[]

bu sorum erkeklere/ sevgilinin eğitimi

kadınları az çok biliyoruz da erkekler sevgilinizin eğitimi hangi okuldan/bölümden mezun olduğu, yüksek lisans yapıp yapmadığı önemli mi sizin için? Ya da kaçıncı sırada bakarsınız bu duruma. 2 yıllık ya da 4 yıllık okuması fark eder mi? Kazanılan para ve yapılan işten bağımsız olarak. Mesela nişantaşı üniv.den ya da hakkari üniversitesinden mezun olsun nasıl etki uyandırır ya da boğaziçi odtü galatasaray bilkent koç falan
benim için biraz önemli.

edit:bu arada nişantaşı ve hakkari üniversitesi mezunları alınmasın sözüm meclisten dışarı.

 
Anlaşabildigimizi düşünüyorsam çok da sallamam.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (20.08.16 21:49:39) 
O saydiginiz universitelerden 2 tanesinin diplomasina sahibim. Tanidigim ve calistigim insanlarin cogu o universitelerden mezun.

O sebeple diplomanin bir onemi oldugunu dusunmuyorum, benim icin onemli degil partnerimin diplomasi.
  • crown  (20.08.16 21:50:44 ~ 21:51:14) 
Valla abi benim için önemli, ben aynı anda birbirinden çok uzak iki dalda üniversite okudum, dil öğrendim, iş yaptım falan.

Şimdi 23 yaşında mezun olup işe başlayıp çok afedersin daha 6 ay öncesine kadar ne iş ne hayat deneyimi olmamış kızlar ofislerde canımlı cicimli muhattap olmaya çalışıyo pek sallamıyorum açıkçası.

Ha daha okurken elle tutulur bişeyler yapmışsındır o donanımı kendine kazandırmışsındır ne bileyim elinden geldiğince öğrenmeye açıksındır beraber de keşfederiz balısı derim de öbür türlü zor.
  • chiper  (20.08.16 21:53:38) 
Aslinda kultur seviyesi daha cok onemli. Ornegin kadinlar yazmissin duyuruda bayanlar dememissin. Bunu Anadolu'da insanlar anlamiyor. Universite mezunlari da bilmiyor. Ben cinsiyet esitligini, halklarin esitligini, hayvan haklarini savunurken onun akli karsi komsunun gelininin ne yaptigi gibi konulardaysa arkadas bile olamazsin.


  • Traveller  (20.08.16 22:00:33) 
İtü tercih sebebim. Zoru seviyorum.


  • kargn  (20.08.16 22:27:06) 
Önemli değil. Lise mezunu ve benim toplam kitap sayımın en az 20 katı kitaplığı olan hatunlar da tanıyorum. Her neyse. Önemli olan kafaların uyuşması. Espri kabiliyeti.

Bir de ben zaten normalde, ilk tanıştığınızda sevmeyeceğiniz bir tip olurum. Genellikle böyledir. 2. ya da 3. görüşmeden sonra seversiniz ama o süreye kadar dünya görüşünüzü, insanlara yaklaşımınızı, hayatın her şeye rağmen yaşamaya değer olup olmadığını (sizin düşüncelerinizi) çoktan çözmüş olurum. Eğer gerçekten kafa yapısı uyuyorsa diplomayı yırt at. Hayat kısa. Ömür çok kısa.
  • Polaroid  (20.08.16 22:30:54) 
Bir insanda beni en çok etkileyen şey dolu olması. Bilgili, kültürlü oluşu, muhabbet edebiliyor, espriden anlıyor oluşu ilgimi çekti hep insanların kaşının, gözünün şeklinden ziyade.

Buna karşılık hangi okulda ne okunduğu bence önemsiz. Bu belirleyici bir faktör değil yani. Yani zaten sosyal çevre gereği üç aşağı beş yukarı belli seviyelerde insanlarla karşılaşıyosun ister istemez. Lise terk insanla boğaziçi mezununu kıyasa sokacak bir pozisyonda olacağını sanmıyorum ben kimsenin.

