[]

kendimi yetersiz hissediyorum

doğup büyüdüğüm yerde bile doğru düzgün gidecek mekan bilmiyorum. arkadaşlarımla buluşup gidince bile geriliyorum sosyal fobi midir ne halttır. zaten ruhen sağlam değilim bedenen de beni rahatsız eden bikaç arızam var son aylarda. okul bitti boşluktayım iş ilanlarını bekliyorum lakin işte napacağımı da bilmiyorum. mesela bi kızla asla başbaşa yemeğe çıkabileceğimi düşünmüyorum. kısacası yalnız veya arkadaşlarımla eğlenemiyorum.

insanlar neden bu kadar çok yer geziyor dışarı çıktığım zamanlar bile hep belli bir program uygulardım farklı mekanlar ve yerler hiç denemedim. sanki bir mekana gidince yemek yemek zorundaymışsın gibi hissetiriyorlar halbuki ben en fazla bişey içmek ve sohbet etmek istiyorum. sinema dışında bu isteğimi karşılayan mekan yok onda da sohbet etmek zor açık havada takılsam orda da mesela bir kızlayken rahat davranamam heralde. var mı kızılayda ortam çocuğu olmayanların da rahat edebileceği bir mekan. tunalı bahçeli gibi yerlere ortam çocuklarını almıyolar gibi bi his var bende. o yüzden orda herhangi bi mekanda rahat edeceğimi sanmıyorum.


 
Ben de aynı durumdayım. Sırf surekli kafede oturalım, surada bi mekan açılmış oraya gidelim diye tutturdukları için eski arkadaşlarımı saçma bahanelerle ekerek aramızı açtım. Pişman mıyım? Hayır. Kendimi yetersiz de hissetmiyorum. Bence onların yaptıkları abartı.


  • ceann deas  (24.08.16 20:58:14) 
Sana tavsiyem eski bir sosyal fobili olarak öncelikle sosyal fobiden kurtulmaya (tabii ki doktorun da tanıyı koyması lazım ama sosyal fobin olduğunu varsaylım) yoğunlaşmalısın. Kalanı bir türlü geliyor, ha birden sosyal manyak olmuyorsun bunu bekleme. Ama ne bileyim kafeye gidip rahat rahat arkadaşlarınla takılabiliyorsun. Hala bana gereksiz masraf gelir orası ayrı ama kasmıyorsun. Gezmeyi sevmiyorsan arkadaşlarını da kendin gibi olanlardan seçeceksin o zaman. Ama sosyal fobiyi atlatmak istiyorsan zorla bu ortamlara girmeye çalış. Sadece yapabildiğini görmek için. Baktın rahatsın ama zevk almıyorsun öyle ortamlara gitmezsin olur biter, maksat yapabildiğini görmek, düşündüğün kadar gerilmeyeceğini tecrübe etmek.


  • Golden Ratio  (24.08.16 21:41:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.