[]

güncelleme 8-her çocuğa bir oyuncak!

merhaba arkadaşlar,

öncelikle sizi şuraya alayım: www.eksiduyuru.com

burada bahsi geçen serkan kardeşimizi, yardım ettiğimiz okulu görme amacıyla gerçekleştireceğim ziyarette çocukları da mutlu edelim dedik ve belki de bugüne kadar hiç gerçek bir oyuncağa sahip olamamış bu yavruları sevindirmek üzere bir oyuncak kampanyası başlattık. beni oraya elim boş göndermeyin, bir çocuğa oyuncak alarak onları siz de mutlu edin! bu duyuruyu dilediğiniz arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. son tarih: bu cuma! kısmet olursa oyuncakları tek tek kendi ellerimle dağıtacağım, dolayısıyla bayram sonrasında yardım eden arkadaşlarla güzel fotoğraflar ve videolar paylaşacağım ^^

listemiz şöyle: docs.google.com

soru olarak açtım. ne kadar çok up, o kadar güzel ^^

modlar, lütfen en azından bu cumaya kadar yukarıda tutabilir misiniz? <3


edit: adresimi özelden yazıyorum kendi açık adresim vs. olduğu için! ^^

güncellemeler
1- isminin anonim kalmasını isteyen bir arkadaş 3 adet top aldı :)
2- evde liyakat kalmamis isimli arkadaşımız 200 adet balonu bize hediye etti :)
3- isminin anonim kalmasını isteyen bir arkadaş 2 adet top, 1 puzzle aldı :)
4- isminin anonim kalmasını isteyen bir arkadaş 3 adet top, 2 puzzle aldı :)
5- isminin anonim kalmasını isteyen bir arkadaş 1 adet kız doktor çantası, 1 adet teknik tamir çantası, 1 adet puzzle, 1 adet top aldı :)
6- isminin anonim kalmasını isteyen bir arkadaş 3 adet top aldı :)
7- isminin anonim kalmasını isteyen bir arkadaş 15 adet kız doktor çantası aldı :)
8- isminin anonim kalmasını isteyen bir arkadaş 5 adet kız doktor çantası aldı :)

 
Dessy, güzel fikirmis bu. Sana mi gönderilecek direkt?


  • fraise  (22.08.16 15:33:26) 
balonlar benden, yeşillendirmeni bekliyorum :)

edit: benim ismim sırıtıyor ya anonimlerin arasında, kek gibi heyecanlanıp buraya yazdğım için yazıklar olsun, püü.
  • evde liyakat kalmamis  (22.08.16 15:36:02 ~ 24.08.16 15:04:53) 
Evet fraise, bende toplanıyor, sonra ben de kargoyla göndereceğim, benden önce gidecek Oyuncaklar :)

Balonlar için çok teşekkürler ^^ pc başına geçince hemen yollayacağım ^^
  • dessy  (22.08.16 15:38:19) 
Mesajlarda güzel şeyler oluyor!!!

Ancak daha çok kişiye ulaşmam gerek. Acaba bu linki sosyal medya hesaplarınızdan veya ilgilenebileceğini düşündüğünüz arkadaşlarınızla paylaşabilir misiniz? Çok kısıtlı vaktimiz var ve bir çocuk sevinirken diğer çocuk hediyesiz kalmasın isteriz hepimiz!
  • dessy  (22.08.16 16:23:35) 
Maalesef, istediğiniz dosya mevcut değil.

Doğru URL'ye sahip olduğunuzdan ve dosyanın mevcut olduğundan emin olun.

diyor.
  • pomknos  (22.08.16 18:57:18) 
Bu da benden bir up anlamında, sağ kısımda görünmesi için bir cevap olsun ^^


  • dessy  (24.08.16 15:03:11) 
Siz var ya, bitanesiniz ekşiduyuru. Maksat sağ üstte görünmesi. :)


  • pomknos  (24.08.16 15:53:35) 
Arkadaşlar daha çok insana ulaşabilmek için sözlükten de bir başlık açtım. Altına ufak tefek bir şeyler yazarak katkıda bulunabilirsiniz belki :)

eksisozluk.com
  • fraise  (24.08.16 20:19:28) 
Süper oldu bu! Çok teşekkürler! ^^


  • dessy  (25.08.16 08:46:30) 
sivrisinek, lütfen bir insanı yargılamadan, yapılmaya çalışan bir işe çamur atmadan önce iyice oturup düşünün.

Ancak öncesinde elinizi vicdanınıza koyun.

