[]

Apply Bau Tıp

Ben yatay geçişle bahçeşehir üniversitesi tıp fakültesine girmek istiyorum. Bunun için burs başvurusunda bulundum. Apply Baudan mail geldi mülakat için sizi ararız diye bu hafta içine mülakat günü vericekler sanırım.
Şimdi benim merak ettiğim şeyler var.
1- Nasıl bir mülakat oluyor? Resmi/gayriresmî diyenler var. Kıyafete bile dikkat et diyen var ne giymek gerekir?
2- Mülakatta tıptan teorik bilgini sınayan soru soruluyor mu yoksa sadece ilgi alanların, sosyal sorumluluk, projeler, hedeflerin gibi soyut şeyler mi konuşuluyor?
3- Projelerden bahsediliyor mühendislik fakültesi için falan ama tıpla alakalı nasıl bir proje olabilir bu benim için dezavantaj oluşturur mu?
4- Referans öğretmen sırf başvurumun doğruluğunu kontrol etmek için mi? Mesela lise yada üniversitede dersime girmemiş ama akademisyen olan beni iyi tanıyan birini referans gösteremez miyim?
5- Bahçeşehir Kolejinden mezun olmam bana ne gibi avantajlar sağlayabilir? Bahçeşehir kolejinden ilkokul ve lise diplomam var.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

 
1) gayet samimi ortam. online basvurunda yazdigin bilgileri, uzerine biraz detay da ekleyerek anlatirsin. kendinden bahset, kendini sat bi nevi yani. ilgi alanlarin, projelerin vs. soruluyor cunku mulakatta da. "bundan online formda bahsettim simdi tekrarlamiyim" diye dusunme yani.

2) ben tiptan girmedim applybau'ya bilemiyorum burasini

3) kendi yarattigin proje yoksa bile bu alanda seni etkileyen teknolojilerden, gelismelerden bahsedebilirsin mesela. vizyonunu yaklasimini falan olcmeleri icin iyi olur.

4) gosterebilirsin tabii ki, benim referansim bahcesehir'den bir docentti mesela :) illa lise ogretmenin falan olmasina gerek yok.

5) avantaj saglar bu bahsedebilirsen. bir de bahcesehir koleji mezunlarina zaten default bi miktar burs ekleniyor diye biliyorum applybau kapsaminda degil de normal bau burslarindan. onun miktarini falan bi bau'yu arayip ogrenirsin. ama bundan bahset mulakatta kesinlikle.
  • hjarteblod  (21.08.16 12:11:58 ~ 12:12:51) 
Bende bauda okuyorum ama birinci Siraya yuzde elli ikinciye apply bau yuzde otuzbes yazmistim ilkinden girdim :)


  • douglas  (21.08.16 13:46:39) 
bau student council'dan birilerini bul twitter'dan falan herkesi tanıyorlardır bi işe yararlar belki.

ya da applybau vs diye de aratabilirsin, etiket şeklinde yazıyorlar öyle şeyleri sürekli.
  • rubenanyukov  (21.08.16 14:40:26) 
her fırsatta giresunluları ne kadar çok sevdiğini belirt


  • yuto  (21.08.16 17:49:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.