[]

Çanakkale Şehitlik Turu ve Gezilecek Yerler

Arkadaşlar babam şehitliği çok görmek istiyor, o yüzden yarın onu götüreceğim o taraflara. Ben lisedeyken gitmiştim ama tur vardır. Şimdi oraları nasıl gezmeliyiz? Arabamız var. Kendi arabamızla mı yoksa sanırım kişi başı 60 liraya turlar varmış onlarla mı gezmek mantıklı? Önerebileceğiniz bir tur şirketi var mı? Bir de oraya kadar gitmişken şuraları da görün, şunları yapmadan, şunları yemeden dönmeyin dediğiniz şeyler var mıdır? Yarın yola çıkacağım ama daha hiç plan yok.




 
1. Daha önce Çanakkale savaşı ile ilgili kitap ve gezi rehberi okuduysanız, onları da yanınıza almak ve belli ziyaretlerde okuyacak zaman olması kaydı ile kendiniz gezebilirsiniz.
2. Yoksa rehber tutun, gayet doyurucu anlatıyorlarmış. İnternet ve forum sitelerinden tavsiye alabilirsiniz. Yalnız nasıl dinlemek istediğinize karar verin. Tarihi mi hamaseti mi istiyorsunuz ? İkisinin de kendine özgü ve güzel tarafları var. Şahsen iki türlü geziyi de yaptım. Ayrı ayrı keyif aldım. Ama dikkat hamasette abartının sonu olmuyor. Biz bir gece kum limanında kalıp menkıbe ve efsane gecesi yapmıştık. Bittiğinde kimsenin gözünde uyku yoktu. Kendim okuyarak anlattığım için tercihim daima tarih olmuştur.
3. Arabayla gidin ve rehberi kendiniz için tutun. Biraz daha masraflıdır ama gezinin hakkı öyle çıkıyor. Rehber sizle gezip yolu da tarif ediyor. Hem anlatıyor hem de gezinin programı otomatikman oluşuyor.
4. Kendiniz gezecekseniz Eceabat, Kumkale, Seyit Onbaşı, Şehitler anıtı, Seddülbahir, Ezineli Yahy Çavuş, Alçıtepe, Kabatepe, Arıbıunu, Conkbayırı rutunu öneririm. Arada bir çok durulacak yer de var. Anafartaları atlayın. Biraz uzak kalıyor ve zamanı yönetmek açısında gerek yok.
5. İstanbul'dan gideceğinizi varsayarak, günübirlik gidecekseniz öğle yemeği için önceden yolluk yapın, orada restoran aramayın. Dönüşte Keşanda satır köfte yersiniz akşam yemeği.
6. Yok kalacaksanız Çanakkale'de kalın. Yalova restoranda balık yiyin. Rıhtımda yürüyüş yapın. Eski şehre gidip bir bira için.
  • trocero  (22.08.16 10:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.