[]

instagram'dan satış yapan hesaplar hakkında

merhabalar. çoğunuz denk geliyorsunuzdur. kadınlara yönelik ürünler (ayakkabı, kozmetik vs) başta olmak üzere, instagram'dan ürün satan epey bir sanal dükkan var. çoğuna bakınca 30-40 bin takipçisi var, ürün fotolarının altında "çok güzelmiş, şu boyu var mı? vs" gibi yorumlar var, "müşteri memnuniyeti" adı altında paylaşılan whatsapp ekran görüntüleri (ürünüm geldi çok güzelmiş, çok memnun kaldım vs) var. bunların sahte olma olasılığı (takipçi kasma sistemleri var, arkadaşından rica ederek müşteriymiş gibi yorum yazmasını isteyen var..) olduğundan görünüşe aldanmamak adına sormak istedim. gerçekten bu işi yapanlar ya da çevrenizde yapan birileri olanlar var mı? ciddi ciddi satış yapabiliyorlar mı karınlarını doyuracak kadar, günü kurtaracak kadar ya da o dükkanı döndürecek kadar? ne diyorsunuz?




 
Cogunlukla yan(ek) is gibi oluyor o hesaplar.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.08.16 23:50:39) 
istisnalar dışında hayır, ciddi ciddi satış yapamıyorlar.
takipçiler, beğeniler bot.
postun altına atılan soru ve yorumlara cevaben fiyat verilmiyorsa gerçek olma olasılığı yüksek. dm den fiyat veriyorlar.
birisi gömlek, birisi saat, birisi de incik boncuk satmaya çalışan 3 hesaba hizmet veren birisi olarak söylüyorum bunu.
saat satmaya çalışan elemanın hesabında 89k takipçi var. 87 si bot.
3k olsun, ürününe hitap eden organik kitle olsun. bunu anlamıyorlar :)
  • kaybeden adam  (21.08.16 00:27:14) 
bir tanıdığım yapıyor. ama bayağı profesyonel, foto çekimleri fln. kendileri dikip gönderiyorlar. bayağı para yaptılar ama annesi de çok yoruluyormuş.


  • pinkpeony  (21.08.16 00:46:45) 
işini bilen bir kaç makyajmalzemesi satıcısı var vallahi guzel kazanıyorlar. sipariş ustune 2* gunde falan getiriyorlar kızlar kapış kapış alıyor. ama tabi bu satıcılar tum vloggerlara youtubeculara beleş urun yolluyor reklam için


  • eja  (21.08.16 00:48:54) 
Ek is olarak yapan bir arkadasim var, dukkanindaki urunleri instagrama da koyuyor. Catir catir satiyor valla, hergün bir ton kargo yolluyor. Mesajlar da gercek olabilir, bir urun almayla vicik vicik samimi olan insanlar var. Fiziksel olarak alirken urunu gorup dokunuyorsun, sanaldan alirken saticiya bir suru soru sormak zorundasin ve sanirim o arada samimiyet artiyor.


  • curukturpkokusu  (21.08.16 01:17:01) 
Ayda 60 bini geçiyor kazancım. İnstagramda tekstil ve takı satıyorum. Sıfır sermayeyle yapıyorum üstelik. Her gün pttden bir kangoo araba kargoları almaya gelir. Basit düşünen herkes ticaretten deli para kazanır.


  • a r a m i s  (21.08.16 05:19:59) 
Para kazanıyorlar hem de ne biçim. Ama fatura falan yok tabi. İşin ilginç yanı o kadar takipçileri var kimse de ihbar etmiyor mu yav?


  • mandalina kokusu  (21.08.16 10:52:18) 
Dürüstleri olduğu kadar sahtekarları da çok, memnuniyet belirten ekran görüntülerine fazla inanmamak lazım, Instagram'dan geçenlerde orjinal diye birkenstock terlik aldım kargo geldi ve sahte olduğunu anlayınca iade ettim, paramı iki ayda zor geri aldım sayfayı kapatmış zaten şu anda, sahtekarlıkla nereye kadar..


  • esin  (21.08.16 21:18:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.