Çünkü burada birileri hangi oyuncaklar alınabilir, ne kadar adet oyuncak alınmalı, nasıl bir excel listesi oluşturulursa daha kolay anlaşılır, hangi kargo şirketi daha uyguna gönderir, haydi şimdi tüm kargo şirketleriyle görüş, gönderilen oyuncaklar için nereden koli bulunur, kargo gönderiminin nasıl altından kalkabiliriz, çocuklara oyuncaklar yeter mi gibi detaylarla ilgilenirken elbette benim de gözden kaçıracağım noktalar olacak zira ben bir insanım. bu işi de tamamen gönüllü olarak yapıyorum. yani benim de sizin gibi 09:00-18:00 arası işim var, sosyal hayatım var, özel hayatım var. eve gidip yetiştirmem gereken işler var, iş yerinde yapmam gerekenler var. aklıma ilk gelen gg oluyor, orada "ücretsiz kargo" seçeneği sunan ve en yüksek puanlamaya sahip üyeleri tercih ettim çünkü bu siparişlerin hepsi bir emanet. Hepsi bana emanet. Hepsini sipariş edildiği şekilde alıp arzu edildiği şekilde iletmekle yükümlüyüm. 8,2 TL'lik bir fark yüzünden tüm bu emeğin, bu amacın üzerine çamur atmanı kabul edemem. Kaldı ki aynı ürün üzerinden yola çıkarak belirtiyorum, satıcıyla irtibata geçtim ve kendileri havale ile yaptığımız her siparişimizde fazladan oyuncak adeti göndererek bizlere destek oluyor. Buna ait yazışmalarım mevcut, dilersen ver mail adresini, seninle de paylaşayım.

Niyetini sorgulayacak kadar seni tanımıyorum ancak güzel bakmış olsaydın "dessy, bak aynı ürün daha uygun fiyatlı satılıyor şurada, neden buradan seçmedin?" derdin. Herkes yaptıklarıyla ve söyledikleriyle kendi tarzını oluşturur.

Ancak yine de şöyle toparlayacağım senin için;

1- gg mağazası bana ait olsa 4 ayrı ürün için aynı mağazayı seçerdim.
2- bugüne kadar yapılan yardımların (son 1 buçuk sene içinde) hepsi çok farklı yerlerden alındı, kargolandı, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kimi için gg, kimi için hb kullanıldı. Hepsi de yine farklı mağazalardı. bana ait bir mağazanın olması söz konusu dahi değildir.
3- Önceki duyurularıma bakmış olsaydın bir mağazayla nasıl mahkemelik olmak üzere olduğumuzu görürdün. Bu konu eksi'ye dahi taşınmıştı.
4- Farklı sitelerden aynı ürünü bulup gönderenler de oldu. Belki birileri senin gönderdiğin linki kullanıp da almış olabilir.
5- Çocuklar arasında oyuncak kavgası çıkmasın 4 adet standart ürün belirlendi.
6- İkinci el oyuncak da kabul ediyoruz.
7- Şu an kendimden bu açıklamayı yaptığım için dahi nefret edebilirim.

O değil de, seçtiğin linkten sen alıp göndermek ister misin 1 adet oyuncak?
  • dessy  (25.08.16 09:39:21 ~ 09:57:34) 
şu hadsiz ithamlarda bulunan, kendini bilmez, nickiyle müsemma sivrisinek nickli duyurucunun yazdıkları kimseyi şüpheye düşürmesin lütfen.

bu yardımı sağlayan duyurucunun nasıl bir özveriyle insanlara yardımcı olduğunu bizzat gören, kendisi aracılığıyla daha önce başkalarına yardımcı olma şansı yakalayabilen bir insan olarak içiniz rahat olsun diyorum.

daha uygununu bulduysan insan gibi gelir yazarsın bakın böyle böyle yapalım daha iyi olur dersin. bir soru işaretin varsa özelden sorar açıklamasını alırsın. dingile bak lan. belki senin bu terbiyesiz ithamın yüzünden insanlar yardım etmekten vazgeçecek?

modlar benim cevabımla birlikte bu terbiyesizin cevabını da silsinler lütfen. bu terbiyesizin yazdığı şey cevapsız kalmasın diye yazıyorum bunu. dessyye de ben kefilim ve benim gibi birçok kişi çıkacaktır kefil olmak için.
  • ack3000  (25.08.16 15:09:05) 
@dessy merhaba,

ben tam anlamadım, nasıl alacağız? linke girdim, adres olarak senin adresini mi vereceğiz? ya da ben senin hesabına para göndersem, sen en elzem ne ise onu alsan olmaz mı?

not: özel mesaj olarak atacaktım ama benim gibi ne yapacağını bilmezler olur belki diye burdan yazayım dedim.
  • vejeteryanvampir  (25.08.16 15:15:11) 
vejeteryanvampir, merhaba!

Normalde herkes alıp adresime yolladı ancak yarın itibariyle izne çıkıyorum. bugün verilen siparişler yetişmez.

