[]

Bir yil Turkiye'ye gelmeyecek kisi icin gitmeden yapilacaklar listesi

Evim yok arabam yok esyalarim sevgilimin evinde kalacak
Sevgilime vekalet vermek aklimda
Doktora gitmek aklimda
Baska ne yapsam iyi olur?

 
vekalete de gerek yok ki aslında.

başka bir şeye gerek yok bence.
  • kurnaz  (22.08.16 01:33:18) 
yakın zamanda şöyle bir şey sormuştum, cevaplar yardımcı olur belki,

www.eksiduyuru.com
  • der meister  (22.08.16 01:35:14) 
e devlet şifresi al. ekstra e imza da düşünebilirsin.

bazı bankalar giriş için telefonuna şifre gönderiyor. ve bu telefon hattı türk hattı olmak zorunda. tr sim kartını orda kaybetme olasılığını düşün. belki yedek bi kart alıp aktive ettirmezsin, mümkün mü böyle bişey bilmiyorum, sormak lazım.

diş doktoruna görün. gideceğinden bahset.

basit reçetesiz ilaçlar al, reflor, talcid vs. ilk zamanlarda hastaneye nasıl gidilir vs işini çözene kadar elinde bulunsun.

iki üç vesikalık bulundur

kimlik vs fotokopisi olabilir, pasaport vs kaybolursa evinde bulunması için.

gittiğin ülkeye vardıktan sonraki 15 gün içinde konsolosluğa adres değişikliğini bildir. yakın ise şahsen git, uzak ise posta ile de yapılabiliyor. internette olan bir formu doldurup kimlik fotokopinle iadeli gönderiyorsun. iadeli olması önemli, değilse konsolosluk dikkate almıyor.
adres değişikliğini 15 günden sonra yaparsan cezası olduğu söyleniyor. ayrıca tr deki sgk borcunun devam etmemesi için önemli.

kredi kartı ve hesabının yurtışı özelliklerini kontrol et, açık olduğundan emin ol.
  • sttc  (22.08.16 01:38:18) 
ilaç al.
diş doktoruna git.

  • sayns  (22.08.16 04:00:13) 
-Herkesin bahsettiği ilaç olayını pas geçme. Kronik hastalığın varsa (örneğin migren, ya da bağırsaklar zayıfsa fazladan reflor/lomotil gibi bağırsak antiseptikleri).
-Vekaletleri unutma. Sevgilinle arandaki ilişkini bilemesem de vekaletleri sevgili yerine anne/babaya vermek daha uygun olabilir.
-Gideceğin ülkeye göre, eğer kalacağın yer çoktan ayarlandı ise orada kesinlikle bulamayacağın ve çok sevdiğin 5-10 saatte bozulmayan yiyecek götürebilirsin(eser miktarda). Annemle babam Kuveyt'teler, orada ağız tatlarına göre zeytin bulamıyorlar ya da annem börek yapmalık istediği gibi yufka bulamıyor. Giderken hem kendileri bagaj kg sınırına takılmadan götürüyorlar hem de biz ziyarete gideceğimiz zaman bizden sipariş istiyorlar :) .
-Her ihtimale karşı yanında her daim küçük de olsa bir cep sözlüğü ve rehberi taşı. Elektroniğe fazla güvenme, şarjı biter, internet çekmez falan başa gelince kafayı duvarlara vurma.
-Giderken valizini streç film gibi bir koruma kılıfı alıp koruyabilirsin ve karışma ihtimaline karşı değişik renkte bir kurdela ile sapını bağla ki hava alanında valizini hem hızlıca tanı hem de karışma ihtimalini engelle. Valize bir de kilit edin. En azından basit düzeydeki hırsızlıkları engellersin.
-Evraklarını valiz yerine her zaman yanında taşıdığın çantanda bulundur ki evrak lazım olduğunda hem hemen erişebil hem de yine hırsızlık durumunda çok sıkıntılı durumalarda kalabilirsin.
  • bluesbass  (22.08.16 09:14:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.