[]

superonline port yok

bulunduğum apartmandan 3.kattan 2.kattaki daireye taşındım. eski evimde superonline kullanıyordum, 16 ağustos salı günü müşteri hizmetlerini arayarak nakil istedim. 100 lira ücreti var, faturaya yansır dediler, tamam dedim. sonra switch eksikliği nedeniyle hizmet sağlayamıyoruz, 7 iş günü sürebilir dediler. bugün arandım ve apartmanınızda port yok, hizmet sağlayamıyoruz, cayma bedeli olmadan iptal işlemi yapacağız dediler. yani ortada bıraktılar.

çözüm için fikri, önerisi olan var mı?


 
superonline a port takılması için başvurun, gelip baksınlar, eğer takılamıyorsa mecbur iptal edecekler.
edit: oha tamamen yanlış okumuşum. aynı apartman demişsiniz. kesinlikle iptali kabul etmeyin o zaman. superonline da şikayetvara yazmak da çok işe yarıyor.

  • interview with the vampire  (25.08.16 14:08:27 ~ 14:10:54) 
Öyle saçmalık olmaz. Port dediği nane zaten dairenden gelen cat6 yada fiber kablonun switchte yada baskta takıldığı yere denir. Yani aynı apartmanda farklı daireye taşındıysan taşındığın daireden kalan boş bir mutlaka port olur. Port olmasa da ekstra switch takılır, kabinette switch takılacak yer yoksa kabinet değiştirilir ama illaki çözümü bulunur.

Onlar hizmet vermekten caydığı için sen cayma parası istemelisin üstüne.
  • Crowley  (25.08.16 14:36:18) 
hocam çok yanlış yapmışsınız. eğer bahsettiğiniz olay adsl ise (yani fiber değilse) yapmanız gereken bina girişindeki telefon hatlarının dağıldığı kutudan kabloların yerlerini değiştirmekti. dolayısıyla sizin yeni geçtiğiniz daire eski dairenizin hattı gelecekti. hiç nakildi bilmemneydi uğraşmayacaktınız.

ama fiberse o zaman iş başka. onun değişimini yine superonline yapması lazım. ama yine dediğim gibi olması lazım. dağıtıcı kutu olur ondan yer değişimi yapılır problem çözülür.
  • mr.goodcat  (25.08.16 15:25:18) 
bağlantı fiber. bana dendi ki ilk olarak fiber hizmetini sağlayamıyoruz, adsl verelim, sonra onu da veremiyoruz dendi. bugün bayiye gittim, apartmana ekip göndereceklerini söylediler pazartesi ama bakalım ne olacak.


  • pleione  (25.08.16 20:50:16 ~ 20:51:40) 
gerçekten şaka gibi. 3. kata fiber hizmeti verip de 2. kata nasıl veremiyorlarmış.

fiber modeminize kablo nasıl geliyor. duvara mı bağlıyorsunuz yani bina iç tesisatı mı var yoksa sağdan soldan geçerek mi geliyor modeme.
  • mr.goodcat  (25.08.16 21:00:12) 
iç tesisat var, daire elektrik panosunda modeme benzer küçük bir superonline cihazı var.


  • pleione  (25.08.16 22:51:52 ~ 22:52:35) 
eğer o cihaza erişiminiz varsa arkasında sizin dairenizin bulunduğu kabloyu çıkarın yerine yeni yerleşeceğiniz daireninkini takın. problem çözülmüştür. superonline'ın da yapması gereken budur.


  • mr.goodcat  (25.08.16 23:49:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.