyorsun ve para cezasından (en az 2000 tl) ayrı olarak bir de askere ne kadar eç katıldığın ve kendin katılmana veya yakalanarak götürülmene bağlı olarak değişen sürelerde hapis cezaları var. (süreler hiç de az değil. 1 ayla 3 yıl arası değişiyor.)

Buna göre şu an senin durumunu bilmiyorum. Ama eğer şu sonuçları göze almanı gerektirecek bir sorunun yoksa (umarım yoktur) ben sana yarın askerlik şubene gidip evraklarını almanı ve sonra da seni birliğine götürecek otobüse binmeni tavsiye ederim.

Keşke çözüm arayışlarına biraz daha erken başlasaydın fakat şu an bunları düşünmenin lüzumu yok. Neticede bu günler de, bu sorunlar da bir gün bitecek. Ne kadar erken başlarsan o adar çabuk biter. Benim bilgim ve okuduklarım ışığında söyleyebileceklerim bunlar. Allah'a emanet ol.
  • adil  (04.12.09 00:16:07 ~ 00:31:50) 
Çok teşekkürler Adil. Bunları dikkate aldım.

Bu arada bikaç saat daha buraya bakabilicem, başka cevap/öneri getirecek varsa hoşgelsin lütfen.
  • Dimitrakopulos  (04.12.09 00:46:08 ~ 00:52:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.