[]

asosyalizm

hayatım iş-ev, ev-iş ekseninde dönüyor. iş yerimde yaşıtım kimse yok. herkes evli çocuklu, sohbet edebileceğim insan yok derecede az, olanla da kısıtlı. zaten lokasyon olarak da medeniyete uzak işim. çalıştığım şirketi çok seviyorum, iş olarak da memnunum ama bu durum beni çıldırtacak artık.

işten sonra da eve gidince acayip verimsiz geçiriyorum vaktimi. film izleyeceğim mesela, saatlerce film arıyorum daha karar veremeden sızıyorum falan. arada bir de galiba evimde yalnız öleceğim psikolojisine giriyorum iyice. gittikçe sağlıksız olmaya başlıyor bu durum. aslında yalnız vakit geçirmeyi insanlarla geçirdiğim zamandan daha çok seviyorum çünkü insanlara bağlı hareket etmeyi sevmiyorum, bunalıyorum ama bir yere kadar.

eski arkadaşlarım da artık kendi düzenlerini ve çevrelerini oturttular, ben sanırım onlardan fazla uzaklaştım uzunca bir süre. şimdi onlarla da görüşesim yok zaten.

bu klişe özetten sonra sorum; ben nasıl sosyalleşebilirim? nasıl kafa dengi insan bulabilirim? hayatına yeni insan sokmak bu kadar zor mu ya herkes için?

 
sehir, semt, ilgi alanlarini paylas cikar elbet biri. mesela ben de soyle mac izleyip, sinema, tasarim, muzik konusacak raki balik ve dunya mutfagina merakli birilerini ariyorum.


  • mayeskuel  (23.08.16 14:26:20) 
muhabbet etmeyi seviyor musun? hoş sohbet misin? dinlemeyi seviyor musun? insanlar seni dinler mi?
bunlardan en az ikisine evet diyorsan herhangi bir ortam buluşmasına(zirve, ilgi alanı toplantısı, tanışma siteleri date'leri) gidip 2-3 seferde çok kolay arkadaş bulabilirsin.

  • baba jo  (23.08.16 14:41:13) 
Yemek, fotoğraf, ebru kursu...


  • mandalina kokusu  (23.08.16 14:47:19) 
genelde oldugun noktay kimseyi cekemeyip kendini izole etmeye basladiginda geliniyor.bazen farkina varmadan bunu yapiyor insan.eski arkadaslarlada denesende ayni sicakligi yakalayamiyorsun,facebook uzerine yadediyorsun ama orjinali umrunda olmuyor.

kurslar vesaire denecek ama onlarlada olmuyor bana kalirsa.benim onerim bolca seyahat etmek,hafta sonu cik git,bayramda,tatilde.hatta imkan varsa izin al uza bir sure cik yola.benim ucaklarda,yolda tanistigim yuzlerce arkadasim var,gulumse konus insanlarla.kendini kapadigin kutuyu acabilecek tek kisi sensin.
  • duptıs  (23.08.16 14:59:44) 
Burada bir hanım da aynı dertten muzdaripti. Haftasonu görmüştüm duyurusunu. Samimiyetine inanmıştım. Onunla paslaşabilirsiniz bence.


  • petekpare  (23.08.16 15:17:51) 
boş zamanında izlemek istediğin filmlerin listesini yap,
sonra o filmlerin adam gibi izlenebildiği siteyi bul ve sık kullanılanlara kaydet.
her çeşit filmden seç ki ruh haline göre gidecek olanı izle.
üzüntülü anında komedi filmi, normal günde zihin açan güzel bir film izlemek gibi.
kendi ilgi alanların ile ilgili feys gruplarına veya internet sitelerine takıl bak.
kısa film senaryosu yaz,
bir hayvan alıp besleyebilirsin,
spor yapmaya zaman ayır,
bilimsel, doğa, hayvan veya hoşuna giden herhangi bir belgesel türü izle,
aöf den hoşuna giden bir bölümü yaz hem oku hem eğlen hem de diploma al.
kısaca insanlara bulaşma, siktiret.
  • seyduna6687  (23.08.16 15:42:50) 
kafama göre birini bulduğumda muhabbet etmeyi seviyorum, eğleniyorum da ama işte herkesle olmuyor. böyle olunca da önyargılı yaklaşıyorum sanırım.

bu arada zamansızlıktan şikayet ediyorum ama bakıyorum ki aslında benden çok çok daha az zamanı olan insanlar çok daha verimli yaşıyorlar.

seyahat mantıklı. kurslara falan başlarsam iki seferden sonra bırakırım kesin, bir de felaket üşenirim.

@petekpare kimdi acaba o?
  • çakıstes  (23.08.16 16:26:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.