[]

rayiç bedeli hk?

beğendiğim evin şu an bana satılmak istenen fiyatı 135000 tl.
110.000 konut kredisi çekmeyi planlıyoruz ancak evi bize satacak olan mal sahibi evi arsa sahibiden alırken tapu da evin rayiç bedelini 65.000 tl olarak göstermiş tapu masrafını az ödemek için. Tapuyu da bir ay önce üzerine almış. Şimdi bana maksimum 80000 kredi çekebileciğimi aksi durumda vergiyi yüksekten ödemesi gerektiğini söyledi. Eğer krediyi 110 000 olarak çekersem de hem kendisine hem bana bir kaç yıl içinde vergi cezası geleceğini söyledi.
bunun gerçeklik payı nedir?
bu cezanın bir oranı var mı? varsa her iki tarafa mı gelir yoksa sadece alıcı veya satıcıya mı yansır?
80.000 tl nin üzerinini 135 e tamamlamak için daha farklı bir yol var mı ihtiyaç kredisi dışında ( not 25.000 nakit de ben de var )

 
vergiyi elbette ödeyecek o onun sorunu. siz krediyi eksik çekerseniz başka yerlerden para bulmanız gerekecek. ihtiyaç kredisi dışında yolu yok. burada ev sahibiyle pazarlık gücünüz önemli. sonucta düşük gösterirseniz onun ödemesi gereken vergi size geçmiş olacak, ilerde satarken siz onun vergisini de ödeyeceksiniz.


  • 507  (21.08.16 21:41:37) 
çekebiliyorsanız ihtiyaç kredisi çekin. arada çok fark oluşmuyor. sigortalar, ipotekler, dosya masrafı, dask vs derken arayı kapatıyor. uygun oranlı ihtiyaç kredisine bakın. diğer sıkıntı da ortadan kalkmış olur


  • koybasigillerden  (21.08.16 21:57:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.