[]

Uçak ve basınç sorusu

merhaba, ben basınç değişikliği pek yaramayan biriyim. çok fazla etkileniyorum uçaktaki basınç olaylarından ama çok da seyahat etmeyi seven biriyim. daha önce bir adet pnömotoraks sebepli akciğer ameliyatı da geçirdim, o nedenle biraz tehlikeli oluyor basınç değişiklikleri. ameliyat 3-4 sene önceydi bu arada.

uçak seyahatlerinin 3'te 1'inde şiddetli baş ağrım vs oluyor. ama son yolculuğumda durum çok vahimdi. 1 hafta önce viyana'dan istanbul'a olan yolculugumda dolgulu olan dişim öyle bir ağrıdı ki, hemen başıma da vurdu tabi, beyin kanaması falan geçirdiğimi düşündüm. ve ciddi anlamda kıvrandım uçakta, iniş sırasında oldu ve 40 dakika kadar devam etti. insanlar başıma toplantı, buz/ağrı kesici verildi vs. ne yapacagımı bilemedim, çok aciz durumdaydım açıkçası.

sorum ise; ne yapabilirim? nasıl tedbirler alabilirim bu basınç etkisini azaltmak için? artık iyice korkar oldum bir şey olacak diye.

 
Doktor değilim medikal ilaç tavsiye edemem ama basınç olayı mutlaka olacak bundan kaçamazsın ama etkilerini azaltmak için tansiyon düşürücü, kan sulandırıcı etkili ağrı kesiciler nasıl etki eder bilmiyorum ama fikir verebilir


  • basond  (22.08.16 09:24:02) 
ÇOk basit kaçabilir ve ilgili midir bilmiyorum ama sakız çiğnemeyi denedin mi?


  • delicevat  (22.08.16 09:46:16) 
Dolgunun içinde hava kalmıştır ve basınca bağlı olarak o hava genleşip sıkışarak ağrı yapıyordur. İyi bir diş hekimine dolgunu tekrar yaptır derim. Ben de dalışlarda karşılaşıyordum aynı sorunla, bir süre sonra dolgu düştü zaten, tekrar yaptırdım ve sorun kalmadı.

Sakız çiğneme kulak basıncını dengelemeye yardım eder, daha doğrusu çene hareketleri diyeyim. Kulakarında ağrı olursa yutkunma, çeneyi hareket ettirme, burnunu tıkayıp nefes verme gibi yöntemlerle iç kulaktaki basıncı dengeleyebilirsin.

Ameliyatla ilgili de doktoruna danış derim, ciddi bir şey sanırım.

Bir de korkma, korktukça bu etkileri çağırıyorsun zaten psikolojik olarak. Rahat olmaya çalış. Ağrı kesicilerini yolculuktan önce almak belki biraz daha rahatlatır.
  • peggy  (22.08.16 10:03:16 ~ 10:05:31) 
Bir kbb hekimine görünün ve sinüzit olup olmadığınızı öğrenmek istediğinizi söyleyin. Sinüsler doluysa uçakta inişe doğru şiddetli baş ağrısı oluyor. Sinüzit ameliyatı bir süreliğine bu ağrıyı dindirdi bende.
Bir de uçuştan önce ilyadin olarak okunan bi burun spreyi var. Ondan sıkınca ağrı olmuyor

  • gogu delen adam  (22.08.16 18:53:08) 
Bu ağrıyı yaşamayan bilmez ve basınç farkı der, veya psikolojiktir der. Doktor bile anlam veremeyebilir. Ama uçağın inişinde başlayan ağrı sinüzit ile ilgiliymiş. Aynısı başıma geldi. İşin garibi, doktora durumu anlattığımda "sinüzitten şüphelenmiyorum ama..." Cevabını almıştım.


  • gogu delen adam  (22.08.16 18:57:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.