[]

İtü önşartlı ders seçimi için dilekçe (hukukçular bakabilir mi)

merhabalar,
daha önce de sormuştum ama farklı bir şekilde sormak istiyorum. konunun özeti ve bir önceki sorum şu şekilde:

''Okulu bitirmem için 2 dersim kaldı sadece ve biri diğerinin önşartı. Derslerden biri fiz102e. Yaz okulunda bu dersi aldım ama yine kaldım malesef. Okula 2008 girişliyim. Diğer kalan dersimin önşartı fiz102e min DD gözüküyor fakat biz okula girdiğimiz zaman bu şart ff di. Ben bunu kullanarak bir dilekçe versem iki derside verirler mi bana. Önşartı olan ders ilk dönemler açılıyor çünkü ve okulu bitirmek için 2 derside alıp bitirmeyi alabilmem lazım.''

şansımın neredeyse 0 olduğunu biliyorum ama dilekçeye yazmak için kuralların aleyhte değiştirilemeyeceği gibi hukuken herhangi bir şey bulabilir miyim? internette taradım ama örnek bir olay bulamadım. Bu kuralda genelde ceza hukuku ile ilgili sanırım.

kısaca eklemek istediğim şey şu; hukuken de şu maddeye göre kuralların aleyhte değiştirilemeyeceği.... gibi bir şey eklemek. konuya hakim biri yardımcı olabilirse sevinirim.

teşekkürler.

 
hukukçu değilim ama senin durumunda 'kazanılmış hak' sözkonusu. dilekçeni yaz en kısa zamanda, senato gereken kararı verir. yazacağın içerik ya da dilin durumu değiştireceğini sanmıyorum, zira sana çok uç bir durum gibi görünse de illa ki senden önce bu duruma düşen biri olmuş ve senato da bu konuya vereceği cevabı hazırda tutuyordur.


  • manuel mandalina  (22.08.16 00:19:40) 
yok hep önşartlıydı ama önşart ff di daha önce. diğer ders elektronik. hatta eskiden fizik FF iken elektronik alıp ondanda kalıp ikisini beraber alan kişiler bile var. daha önceden alabilmiş olduğu için.

ilk vize 16 bir de finalde nolduysa kilitlendim kaldım. hocaylada konuştum ama cevap bile vermedi.

ayrıca dilekçe fakülteye mi öğrenci işleri daire başkanlığına mı verilmeli?
  • onursensoz  (22.08.16 00:37:19 ~ 00:39:13) 
Dersi ilk aldığında koşullar ne ise o devam eder. Eğer sonradan değiştirdiyseler hata etmişlerdir.

Durumu detaylı bir şekilde anlatarak dilekçe ver. Mağduriyetinin giderilmemesi durumunda idari mahkemeye gideceğini belirt.
  • yemrem  (22.08.16 13:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.