[]

Fetonun rüyaları ve Peygamberler

Şimdi Feto'nun rüyalarını duymuşsunuzdur, peygamberlerle falan görüştüğünü iddia ediyor.

Şimdi bunu bu adam deyince tüm müslümanlar buna deli saçması diyor.

Peki bir peygamber Cebrail ile görüştüğünü iddia ettiğinde neden o deli saçması olmuyor?

Çok yüzeysel bakıyorum evet; ama madem inanç meselesi bunlar, inanan buna da inanır adına da fetocu konur, neden herkes bu kadar hayret ediyor, ne kadar saçmalamış diye. Bir nevi aynı inanç sistemi...

edit:soruma gelen cevaplar yeterli oldu arkadaşlar teşekkür ettim.

 
Feto ruyasinda peygamberler ile gorustugunu iddia etmiyor bildigim kadariyla. Bir donem onunla beraber olanlar onun boyle soylediyini iddia ediyor. Yani bu iddianin gercekligi ile ilgili elle tutulur bir bilgi yok.


  • kareem said  (20.08.16 23:06:15) 
Değil.

Peygamber, Allah'tan emir aldığını belirtiyor. Ve Hz. Muhammed son peygamberdir, vahiy kesilmiştir.
  • pomknos  (20.08.16 23:18:57) 
arkadaşlar rüyasında peygamberi görmesinden değil; onunla olan görüşmeleri sonucunda bi tarz girişimlere ve çalışmalara girmesinden ve yeni bir ideoloji oluşturmuş olabilme ihtimalinden bahsediyorum. bunu iddia edebilir yani. yoksa peygamber görülebilir.


  • body electric  (20.08.16 23:19:23) 
"Peygamber terorstin ruyasina girer mi hic?" diye inanmiyor insanlar.


  • stavro  (20.08.16 23:21:00) 
@kaptan maydanoz olayı bütünüyle düşünemiyorsunuz, sanırım zaten benim açımdan düşünmenizi beklemekle hata ettim, cebrail ile görüşen hz. muhammed'i yalnızcq örnek verdim, tüm dinlere genelledim, ama siz islam perspektifinden bakıyorsunuz, ben sadece inanç sistemine değinmiştim.


  • body electric  (20.08.16 23:42:09) 
selam.

öncelikle o adam "ben peygamberi gördüm onunla konuştum ettim, bana şunları söyledi" vs dediğinde kimse İNANMAMA durumda değildi, gayette herkes inanıyordu. kimse deli saçması demiyor(du). düne kadar fetoyu terörist ilan etmeselerdi hala da öyledi. ki hoş şu an fetoya küfredenlerde tamamen devlet korkusundan dolayı küfrediyor.

milyonlarca insanın hoca efendi diye götünü ayağını yaladığı insanı, o milyonlarca insan bir günde terörist mi ilan edecek?

sonuç: işte bu yüzden peygamber de diyince inandırıyor etrafındaki insanları. falan filan...
  • mahone  (20.08.16 23:43:56) 
Bak şöyle izah etmeyi deneyeyim.

Hz. Muhammed efendimizin yanında bir şey pişiriliyormuş, o da neden farklı şekilde pişirmediklerini sormuş. Böyle daha kolay oluyor gibi bir şey söylemişler, ben sizin işlerinizin ehli değilim gibi bir yanıt vermiş. Yani doğru bildiğinizi yapın anlamında. Bu birinci örnek.

İkinci örnek, kuran okumak sünnet, dinlemek farzdır. Hiç bir müslümanın arapça öğrenmesi şart değildir, sadece 4 duayı bilerek namaz kılabilirsin. Bu adamlar türkçe olimpiyatlarına peygamberin geldiğini söylediler. Neden gelsin?

Üçüncüsü, islamda likayat önemlidir, şuanda pek fark edilmese de. Nisa suresinin 58. ayeti şöyledir mealen;

“Allah size, emânet ve yetkileri o konuda güvenilir ve yetenekli olan ehline vermenizi ve insanlar arasında hüküm verdiğiniz zaman, kim olursa olsun adâletle hükmetmenizi emrediyor. Bakın, Allah size ne güzel öğüt veriyor! Hiç kuşkusuz Allah her şeyi işitendir, bilendir.” Nisa:4/58

Bu emre karşı Peygamber Gülen'in rüyalarına gelip soruları söylemez.

Bence yeterlidir bu yanıtlar, sorun olursa cevap veririm.
  • pomknos  (20.08.16 23:56:13) 
peygamber mucize gösteriyor ve sen gözünle görüp evet inandım bu adam peygamber diyorsun, senin lafına itimat edende senin lafın ile inanmaya başlıyor, ardından da allah bana cebrail ile haber yolladı o da şudur şudur diyor dolayısı ile buna da inanıyorsun, bu arada peygamberler zamanında da (hepsi için geçerli) onlara inanmayanlar mucizelerini kabul etmeyenler büyücülükle sihirbazlıkla yapıyor diyenler var, yani o dönemde de herkes inanmıyor.

herkes inansa neden peygamberleri öldürsünler yada öldürmeye çalışsınlar değil mi?
  • selam  (21.08.16 00:11:02) 
bildiğim kadarıyla feto hiç bir vaazında peygamberi gördüm demedi. bir küçük dünyam kitabında odaya peygamberimiz girdi yazdığını hatırlıyorum. rüyada her görülen kişi peygamber değildir. ben de rüyamda gördüm ama çıkıp siyer kitabını açıp peygamberimizin simasını incelediğimde alakası olmadığını gördüm.


  • gotic  (21.08.16 00:57:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.