[]

kardeşim yalnız kalırsa erkek arkadaşına saracak

istediğim yeri yazarsam annem benimle gelecek.

14 yaşımdan beri evden uzakta okudum. erkek kardeşim de üniversiteye gidince son 3 senedir annemle kızkardeşim yaşadılar, kızkardeşim şuan 20 yaşında.

annem benimle gelirse kız kardeşim yalnız kalacak.

ve bu durumda kızkardeşimi erkek arkadaşına itmiş gibi birşey olacağız. biz normalde şıkır şıkır hoş insanlarız. ama kız kardeşim bana göre biraz cahil, hayata evleneyim çocuk yapayım tarzında bakan bir çocuk oldu ve 20 yaşında tutturmuş seneye erkek arkadaşıyla nişan fln yapacakmış evlenebilirmiş. tabi bunda 27 yaşındaki erkek arkadaşının yaşından dolayı bizimkine verdiği gaz da var. iyi çocuk ama işte şu gencecik evlenme muhabbeti olmasa.

istediğim yeri yazmazsam hakkariyi görmek de var işin ucunda. sizce ne yapmalıyım, inanılmaz bir vicdan muhasebesi.

 
kız kardeşinizin yanında olmanız onu daha akıllı yapmayacak ki. evleneceği varsa kaçar yine evlenir. ki genelde bu senaryolarda ailenin istememesi kızı daha da cesaretlendiriyor. ben annesinin abisinin vs sözünü dinleyip de hayatına ona göre yön veren 20 yaşında bir kız görmedim henüz.


  • sir gawain  (22.08.16 12:50:31 ~ 12:58:25) 
belki mutlu olacak kız, herkes senin doğrularına göre yaşamak zorunda mı?


  • runner  (22.08.16 12:59:15) 
anneniz neden sizle geliyor, kız kardeşinizle kalsa daha mantıklı değil mi?

siz artık çocuk değilsiniz ki, zaten söylediğinize göre on dört yaşınızdan beri kendi ayaklarınızın üzerinde duruyormuşsunuz. okul okumayacaksınız çalışacaksınız. ben olsam annemin düzenini bozmasını istemem, kardeşimle kalmasını telkin ederim.
  • evde liyakat kalmamis  (22.08.16 13:03:16) 
bana da yazık değil mi? ücralarda bir başıma.
bütün hayatım yalnız geçti. artık ben de biraz anne yüzü görmek istiyorum. bencillik biliyorum ama kardeşimn bana yaptığından da farksız.

  • mobydick  (22.08.16 13:05:44) 
neredeyse 30 yaşına gelmiş üstelik 14 yaşından beri yalnız yaşamış biri annesiyle birlikte hele de doğuda bir yerlerde kafayı yer. kardeşinden önce kendini düşün.


  • nrmnm  (22.08.16 13:09:20) 
Güçlü olmayı öğrenmen lazım. orada arkadaşların olacak zaten. batıdan daha sıcak arkadaşlıklar.


  • komando kani var bende  (22.08.16 13:16:14) 
Kardeşin 25 falan olsa hiç acımam tek başına otursun, derim de bu durumda annen onun yanında kalmalı bence. Bir de siz zorunluluktan gidiyorsunuz. Annenizin ne suçu var? Ege'de oturmak varken kadını doğu memleketine götürmek eziyet bence.

Bir de yarın öbür gün erkek arkadaşı onun hep yanında olacağı için kız kardeşinize söz geçirmenize de izin vermez. "Siz kimsiniz, ben hep onun yanındaydım!" diye.
  • chitosan  (22.08.16 13:54:33) 
ben de bu işleri anlamıyorum. ailenin büyük çocuğu olarak hiç sitem etme hakkımız olmuyor. 14 yaşından beri yalnızım. çok mu istedim böyle olmasını, ama bir kere de lafını edemem.

ama küçük çocuk siz beni yalnız bıraktınız benim yanımda sevgilim vardı vıdı vıdı diye sitem edebiliyor.

küçük çocuk olarak gelmek varmış dünyaya.
  • mobydick  (28.08.16 15:55:25) 
@mobydick ben atanacağım yere annemi filan götürmek istemiyorum kesinlikle. ama senin durumunu da gayet iyi anladım. büyük kardeşler hep güçlü olmak zorunda. adeta 2. bir anne/baba olmak zorunda gibi beklentiler oluyor. bize de yazık. öte yandan annen yanında olsa da kızkardeşin evleneceği varsa evlenir. anneleri kandırmak daha kolay.


  • sanguine mcqaer  (28.08.16 16:37:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.