[]

Öğrenim kredisi geri ödeme hk. ?

Merhaba arkadaşlar . e-devleti kurcalarken bi baktım ki vergi dairesi üzerinde geri ödenmemiş borçlarım çıkıyor 2015 aralığından beri(öğrenim görürken öğrenim kredisi kullanmıştım.2009 yılında başladım, 2015 eylülünde mezun oldum). vergi dairesi üzerinden ne kadar süre geçince icra takibi olaylarına giriyor ? şu an işsizim 2 aydır filan. bi şekilde erteleme yada yeniden yapılandırma gibi bi yolu var mı veya ne yapmam gerekiyor ? borç çıkarınca bi an korktum bana bi yol gösteriverin size zahmet.
Not:daha hiç ödeme yapılmadı.



 
bu soruya ek yapmak istiyorum.

bir ay 2 gün geç ödedim diye vergi dairesine atmışlar beni de.
vergi dairesindeki borcu kaç ay üst üste ödemezsem faiz dışında bir sıkınt çıkar (haciz vs. gibi)?
  • tchuck  (24.08.16 11:55:55) 
2009 krediyi alma yılınız.
4 yıl boyunca aldıktan sonra 2013 yılında kyk bursunu kesiliyor. geri ödeme süreniz 2 yıl sonra devlet tarafından otomatik olarak yapılıyor ve ilk kredi taksidiniz 2015 yılında başlıyor. geri ödemeyi devlet normalde 4 yıla yayıyor ve 2019 yılında geri ödeyeceğiniz son taksit bitiyor. bu süre zarfında kredi taksidinizi bir taksidini bile ödemez iseniz devlet borcunuzu vergi dairesine yönlendiriyor.

Vergi dairesi 2019 yılı son taksidinize kadar normalde bekliyor (ödemediğin her taksit için faiz işletiliyor çünkü) 2019 yılı son taksit dönemizine yakın artık vergi dairesinin insiyatifinde ve iş yapmak istemelerine bağlı olarak size borcunuzu ödemenize yönelik yazılı bildirim yapıyorlar.

son olarak edevlette borcu erteleme ile ilgili bildiri vardı, yüksek lisans, askerlik ve işsizlik nedeniyle erteleme yapabiliyorsunuz.
  • Bysb  (24.08.16 12:37:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.