[]

Allahın yürü ya kulum demesi

Var mı çevrenizde böyle insanlar Allahın yürü ya kulum dediği, birden yükselişe geçenler, çok iyi kazanmaya başlayan, hayatını 180 derece değiştirenler, hayatından son derece memnun olanlar. Farklı olarak yaptıkları ne, ya da şans mı? Bu bağlamda şansa inanıyor musunuz, yani yürü ya kulum olayı var mı sizce?




 
ben varim; pek yuru ya kulum olayi yok; ama ufak da olsa etkisi olabilir. utuculuk, camcilik, dericilik, marangozluk vs.. derken herseyi birakip ismek ve iskur bilgisayar/tasarim kurslarina yazildim. sonra karin tokluguna bikac yerde calistim. hepsi 25'inden sonra oldu. su an ise uluslararasi bir firmada tasarimciyim ve yeni gelenlere egitim veriyorum. maasim da iyi.


  • mayeskuel  (24.08.16 20:53:25 ~ 20:55:17) 
tanıyorum ben bir tane. sıfırdan tamamen şanş ile hayatın amına koyan,sonra da o şansı değelendirmeyip sıfırın bile altına düşen biri.


  • yuz kiloluk bir zenci  (24.08.16 20:54:01) 
Cook zengin diyorsan benim etrafimda gordugum birkac kisiye allah yuru demis ama hic duzgun isler yapmiyorlar. Şans + pis isler bana gore. Aksi de mumkun tabi ama nadir.


  • aquarium  (24.08.16 20:57:16) 
acun ılıcalı:)


  • geçerkenugradım  (24.08.16 20:57:32) 
bi arkadaşım böyle. 18 yaşındayken topkek kemiriyodu, şimdi (22) evi var. yakın zamanda aylık geliri de çift hanelere vuracak gibi. ben de daha birinci sınıftayım, ayda 1200 lirayı geçersem kendimi efsanevi zengin sayıyorum. özgüvenimi düşürüyo hayin :(


  • der meister  (24.08.16 20:58:17) 
Hemen hemen benim hikayem de @mayeskuel ile aynı. Ben de önceden muhasebeciyken bir anda grafik tasarıma yöneldim. Heygidi ekşi'nin ekşi olduğu yıllar... 2000'lerin başı....O zamanlar bilgisayar oyunu falan meşhur değil. adsl'den hiç haber yok. half-life diye bir oyun var onu da "internet cafe"de oynaman lazım. İşte bizim tayfanın o zamanlar bir kısmı yazılıma diğer bir kısmı tasarıma yöneldiler. Bizler şimdi o günlerin ekmeğini yiyoruz açıkçası. Herkes C++/Html falan öğrenmeye çalışıyordu. Zamanla ben de adım adım yol kat ettim ama @mayeskuel'den ayrı olarak, freelance olarak çalışmaya devam ettim. Allah'a şükür kazanıyorum. Patron derdi yok, mesai derdi yok, mobbing vs. ast. üst. derdi yok. rapor ver, tatil kovala, izin al, surat çek, müşteriye boyun eğ... Bilirsiniz işte... Bunların hiçbirine sahip değilim. Jerry Seinfeld'in dediği gibi ben hiç ofiste çalışmadım. Bilmiyorum sizin hayatınızı...

Diğer yandan Allah'ın yürü ya kulum demesi sanıldığı kadar da hayırlı bir durum değil. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu düşünürsek, başkasından alıp sana verdiği zenginlikle yani o bayrakla sen hangi yöne koşuyorsun? Belki de asıl mesele bu! Özetle belkide hayatta her şey yolundaysa işte asıl o zaman başın belada demektir...
  • ekşicigeldii  (24.08.16 21:53:33 ~ 21:59:06) 
benim etrafımda da var köyde kalacak yer bulamazlarken adam böyük şehre gitti. sonra ordan evini aldı, arabasını derken ailesini de götürdü. çok zengin olmadı ama bizim muhite göre yürü ya kulumluk bir olay. gerçi dürüst çalışmıyor dendi filan ama o köyün dışına çıkamayanların uydurduğu bir yalan da olabilir.


  • for day to break  (24.08.16 22:34:46 ~ 22:35:47) 
İnşaat işiyle uğraşan bi akraba var bende. sağdan soldan borçla geçiniyordu adam. iki üç sene önce bi iş teklifi aldı. değerlendirdi. yıllık 1-2milyon götürüyor şimdi.


  • sonbaharadam  (24.08.16 23:24:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.