[]

Dövme Bakımı

Dövmemi yaptırdım, streçle kaplandı.

Dövmeci vazelin verdi ve sabah streçi atmamı vazelin tatbik etmemi önerdi sabah akşam..

Ben internetten ogrendiklerimle önceden activex antibakteriyel sıvı sabun ve bepanthene plus almıs ıdım.

Nasıl yapmalı? dövme siyah bir dövme, renk yok.


Lütfen dövmesi olanlar ya da dövmeciler yorum yapsın.

Teşekkürler

 
Vazelin yeter ya kız gibi tenin yoksa çok kasma.


  • chiper  (20.08.16 22:14:00) 
tecrübe ve araştırma sonucu kanaatim şu:
dövme eve gelince dayanabildiğin kadar sıcak suyla temizlenir, bütün akıntısı doku artığı giderilir.
kağıt havlu ile tıp tıp dokunarak sürüştürmeden kurulanır.
bepanthol pişik merhemi(bebekler için olan) ile hafifçe kremlenir.
ilerleyen saatlerde akıntı oldukça bu işlem tekrarlanır.
takip eden günlerde bu işlem akıntıya göre gittikçe açılarak devam edilir. ikinci gün 2-3 saatte bir, sonraki gün 4-5 saatte bir, sonra günde iki kere gibi.
dövme yarası neredeyse tamamen güneş yanığı gibidir, nemli ve temiz tutarsan mis gibi olur. bepanthol plus kullanma, ondaki antibiyotik akıntıyı hızlandırıyor.
edit: gece yatarken streçlersen çarşafları temiz tutma şansın olabilir ama yerine göre genelde naparsan yap gece o boya çarşafa geçiyor.
  • talemon  (20.08.16 22:40:28 ~ 22:41:55) 
ben iki hafta önce yaptırdım görece olarak orta büyüklükte siyah dövme. bana da sadece vazelin önermişti dövmeyi yapan. ben 2 hafta boyunca kurumasına fırsat vermeden vazelin sürdüm. ama öyle çok bol değil, üstünde tabaka olmayacak şekilde. bi de musluk suyu hiç değdirmedim 2 hafta boyunca. o bölgeyi içme suyuyla temizledim. doğru düzgün kabuk bile tutmadan iyileşti. sonlarına doğru hafif kaşındı ve ardından tamamen iyileşti. güneşe filan çıkacaksan muhakkak güneş kremi sür dövmenin üzerine.

ayrıca internette heryerde ilk streci çıkardıktan sonra bir daha kapatmayın deniyor. bence gece yatarken de kapatma ki hava alıp çabuk iyileşsin.
  • hypathia  (20.08.16 22:46:57 ~ 22:48:10) 
dövmeci her ne dediyse onu uygulayın.

su değmesin dediyse eğer ve banyo yapmak vs şart ise, su geçirmeyen hava geçiren yara örtüleri var.
www.medikalsepeti.org şunun gibi bir şeyler. iki tipi oluyor pedsiz olanından alıcaksınız. gerekirse yani.

onun dışında bepanthene plus değil de bepanthol deniyor sanırım şu pişik kremi olan, üstünde bebek poposu resmi var, ondan veriyor genelde dövmeciler nemli tutmak için...
sizinki vazelin dediyse vazelin de olur...
  • iz  (20.08.16 22:53:12) 
bir de sabah streci atmamı derken? benim internetten okuduğum ve kendi dövmecimin söylediği de dahil en fazla 2-3 saat sonra o streç çıkarılmalı şeklinde ama bi yanlışlık olmasın. sabaha kadar çok uzun bir süre.


  • hypathia  (20.08.16 23:19:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.