[]

vücut geliştirme

www.instagram.com

görüntüler birbirine yakın, ortalama ne kadar sürelik bir çalışmanın ürünü bu ölçüler?

bu arada boylar 180-190

 
Kas kütleleri fazla değil, daha çok yağsızlar. Sistematik bir çalışma ve uygun beslenmeyle 1.5/2 sene.


  • angelus  (22.08.16 19:17:37) 
karın için süre veremiyorum. 6 ayda da olur, 5 yılda da olmaz. çalışmaktan çok yeme-içme-uyku ile ilgili.

göğüs ve omuzları 9 ayda da yapabilirsin, eğer vücudun halihazırda çok yağlı değilse ve haftada 4 antrenman yapabilirsen. Tabii bacak, sırt, kol, kanat vs. de çalışacaksın. göğüs yapacağım diye sırf göğüs çalışırsan olmaz.

başıma bir iş gelmeyecekse makul porsiyonlarda supplement de tavsiyem ederim. spordan sonra 1 porsiyon whey. ayrıca, glutamin, vitamin-mineral kompleksi (orange triad alırsan multivitamin, mineral, eklem desteği ve sindirim sistemi düzenleyici bir arada gelir ama kutuda yazana bakıp günde 6 tane almanı değil, 2 tane falan almanı öneririm), balık yağı ve gece yatmadan bir süre önce yağsız süt.

supplementleri her gün kullanma derim. ben sadece spor yaptığım günlerde alıyorum. sadece vitamini her gün al. ama ona ve diğerlerine her 3 haftadan bir 1-2 hafta ara ver.

eğer gün içinde çok fazla su içme imkanın olacaksa ve bu alışkanlığı sürdürebileceksen, antrenman sırasında bcaa alıp, ağır çalıştığın günlerde gece yatmadan zma alabilirsin. tabii zma aldığın günlerde süt içmemen lazım aynı anda. ağır çalıştıysan zma, hafif çalıştıysan veya sırf kardiyo yaptıysan veya hiç çalışmadıysan yağsız süt.

benim tavsiyelerim bunlar. az sonra bana küfür edenler çıkabilir. çünkü supplement konusunda aynı düşünen 2 kişi dahi bulamazsın şu dünyada.
  • anamuhalefet  (22.08.16 23:44:22) 
haftada 4 antrenman derken, göğüs ve omuz için değil, hepsi için toplam antrenman sayısını söylüyorum. Tabii bu minimum. hadi bilemedin bazı haftalar 3 olsun. ama 2'ye kesinlikle inme. 6'ya falan çıkarsan daha da güzel olur tabii. o zaman kardiyoya da vaktin olur orta hallice.

bcaa ve zma kısmını da ek olarak söylemiştim. yani diğer dediklerim daha temel şeyler. onları alırken de bol su içmen lazım. böbrek ve karaciğere biraz daha yükleneyim dersen, bcaa ve zma'yı da ekleyebilir, o sırada balık yağını falan çıkarabilirsin. tabii ne kadar çok ekleme, o kadar çok su. ben haftasonları hiçbir şey almayarak iç organları dinlendiriyorum. yoksa bunca şeyi içersen, çok su içsen dahi, karaciğer ve böbrekleri yorarsın. böbrekler iflas eder, karaciğerde yağlanma başlar. aman diyeyim. ama hiç kullanmamazlık da etme. vücut ağırlık antrenmanlarında ağır yüklerle ve uzun yüklenmelerle karşılaşınca depsosunda ne var ne yok tüketiyor. yerlerine koyman lazım. yoksa şişkinliğin geçici kalır.
  • anamuhalefet  (22.08.16 23:49:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.