[]

Vucut gelistirmeme

Selam,

Spor salonuna gidiyorum bir suredir, daha once de donemsel gitmistim. Sorunum soyle:

Agirlik calismaktan nefret ediyorum. Her yerim agriyor ve kimildamak istemiyorum. Zaten tembel bir insanim, bahane oluyor.

Bu durumu deklare ettigimde de mutemadiyen "ama olmaz" gibi seylerle karsilasiyorum. Fakat sevmiyorum ve nokta, bu brokoli sevmemek gibi bir sey, faydasi falan umrumda degil ve sevmiyorum.

Temel spor motivasyonum ter ve stres atmak. Hic oyle yemegime dikkat edeyim, protein alayim falan da yok. Sigaram da cabasi, dolayisiyla azicik daha saglikli olsam baya ideal benim icin. Dolayisiyla yapmayi sevdigim seyler de kosmak, yuzmek ve bisiklet minvalinde seyler. Bir nevi triatlonvari bir program istiyorum kendime maksimum faydayi getirecek fakat inatla uc gun yerimden kipirdatamayacak programlarla karsilasiyorum.

No pain no gain eyvallah da isim gucum var benim, butun gun eziyet oluyor ah anani anam diye gezmekten. Kasli fit falan olmak falan da umrumda degil, daha iyi hissedeyim yeter.

Dolayisiyla asil sorum, ne oneriyorsunuz? Her turlu tecrube ve kaynaga acigim. İdealim bir yila triatlon seviyesinde mesafeler kat edebilirken bir yandan da mutlu ve saglikli "ve agrisiz" birisi olmak.

Simdiden tesekkurler efem.

 
e git yüz abi allah allah :)


  • chiper  (21.08.16 00:14:24) 
Ya biraz daha sistematik yapmak istiyorum iste, koskoca bi endustri falan, elbet benim gibi olanlar vardir :)


  • sosyal muhendis  (21.08.16 00:16:07) 
Bir de "abi oyle cok yanlis kaslarini bozarsin fizigine zarar verirsin" falan olaylari var ya, ondan da cekiniyorum.


  • sosyal muhendis  (21.08.16 00:17:22) 
Yav yok git bi havuz bul yüz, yüzünce de bi yerlerin ağrıyacak. Özellikle sigara varsa zorlanacaksın ama doğal kalori yakacaksın, çok kasmamış olacaksın vücudu. Ne bileyim şimdi çok isyankar yazmışsın.

En en en iyi önerim herhalde al bi köpek sabah akşam birer saat yürü koş oyna olur. Ben sırf bu şekilde beş kilo verdim 3 ay içinde, yemeden iççmeden kesmeden üstelik.
  • chiper  (21.08.16 00:17:56) 
Salonda var havuz ya zaten, keyfime gore yuzme bisiklet kosu uclusunden bir-ikisini donduruyorum ya. Kopek zor ama, kendime zor bakiyorum hem ev arkadasim da yanasmaz. Tesekkur ederim ama :)


  • sosyal muhendis  (21.08.16 00:27:27) 
Kasları bozan şey hareketsizlik ve kötü beslenme. Bunlar ise övünürcesine yaptığın şeyler. Nasıl ciddi bir ilerleme bekleyebiliyorsun ki?


  • kargn  (21.08.16 00:56:32) 
Iyi de zaten hep olan seylerdi onlar, ovundugumden degil gercek o. Hareketsiz degilim aslinda ama yerlesmis bir sey var, gunde 4-5 km yuruyorumdur toplasan minimum. Obez falan da degilim zaten, 23 bmi ile az gobekli sekilde surduruyorum hayatimi. Merak ettigim kendi kendime spor yaparken patates cuvalina dondurmeyeyim vucudu yanlislikla, derdim o.


  • sosyal muhendis  (21.08.16 01:03:59) 
sigarayı bırak sağlıklı bi insan olursun sanki. geri kalanında kafana göre takıl bişi olmaz.


  • selam  (21.08.16 01:08:28) 
ön kolum 4 ay falan ağrımıştı. deload haftası sonrası ağrı çekiyorum hala özellikle bacaklarda. normal yani. o ağrıyı seviyorsun bi süre sonra. alışınca nadiren ağrıyor zaten. öncesinde dinamik sonrasında statik esneme yaparsan daha az ağrı çekersin ayrıca. farkı çok büyük.


  • hasmetizm 2046  (21.08.16 01:47:18) 
o agri sizi yorgunluk olmazsa gelismeyi unut. saatte 9km hizla 2km kosarsin en fazla.


  • alperz  (21.08.16 02:01:30) 
Bütün gününü ağrı içinde geçirmeyecek şekilde ağırlık çalışabilirsin sadece fitness için.

Sadece koşabilirsin, bisiklet sürebilirsin, yüzebilirsin. Kendini zorunda hissetme böyle şeylerde.
  • Adramelekhh  (21.08.16 02:29:20) 
@selam o kisa zamanda olacak ya, bakalim calismalar suruyor :)

@yazarken ellerini birakan herif vazgecen ve kolaya kacan bir mizacim olduguna karar vermissin tebrik ediyorum, mesele sadece ucunda sevdigim, hedefledigim ya da motive eden bir sey yok. Dolayisiyla agriyi da neden cekeyim, sevmiyorum oyle gezmeyi kimildayamaz sekilde. Sen motivesindir, sakatlarsin gerekirse kendini, ucundaki seyi hayal ediyorsundur. Benim hacim kazanma derdim yok, yazdim zaten. Baslik da vucut gelistirmeme zaten, olumsuz yani oyle bir motivasyonum da yok. Derdim agri yasamamak kimildayamayacak sekilde, cunku sevmiyorum. Alternatif ve sistematik bir sey ariyorum daha sakince yapabilecegim. İstedigim duzey sadece stres ve ter atmak.

@hasmetizm cok denedim, sevmiyorum sevemiyorum. Bir yeri agriyinca malak gibi yatip gecmesini bekleyen bir bunyeye sahibim cunku. Fakat isinma yontemlerine bir bakayim dedigin gibi, haklisin o konuda.

@alperz ya kostuktan falan sonraki yorgunluk nispeten tatli oluyor, bir de kostukca fazla yormasam bile artiyor mesafe falan. Benim sikintim kollari kimildatamiyor duruma gelmek.

@adramelekhh oyle yapinca da butun hocasi bu isin icinde olani "abi cok yanlis yapiyorsun yapma oyle bidibidi" diye saldiriyor, cekincem o yani. O yuzden sordum.
  • sosyal muhendis  (21.08.16 13:52:54) 
Ağırlık yapmak hoşuna gitmiyorsa başka spor yap. yüzme falan. sigarayı bırakacaksın. az ağırlık çok tekrar yap. nişastayı, şekeri azaltacaksın.


  • komando kani var bende  (21.08.16 14:04:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.