[]

bosch vs arçelik (bulaşık ve çamaşır makinesi)

sizce hangisi? sebepleriyle yazarsanız çok hoş olur.




 
bizde arçelik bulaşık makinesi var, leydi 170 mi ne modeli, 20 seneden fazladır kullanıyoruz. aşırı iyi.

çamaşır makinası da arçelik, ama onu 5 sene önce değiştirdik, şimdiki de bozuldu.

bosch ı-ıh ya, sebebi neydi ki dersen biz arçelik'le büyüdükten başka bi' sebep sunamıyorum.
  • evde liyakat kalmamis  (22.08.16 16:39:18) 
boş.
alman olması yeterli
bizimkiler boş memnunuz.
  • seyduna6687  (22.08.16 16:41:09) 
Arçelik. Annem hep Arçelik alıyor hiç pişman olmadı.


  • angelus  (22.08.16 16:47:23) 
kalite olarak bosch olması pratikte daha iyi evet ama ilerde bir parça bozulduğunda arçelik'in yan sanayisi bile bulunurken bosch çıkma parça aramak durumunda kalabilirsiniz. bulaşık makinesinde başımıza geldi. tuz kutusu arıyorduk, her yerde arçelik varken bosch çıkma bulabildik ancak.


  • prodeq  (22.08.16 16:47:40) 
Bosch o yüksek fiyatların hakkını veremiyor sanırım. Ben çok araştırdım çeyiz düzerken. Beko aldık. Ana evinde bulaşık makinesi hariç her şey arçelik. Memnunuz.


  • petekpare  (22.08.16 16:51:49) 
13 yıldır arçelik buzdolabı ve çamaşır makinesi kullanıyoruz Biri şehirlerarası olmak üzere 4 taşınma yaşadık maşallah bir sıkıntı çıkarmadılar.


  • delicevat  (22.08.16 16:56:23) 
Bu bütçeye göre değişir. Zenginsen Bosch. Çünkü bana göre beyaz eşya konusunda en kaliteli ürünlere sahip birkaç firmadan biri. Cidden çok kaliteli.

Zengin değilsen Arçelik. Çünkü Bosch'un muadil modelleri hem fiyat olarak ucuz, hem de yedek parça, servis maliyeti oldukça düşük. Arçelik de iyidir bu arada. Bir Bosch olmasa da ihtiyacınızı karşılamaya yeter.
  • himmet dayi  (22.08.16 17:14:08) 
şimdi bosch ile arçelik arasında fiyat namına pek fark yok. paran varsa bosch diyorsanız arçelik'in makinelerine de bir bakın. arçelik'in de bosch'un da aynı özellikli aynı fiyatlı makineleri var.

fiyatı arçelik ile aynı olan makinelerin hiçbiri alman üretimi değil, alman markasına güvenip alman diye aldanmayın.

üst düzey ürünlerden alacaksanız alman üretimi bosch'lar da var. ama onların fiyatları uçuyor.

ben arçelik öneririm. alıp da kısa vadede pişman olan görmedim.
  • kibritsuyu  (22.08.16 17:37:50) 
bütçeniz yeterse miele alın.

bu ikisi arasından ise bosch'un almanya'da üretilenini alın. tr üretimi basit ve dandik.
  • kupigometa  (22.08.16 17:44:31) 
bosch un tr üretimine dandik denmesi çok dayanaksız. bosch çamaşır makineleri dünyadaki tüm bosch üretim tesisleri arasından en düşük hata oranına sahip.

bosch çamaşır mak serisine göre değişiyor. ama genel olarak kaliteli. yine de arçelik makinede kullanılan parçaları görmediğim için karşılaştırma imkanı yapamayacağım.

ayrıca 15 senedir kullanıyoruz gibi yorumları dikkate almayın. 15 sene önce her ürün şuankinden daha kaliteli. bosch için de geçerli. rekabet için sürekli parça ucuzlatmanın peşinde herkes. limitlerde artık makineler.
  • sttc  (22.08.16 22:10:13 ~ 22:10:29) 
:) boş alman üretimi değil, öğrenmiş olduk.
öyle bilmiyorduk ama yine de öğrenmiş olduk.
üstün alman teknolojisi boş alın.
arçelik çok bozdu, eski arçelik değil.
eski makineler daha sağlamdı +1
  • seyduna6687  (23.08.16 16:16:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.