[]

Yurtdışı-enpara

Kısmetse 4 Eylül'de yurtdışına gidiyorum. Türkiye'deki bütün banka hesaplarımı kapatıp bütün paramı enpara'da tutmayı düşünüyorum.

Sorum şu ki: enpara'ya girince banka bir mesaj yolluyo cep tel.ine. Ben yurtdışına gittiğimde bunu nasıl ayarlayayım. Türk cep no.'su lazım, oraya gittiğimde Türk Telekom hattımı kullanabilir miyim? Yoksa Almanya'dayken skype kontörü alarak enpara müşteri hizmetlerini arayıp Almanya cep no'sunu mu aktif hale getireyim?

Burada müşteri hizmetlerini aramadan önce size sorayım istedim. Şimdi tel.de derdimi anlatamazsam daha kötü olur :D

 
Mobilden girince gelmiyor mesaj. İşinizi görür mü?


  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (24.08.16 09:22:48) 
Simkartınızı yanınıza muhakkak alın mesaj geldiğinde açarsınız.


  • gullak  (24.08.16 09:27:38) 
@ofkeyle kalkan, Ooo süpermiş. Ben hep işyerindeyken banka işlerimi hallettiğim için işyeri bilgisayarından giriyordum.


  • chitosan  (24.08.16 09:28:49) 
Mobil şubeye girmek için telefonu bir kez tanımlamak yetiyor. Ondan sonra mesaja gerek olmadan giriş yapabiliyorsunuz.


  • teknikekip  (24.08.16 09:29:27) 
tt hattini da kullanabilirsiniz, sms alirken para odemeyeceksiniz.


  • lanc  (24.08.16 09:30:49) 
@gullak, ben hattımı kapamayı düşünüyordum ama bu durumda kapamamak daha iyi. Hattım tel.e takılıyken kimseyi aramasam fakat bu gibi durumlar (dışarıdan gelen mesajlar) için açık olsa fatura şişmez herhalde.

Ben soruyu sorana kadar @lanc cevap vermiş bile :D
  • chitosan  (24.08.16 09:30:59 ~ 09:32:17) 
sim kartınız yanınızda oldukça mesaj gelmesi sorun değil gelir. o şekilde kullandım 1,5 yıl boyunca. hattınızı kontörlüye çevirin ve arada bi kontör yükleyin yeter. zaten mesaj alımı herhangi bir ücret gerektirmiyor. tamamen ücretsiz. arama ve mesaj gönderimi yapmayın, interneti kapatın, hem arayanları görürsünüz hem de mesaj alırsınız.


  • prodeq  (24.08.16 10:22:27 ~ 10:23:00) 
Hattının kapanmamasını başarabileceksen: prodeq +1.. Ama ben kesin beceremezdim onu.

Mobil şubeye güncelleme geldiği zaman bazen düşürebiliyor, o çok boktan bir iş.
Buna en iyi cevabı banka verecektir, ama şu da bir alternatif. Hesabına şifre telefonu olarak aileden birinin numarasını ver. Bir sıkıntı olunca ona gönderilen kodu ister halledersin işini.
  • lcha  (24.08.16 10:24:09 ~ 10:25:41) 
cep telefonu programıyla girince şifre istememesi olayı yurtdışında olmayabilir. DİKKAT ! türkiyeedeki ip adreslerine tanımlamışlardır büyük ihtimal yurtdışından girmeye çalışılınca girmeyebilir. vpn ile denedim girmedi mesela.


  • mr.goodcat  (24.08.16 12:42:32) 
@mr.goodcat IP adresine bakmıyor, telefona bakıyor. Telefona format atılırsa dediğin geçerli olur.


  • teknikekip  (24.08.16 12:55:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.