[]

protein tozu ve kreatine

E24, 1.82m, 76kg

duzenli spor yapiyordum(2 ay). phraks greyskull adli programi uyguluyordum. 70 kilodan 76 kiloya kadar ciktim. darbe :) bahanesi ile sporu biraktim simdi tekrar baslayacagim.

yemek duzenim yok. o yuzden whey protein ve kreatine almayi dusunuyorum. birkac sorum var yardimci olursaniz sevnirim.

1- kreatini kilo almayi kolaylastiriyor diye almak istiyorum. kreatine ne yapar cidden cok bilgim yok.

2- protein ve kreatin bunu bir diyetisyene basvurmadan baslayacagim. asiri tuketmeyecegim. nasil tuketmeliyim ne miktarda bir tavsiyeniz var mi ? diyetisyene gitmeyecegim.

3- en onemli sorum bu aslinda. duyuruyu acma sebebim. en ucuz hangi siteden bulurum bunlari ? yabanci sitelerden getirtme de gumruge takilabiliyormus. sizin bildiginiz yerlerden almak istiyorum.

 
2- günde iki ölçek kullanıyordum ben protein tozunu ama bünyeye göre bire de indirebilirsin. benim gibi barsakların hassas ise özellikle sütle falan içmemeni tavsiye ederim. mümkünse hiç içme hatta kullanınca görüyorsun ki o parayla protein kaynaklı besinler yesen daha iyi sonuç alırsın.

3- istanbulda oturuyorsan bakırköy capacity karşısındaki nutrishop uygundur kampanya yapıyor. hatta musletech gibi ürünlerin kabı ezik olan defolularını getirtip uygun fiyata veriyorlar ama her zaman olmuyor, arayıp bilgi alabilirsin.

bu arada 3 tip defo ürün var. ona göre fiyat biçiyorlar:
-kabı ezik olanlar/açılmamış: aşağı yukarı 40 tl indiriyorlar.
-kabı kırık hava almış olanlar: o da bir 60 tl indirimli
-bakanlık tarafından numune alınmış/gramajı düşük: o da bir 80-100 tl civarı indirime sahip
  • filipis  (21.08.16 17:48:07) 
3. urun.n11.com

şu an f/p ürünü bu. normalde optimum kullanıyordum, fiyatına dayanamadım aldım. memnunum. tat olarak da çok çok fark etmedi.

2. günlük protein ihtiyacını besinle karşılayabiliyorsan protein gereksiz. ama mümkün değilse al. suyla bir ölçek yeterli.

1. kreatin benim bildiğim enerji sağlıyor ve vücudun su tutmasını sağlıyor. kullanmadığım için detaylı bilemiyorum. ama böbreklere yüklendiğini ve erkekte saç dökülmesini tetikleyebileceğini okudum. %100 doğrudur demiyorum ancak aklında bulunsun.
  • mattiadestro  (21.08.16 18:21:32) 
Kreatin, kabaca, ATP sentezinin süresini kısaltıyor, kiloyla bir ilgisi yok biraz su tutuyor o kadar. Asıl işlevi bir sonraki antrenman için gerekli olan ATP'nin daha kısa sürede yaratılmasına yardımcı oluyor.
Kreatin 5 gram yeter günlük, bir çay kaşığına denk geliyor. Protein tozu da bir ya da 2 porsiyon için uygun, fazlası tembelliğe girer.
Protein7.com iyidir.
  • angelus  (21.08.16 18:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.