[]

makinayı gece download'a bırakmak : mission impossible

efendim yıllardır çözemediğim şu problemime yardımcı olacak bir sözlükçüyü gözlerinden öpücem. uzun zamandır emule kullanıyorum ve çok memnunum. ancak geceleri açık bırakamıyorum. sebebi ise makinanın gürültüsünden uyuyamamam. normalde de kulak tıpacıyla uyuyorum, yani en ufak sesten bile uyanıyorum. makina oldukça sessiz olmasına rağmen, kulak tıpacına da rağmen rahatsız oluyorum sesinden. demem o ki bana öyle bir çözüm sunun ki bağlantımdan 24 saat ifade edeyim. not: makinanın yerini değiştirmem veya başka oda da uyumam mümkün değil. makinayı sessizleştirmek için yapılabilecek makul ölçülerdeki ( 100 ytl'ye kadar diyelim) masraflardan kaçınmam ama sadece fanları değiştirerek (bunun power supply'ı, hdd'si var) bunun olacağını sanmıyorum ki işlemcinin fanının macunu çok feci yapıştığından sökülemiyor. teşekkürler şimdiden.




 
Kasayı boş yumurta kartonları ile kapyalıp izole et, içi de hamam gibi olur ne güzel :)


  • crown  (10.08.07 15:59:42) 
Alışmaya da çalışabilirsin, 2 seneden fazla bir süredir p2 işlemcili 6 yıllık eski bir kasa ile uyuyorum, ilk zamanlar ben de geceleri kapıyordum, sonradan öyle bir alışıyorsun ki elektrik gidip oda sessiz kalınca uyuyamıyorsun.


  • sathaner  (10.08.07 16:07:44) 
super silent falan diye tabir edilen kasalar var. 100$ civarında olması lazım. onlardan düşünebilirsiniz.


  • nihilanth  (10.08.07 16:50:15) 
bence de alisirsin.. en fazla birkac gun rahatsiz eder ama alisirsin sonunda. uyumana yardimci olacak keyfine gore muzikler de yardimci olabilir..


  • zakk  (10.08.07 16:53:20) 
speedfan programını kurarsan , fanın dönüş hızını düşürebilirsin.


  • marcelorios  (10.08.07 18:24:11) 
fan sesleri kesilse bile harrdisk gürültüsü bakı kalacaktır bunun içinde ya lastik takarsın vidalara yada özel 5 25"lik kutulardan alır harddiskleri kasanın içine bu kutuyla monte edersin. 20 liraydı galiba o kutular.


  • darknum  (10.08.07 18:35:34) 
harddisk olarak USB flash disk kullan. downloadlarini dogrudan usb drive'a yaz. Power'dan hdd ide shutdown'i 1 dakikaya dusur.


  • compumaster  (10.08.07 19:15:24) 
6 senedir aynı fan sesiyle uyuyan biri olarak alıştığınızı söyleyebilirim.zalman fanları iyi diyorlar ben almıştım bi kere acayip sessizleşmişti. bi de asus un falan fan sesini ayarlayan programı var anakartla beraber gelen. o da acayip işe yarıyor ama sıcaklık yüksek seyrediyor.


  • ozdek  (10.08.07 21:37:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.