[]

minare - isviçre

efendiler şu günlerde gündemi meşgul eden minare meselesi nedir?
aslında yakınen ilgileniyorum konuyla fakat kafamda bir iki soru işareti mevcut.

sorularım şunlar:
1. isviçre minareye mi karşı yoksa müslümanların ibadet ettiği camilere mi karşı?
1,5. isviçre minareye de camiye de karşı olabilir. türkiye neden bu kadar durumdan rahatsız ? zamanında kiliselerin taşlandığı, cem evlerinin açılmadığı kadar demokratik* bir ülke neden bu kadar rahatsız olur ? yoksa türkiyeyi sürekli saldıran bir iran haline mi getirmeye çalışıyorlar ?
2. eğer isviçre sadece minareye karşıysa neden bu kadar rahatsız ediliyor ki? her ülkenin/kentin kendine özgü mimarisi vardır, ve buna elletmemek en doğal hakları.
3. tamam diyelim türkiye bunların minare durumuna elleşti. bunlar da yarın demezler mi ruhban okulu açılacak şak şak şak diye de alkışla tempo tutarlar mı? ülkücülerle solcular birbirlerine girerler mi?

 
1. İsviçre'yi tek kişi olarak alamayız elbet ama çoğunluk camiîlere karşıdır benim görüşüme göre. Fakat kutsal haklara saygı baabında camiîleri yasaklayamayacakları için minarelere de herkes karşı çıkıyor en doğal hakları olarak.

1.5 Bu terane ilk çıktığında içime doğdu, zerre kadar yer kaplamayacak konuyu kesin bangır bangır konuşacaklar dedim. Cumhurbaşkanı İsviçre'deki banka hesaplarınızdan paralarınızı çekin demiş bugün. "İsviçre'deki banka hesaplarınızdan!" Halkı mallaştırma ve koyunlaştırma sürecinin dallanıp budaklanmasından yalama olmuş uğraşların ufak tefek ama pek etkili sonuçları bunlar da...

2. Rahatsız edilmiyor aslında. Sanmıyorum umurlarında olduğunu. İsviçre medyasının manşetten, ana haberde ilk haber olarak falan 4 tane minareyi haber yapacağını.

3. O zaman ümmetçilik haberleri çıkar 3 ay. Rahat ol =)
  • only alcoholica  (03.12.09 03:29:45) 
bildiğim kadarıyla arabistan yarımadasında da minaresiz camiler mevcut veya türkiyede. neden bu kadar karışıyor türkiye. tamam bi sebebi var paraların türkiyeye gelmesi olabilir. araplar o kadar salak mı ki "kediye ciğer emanet etsinler". yoksa bu bir gündem saptırma mı? arada katsayı oyunu mu yapacaklar? veya açılım mı yapacaklar ? ya da bir ihale oldu da örtbas mı ediliyor? bir insan hükümete bu kadar mı güvenmez, paranoyak olur ?


  • Ayiyogi  (03.12.09 03:36:51) 
Örtbas edilen tonlarca ihaleyi de, açılım ayağına konu oyalanırken gerçekte yapılanları da vs. vs. insanın hükümete güvenmesi için pek bi' sebep kalmıyor zaten, ki bunlar 5-6 yıl önce de söyleniyordu. Artık söylenmemeye bile başlandı, o kadar berbat durumda ki ülke.


  • only alcoholica  (03.12.09 03:42:31) 
1-) çarşı her şeye karşı
1,5-) türkiye islam dünyasında "uyuyan dev"dir sen ne anlarsın. başbakan davosta "höt" dedi bütün islam dünyası günlerce konuştu. ahmedinecad ya da filistin ya da libya mibya suriye o bu şu... onlar yıllardır amerikaya demediklerini bırakmadılar hani kim haber yaptı o kadar?
3-)biz de kiliselerin havraların "mimari" anlayışımıza uymadığını iddia edebiliriz o zaman(?)
4-)ruhban okuluyla ne alakası var? isviçrede medrese mi açılıyor?

yogi, kafadan dalma siyasi konulara

bu arada isvişçe geri adım attı haberin var mı?
  • yinyang  (03.12.09 12:54:08 ~ 13:06:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.