[]

Suriye İç Savaşı sohbet grubu

Baktım herkes grup kuruyor ben de kurayım dedim. Aslında epeydir aklımda vardı bu fikir. Reddit üzerinden takip ediyorum hep bu savaşı. Çok uzun süredir ilgileniyorum bu savaşla. Yeni gelişmeler üzerine sohbet edebileceğim bir ortam olsun isterdim. türkiye gerek yanlış gerek doğru bu savaşa başından beri taraf oldu(aslında zaten çok zordu taraf olmaması.). ama cerablus hamlesi ile artık doğrudan bu işin içindeyiz. ne kadar çok insan medya dedğimiz taraflı düzenekten propaganda, yanlış bilgi, taraflı bilgi almaktansa bu grupta en objektif bilgiyi en hızlı şekilde alabilsin istiyorum.

bu sınırımızdaki savaş türkiye için çok önemli. başından beri bu savaşa çekilmemin nedeni de buydu zaten. sınır politikmaız, göçmenler, türkiye iç politikası, partilerin tutumu, etnik gruplara ve sınıflara toplumsal bakış açımız, ticaretimiz, demografik yapımız, avrupa birliği ilişkilerimiz, rusya abd ilişkilerimiz vb sayamayacağımız inanılmaz sayıda konu bu savaşın bir parçası. türkiyede yaşayan bütün insanları çok yakından ilgilendrimesi gereken bir savaş bu.

Bazı gruplardayım ama mesela sırf Suriye İç Savaşı hakkında konuşabileceğim bir grup istiyorum. Tartışabileceğimiz, bilgi alışverişi yapabileceğimiz ve sohbet edebilecğeimiz bir grup olsun. Ama çok da uzak gitmeyelim konudan. Ana konumuz suriye iç savaşı.

Herkes gelebilir. Kimin tarafında olduğunuz da önemli değil (cihatçılar, esatçılar, türkiyeciler, amerikan taraftarları, rus taraftarları, kürtçüler, SDFciler, rojavacılar, ülkücüler, fsacılar, nusracılar, southernfrontcular, jund al aqsacılar vb.). tarafsızca kendi fikirlerini saygı çerçevesinde anlatabilir. Bu savaş hakkında bilgisi olmayan ama katılmak isteyen, bu savaşı merak edenler, türkiyeye etkileri konusunda endişelenler ve yeni bilgiler öğrenmek isteyenler de gelebilir kimseye üstten bakacak değiliz. Kibir dışında herkesin bu grupta yeri var. Ne kadar insan bu konuda öğrenmek isterse ilgilense ben o kadar mutlu olurum.

edit : whatsapp kurmaya karar verdik :) telegram icin yeterli sayiya ulasirsak telgram da kurabilirzi.

 
guzel olur ya, her gun liveuamap bakiyorum amacsizca, iki muhabbet ederiz. i'm in


  • hjarteblod  (24.08.16 22:53:20) 
sayımız artıyor. çok sevindim.


  • charlotte blanc  (24.08.16 22:56:11 ~ 22:57:00) 
Boardest'ın Siyaset panosunda (boardest.com) konu başlıkları veya haber linkleri altında tartışılsa, herkes istifade etse nasıl olur?

WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalar anlık mesajlaşma uygulamaları. Bunlar uzun tartışmalar yapmaya uygun değil görüşündeyim. Ayrıca yapıları gereği halka ve arama motorlarına daha kapalılar, dolayısıyla erişim çok kısıtlı kalıyor.

2-3 gün önce Telegram'da kurulan Ekşi Duyuru Tarih Grubu içerisindeyim. Herkes birbirine selam veriyor hala :)
  • Kızılçam Kitabevi  (25.08.16 01:29:05 ~ 01:32:50) 
@Mamutabi Telegram WhatsApp gibi bir anlık mesajlaşma uygulaması.


  • Kızılçam Kitabevi  (25.08.16 01:40:32) 
  • archmage mahmut  (25.08.16 12:19:39) 
@archmage mahmut türkiyeyle ilgili bi konuyu bile ingilizce tartışmak zorunda kalmak can sıkıcı değil mi?

@nedensonra Telegram grubunun linkini sadece yönetici görebiliyor malesef. Grubun adı "Eksi Duyuru Tarih" bu ararsanız çıkar belki.

Tekrar ediyorum Telegram ve WhatsApp bu iş için uygun değil. Bi iki Telegram grubuna girerseniz anlarsınız
  • Kızılçam Kitabevi  (25.08.16 12:31:33) 
ben varım.


  • mrtkbl  (01.09.16 14:56:40) 
beni de alir misiniz


  • hopeless  (02.09.16 20:23:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.