[]

biriyle çarpıştınız ve telefonunuz parçalandı, ne yaparsınız?

daha doğrusu siz yolun kenarında sabit bir şekilde telefonunuzla oynuyorsunuz ve hödüğün biri kolunuza çarpıp yeni aldığınız pahalı telefonu yere düşürüyor ve cihaz parçalanıyor.

burada yapılması gereken nedir? hatalı kimdir? polis mi çağırılır? adamla kavga mı edilir? parası mı gasp edilir ne olur?

başıma gelmedi ama hep merak ederim böyle bir şey olsa ne yaparım diye.

 
parçalanınca üzüleceğim telefon kullanmadım, kullanmam.

önüne bakmadan yürüyüp üzerime çıkmak suretiyle elimden telefonu düşürmeme sebep olduysa yani hatarlı taraf o ise önüne baksana birader kasıtlı mı yapıyosun rahatsız mısın derim

o uzatırsa ben de uzatırım
  • Batuhanolabilir  (23.08.16 13:15:11 ~ 13:16:42) 
ben de onu parçalardım :) ama teknik olarak yapçak bir şey yok.


  • cekilmis gayfe  (23.08.16 13:15:12) 
giderim garanti şeyiyle değiştiririm telefonu.
eleman da insansa özür diler zaten. görünmez kaza bu sonuçta, önemli değil der devam ederim.

  • naberabi  (23.08.16 13:15:57) 
@want2die
duraktasın otobüs bekliyorsun? taksi çevirdin yanaşmasını bekliyorsun? karşıdan karşıya geçeceksin ışıkları bekliyorsun? 1 liraya külah dondurma aldın sıra bekliyorsun? çocuğunla annesi mağazaya girdi dışarıda onları bekliyorsun?

  • tolga asp  (23.08.16 13:17:04) 
hangi garanti yere düşürülen telefonu değiştiriyor?
polis çağırırım. ama adamı polis gelene kadar orada tutmak nasıl mümkün, fikrim yok. sonuçta kazayla da olsa senin malına zarar veriyor.

  • ebonni eth atc  (23.08.16 13:17:31) 
want2die ne demek istediğini bilmiyor ya da anlatamamış derdini.

Ortada suç yok, yapacak bir şey yok. Herkesin başına gelebilir bir anlık dalgınlıkla birine çarpmak veya çarpmayacağını düşünerek yürüyüşüne dikkat ederken yanlış hesaplamış olmak filan. Oluyor öyle şeyler. Ama cidden bilerek omuz atıyorsa veya çarpmasına rağmen ters yapıyorsa ağzına sıçmak lazım.
  • Adramelekhh  (23.08.16 13:23:28) 
yapacak bişey yok.
geçen ben bi iş için koştururken, arada iş arkadaşım da bişey isteyip iki ayağımı bi pabuca soktu. tam ona istediği şeyi uzatırken kolum telefonuma çarptı ve masadan parkeye düşüp ekranı paramparça oldu. bana kalırsa bu dahi onun yüzünden oldu :[ bi süre surat astım valla :D

  • manuel mandalina  (23.08.16 13:32:24 ~ 13:32:58) 
Mala zarar vermeden dava açarım.


  • infernalcadre  (23.08.16 13:33:39) 
Başıma geldi böyle bir olay. Iphone 4 lerin yeni çıktığı ve lüks sayıldığı dönemde bir tane almıştım. Bir iki gün sonra havaalanında uçağa giriş kuyruğunda yanımda duran adam hararetli bir şey anlatırken ani bir hareketle elimdeki telefona vurdu ve telefon elimden uçtu gitti. O sırada sanki herşey ağır çekim oldu :) telefon ekranının üzerine pat diye düştü. dedim kesin ekran kırıldı veya çizildi. Şansıma hiç bir zarar görmedi. Vuran kişi de çok mahcup oldu. Sanırım bir zarar olsaydı ödeme yoluna giderdi. Olay havaalanı gibi bir yerde olmasaydı ve düşüren kişi düzgün bir adam olmasaydı herhalde kavga çıkardı.


  • faithless  (23.08.16 13:35:24 ~ 13:36:21) 
benim başıma geldi. birinin telefonuna çarptım düşürdüm.

çok vicdan yapan biriyimdir, hani ota boka vicdan yaparım cidden, ama abi o adamın dirseğinin orada ne işi var? ben yolumda yürüyorum, önüme bakıyorum kişisel zone dışında bir dirsek çıkmış adamdan.

neyse düştü kırıldı. adam benim suçum dedi, geçtim gittim. her şeye vicdan yapan ben buna yapmadım.
  • kurnaz  (23.08.16 13:42:37 ~ 13:42:51) 
insanlarla uğraşmazdım net.
karşına nasıl bir pislik çıkacağı belli olmuyor dolayısı göze almıyorum. benzer bişey yürürken başıma geldi telefon düştü ama bişey olmadı hasbinallah dedim ters ters bakıp gittim bişey olsaydı ne yapıyorsunuz dikkat edin derdim en fazla. para işine polis isine hiç girmezdim.

  • eja  (23.08.16 13:42:43) 
Geçen gün arkadaşın telefonu masadaydı, garson üzerine şişeyi düşürdü. Telefonun ekranı kırıldı. Garson cebinden ödedi. Ödemek zorundalarmış, yoksa polis çağırıp alıyormuşuz. Avrupa'da işler böyle.


  • Lim5  (23.08.16 18:57:22) 
@lim5

kaçak mı çalışıyormuş garson. avrupada öyle bir durumda işyeri sigortası öder, garson ödemez.
  • kurnaz  (23.08.16 19:32:49) 
@kurnaz sigortaları sadece sağlık sigortasıymış.


  • Lim5  (25.08.16 02:39:33) 
@Lim: kurnaz işyerinin sigortasından bahsetmiş bence garsonun sigortasından ziyade. Mesela işyerinde bir şeylere zarar geldiğinde sigortanın ödemesi gibi.


  • Adramelekhh  (25.08.16 03:10:15) 
@Adramelekhh Müşterinin zararını karşılayacak bir sigortaları yokmuş. Kız aradı sordu patronunu herhalde. Yoksa niye cebinden ödesin o kadar parayı.


  • Lim5  (25.08.16 19:05:22) 
@lim5

imkansız. restoranda bir müşteriye bir şey olsa ne olacak? işyerinde sigortalar müşteriyide korur. bu müşteriyi korumasının yanında patronuda korur.

sigorta kapsamıyor desek, patron öder. net.
  • kurnaz  (25.08.16 20:00:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.