Şöyle yapabiliriz:

* yarın bizim departmandan arkadaşların gönüllü olarak koyduğu parayla ortak bir sipariş daha vereceğiz. dilerseniz bu noktada siz de katılım sağlayabilirsiniz.

* ya da sipariş yine verir, gönüllü olduğum derneğin adresini verebilirsiniz teslimat adresi olarak. dernekte çarşamba perşembe gibi gelen diğer oyuncaklar paketlenip kargolanacak.

Hangisi size uyarsa ^^
  • dessy  (25.08.16 15:25:52) 
sivrisinek arkadaşım dessy yazmış, açıklamış. ne diyor, oradan gelen her siparişte ek olarak oyuncak gönderiyor satıcı, elimde mailler var bu konuyla ilgili, dilerseniz sizinle paylaşabilirim diyor. siz her konuda haklı olamazsınız, zaman zaman yanılıyor olabilirsiniz, iyi niyetle yapılan bir şeyin altında bit yeniği aramayın lütfen ve diretmeyin ne olur. güzel şeyleri kirletmeyin, dilerseniz siz başka bir dükkandan alıp göndermekte serbestsiniz, kolaylık olsun diye konulmuş o linkler oraya.

ben bambaşka bir yerden aldığım balonları gönderdim mesela, siz de bugün iyi bir şey yapsanız, daha uygun fiyatla aldığınız benzer oyuncakları gönderseniz olmaz mı? bence çok güzel olur.
  • evde liyakat kalmamis  (25.08.16 15:29:19) 
Sadece bir kısmı: tinypic.com


<3

Mobilden tam yapamamışım, yamuk çıkmış fotoğraf ^^
  • dessy  (25.08.16 16:13:13 ~ 16:15:30) 
Sivrisinek, köstek olmak yerine destek olmayı deneseniz her şey çok daha güzel olmaz mıydı? Gayet güzel açıklama yapmış dessy. Daha neyin muhalefetı bu?


  • fraise  (25.08.16 16:21:46) 
@dessy merhaba tekrar, cevap için teşekkürler. hangi dernek acaba, öğrenmem mümkün olur mu? Ben daha bireysel bir şey olarak düşünmüştüm açıkçası, organizasyonda bir dernek olduğunu bilmiyordum.


  • vejeteryanvampir  (25.08.16 16:54:12) 
vejeteryanvampir, dernek yapıyor diyemeyiz aslında. Sadece izne çıktığım ve kargoları artık iş yerimden alamayacağım için gönüllüsü olduğum dernek adresini verebilirim diye söyledim. Yine vakit olarak yetişemediğim için oraya ikinci el oyuncak bırakacak arkadaşlar da var çünkü. Bugüne kadar burada yapılan hiçbir iş dernek işi olmadı. Hepsi bireysel gerçekleştirildi, hatta bu yardım diğerlerine göre daha fazla bireysel olacak diyebiliriz çünkü tüm oyuncaklar tek tek bizzat tarafımca dağıtılacak ve video/fotoğraflar yardım eden arkadaşlarla paylaşılacak.

Gönüllüsü olduğum dernek de daha fazla çocuğa ulaşılması maksadıyla duyurumu sayfalarında paylaştı ^^ <3 Kendileri aynı zamanda ellerindeki kıyafetleri de destek amacıyla gönderdi. Hiçbir gönderinin veya kargonun üzerinde "işte biz yaptık" diyebileceğimiz bir isim yok. Aksine gönderen adı hep "dessy" kaldı. Gönlünüz rahat olsun. Dilerseniz teslimat adresini okul da yapabilirsiniz. Yok bana göndermek istiyorsanız, yine iş adresimi verebilirim, olmadı haftaya cuma bir iş arkadaşımdan rica ederim, o getirir bana kargoları. Pazar zira yola çıkıyorum. Adres seçimi tamamen gönül rahatlığınıza kalmış, siz nasıl arzu edersiniz.

Aklınıza takılan bir şey olursa yine sorabilirsiniz ^^
  • dessy  (25.08.16 17:06:56) 
@dessy, çok teşekkürler. mesaj attım, gerisini özelden halledebiliriz ;)


  • vejeteryanvampir  (25.08.16 17:32:15) 
dessy önceden de sana tinypic kullanma demiştim, hatırlıyorum. :) kimse saçma sapan tagleyemesin diye önce davrandım.

eline sağlık upı olsun bu da.
  • elorelia  (25.08.16 22:15:30) 
elorelia, iş yerinden tek orası yüklüyor, el alışkanlığı mobilde de öyle oldu, haklısın ^^ iyi ki önce davrandın ^^ <3


  • dessy  (25.08.16 23:10:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.