[]

depresif-derin soru: ailenizin genetiğinden korkan var mı?

anne-baba iki tarafınız da tamamiyle başarısız, ele işe gelmeyen, loser kişilerden oluşuyorsa bu sizin de geleceğinizi belirler mi? ne kadar belirler sizce?

tarihte aile geçmişi boktan olmasına rağmen bişeyler başarabilmiş kimler var? abraham lincoln demeyin vururum, ailesini bilmiyoruz. fakir-zengin meselesi değil, ailenin silik, vasıfsız olması korkulan unsur.


 
herkes parlayan yıldız olacak diye bir kaide yok, kendimizi bu kadar önemsemesek hiç böyle derin dertlerimiz olmayacak.


  • devilred  (23.08.16 23:55:04) 
bence karakterden çok yetiştiğin ortam önemli. özgüven genetik olarak geçmiyor. kazanılıyor.


  • sttc  (23.08.16 23:58:23) 
Babam ve üç amcamın hepsi alkol ve sigara kullanıyor. Ama ben bu yaşıma kadar (23) hiç alkol ve sigara kullanmadım. Küçükken bana herkes büyüyünce başlar falan diyorlardı ama ben hiç başlamadım. Böyle şeyler ilgimi çekmedi. Rahat olmayı karakter özelliği gibi düşünürsek biraz bende de var maalesef. Bazen çok rahat oluyorum.


  • dissendium  (23.08.16 23:59:57) 
o genetik değil.


  • kurnaz  (24.08.16 00:03:22) 
genetik derken ne manada olduguna bagli. huy anlaminda mi yoksa fizyolojik anlamda mi?

benim annem bipolar bozukluk hastasi. ayni zamanda bi teyzem sizofren, digeri panik atak. rahmetli dayim da sinir küpü bir insandi. ben de ice kapanik ve depresif bir insanim, son zamanlarda etkisi azalsa da hala yogun.

bunun disinda ailenin geldigi gelenei de onemli. ailem köyden göçmüş. ilkokul mezunu. az sehirlilesebilmisler. bizim çevremiz icerisinde inceledigimde yani daha dogrusu disari acilmadan once her sey daha normal geliyordu. kendi cevremi eksik hissetmezdim. ancak açıldıka farklı kulturlerle karsilasip onlara uyum saglayamadikca ice kapanik oluyorsun. benim ailemin de kendi kulturleri disinda baska insanlara karsi asosyal olduklarini gordum. yatta sosyofobik davranışları var. bendeki sosyal fobi de buradan geliyor.

neyse, bu olaylar neticesinde yetistirilme seklin de ona gore oluyir ve ben nu yetistirme sekli sebebiyle boyle oldugumu dusunuyorum. insanlara karsi hep yabancilik cektim. bir zaman sonra bu ofkeye dondu. diger yandan ekonomik imkansızlıklar ve cevre eksikligi de umutsuzluga yol acti. artik okuma amacim azaldi, sadece kendi gotumu kurtarmaya bakiyorum. bir yerden yirtmaya calisiyorum.
  • iglesias  (24.08.16 00:16:20) 
ailenin "loser" kişilerden oluşması, sana da genetik ile geçecek bi loserlık katmaz. zeka seviyeleri çok düşükse, bu kalıtılabilir(ki özürlü olmadıkça zeka denen şey insanlar arasında o kadar büyük farklar yaratan bir şey değil). öncelikli araştırman, neden silik insanlar olduğunu bulmak olmalı. sorun sadece silik olmaksa, git kalabalıklar içinde bağır, seni fark etsinler.

bunun dışında silik insanlar arasında büyümek elbette insanda genetik olmayan, olumsuz bir etki yaratacaktır fakat bunu aşmak da yine kişinin kendi elinde. ben aşmamayı tercih ettim, gölgelerde yaşıyorum.
  • yasli ateist  (24.08.16 01:00:04) 
Bunu bahane edersen hayatın bok gibi geçer.


  • arnold schwarzeneger  (24.08.16 09:14:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.