Özetle kimsenin nasıl bir insan olduğunu össdeki başarısı belirlemiyor. Takılmayın böyle şeylere
  • naberabi  (20.08.16 23:00:43 ~ 21.08.16 00:00:51) 
Üç büyük şehrin kalburüstü Üniversitelerinden birinde bir lisans programı bitirdiyse kâfi. İnsanı asıl pişirip yetiştiren üniversite çevresi, ortamı oluyor. Erzurum makine ya da katü tıp mezunundansa İstanbul jeoloji mühendisliği olsun.


  • yirmisantim  (20.08.16 23:07:36) 
hiç okumadığı halde acayip kültürlü insanlar tanıyorum, öyle olursa sorun etmem. robert/boğaziçi okumuş cühela tanıyorum, öyle olursa tahammül etmem. hülasa eğitim, kültür, zevkler mühim. ama bunu okuduğu okuldan anlamak mümkün değil.


  • skayas  (20.08.16 23:49:01) 
"seviyorsam" herşeyine rağmen seviyorumdur. bir önemi olmaz. birini "aaa mesleği/bölümü güzel" diye sevemem. bu ruhsuzca olur. çıkarcı olur.


  • matrix  (20.08.16 23:50:30) 
eski erkek arkadaşım bir apartman üniversitesine gidiyordu. içten içe aptal olduğunu düşünüyordum. kendimle savaşıyordum "hayır değil" diye ama evet, aptaldı :(

bence çok önemli değil ama barajı adam akıllı geçemiyorsa bir insan, ben bunu normal kabul edemiyorum. galatasaray üniversitesine gidenler de atom parçalamıyor. hatta inek olup asosyallikle savaşan çok iyi üniversiteye sahip insanlar da var. sadece üniversite belirleyici etken olmamalı. ama hiç etkisinin olmadığı düşünülemez.
  • ruhen hastayim ben  (21.08.16 00:20:13) 
En azından bir lisans mezunu olmasını isterim. Üniversite olarak da güzel bir üniversite olmasını isterim tabii. boğaziçi, odtü, itü vs. gibi üniversitelerden mezun olması +puan olur tabii ki.

Kültür, kitap okuma (eğilimi) vs. gibi şeyler de önemli. aslında okusa da genel olarak en az bir fazla şey yapan kadınlar daha çekici geliyor. ne bileyim bir çalgı çalar, şarkı söyler, yemek/tatlı falan yapar (makarna, pilav yapmak değil de yeni şeyler yapmak/denemek gibi) vs.
  • nawar  (21.08.16 00:29:56) 
hani derler ya oturmayı kalkmayı bilecek, erkeğe erkekliğini hissettirecek falan o yeterli, bunun haricinde okuduğu bölüm/okul vs. değil de konuşabileceğimiz ortak konularımızın olması önemli bunu okul değil de kişisel kazanımlar sağlıyor çoğunlukla, çalışıyor/çalışmış olması da önemli.


  • selam  (21.08.16 00:48:12) 
ben o konuda attila ilhan'a katılıyorum:
www.5harfliler.com

  • dafaisss  (21.08.16 00:51:05) 
atilla ilhan'ın böyle bir sözü olduğunu bilmiyordum. okuyunca çok hoşuma gitti. yalnız olmadığımı bilmek, üstelik kaptan gibi biri olunca, iyi hissettirdi :) düşüncesine harfi harfine katılıyorum ben de.


  • mermize  (21.08.16 08:48:26) 
skayas +1


  • manuel mandalina  (21.08.16 12:45:55) 
trollemek için yazmıyorum ama 3 defadır aynı şeyi anladığım için yazmadan duramadaım. sevgilinin eğitimi diye yazınca how train my dog'daki train'in karşılığı olan eğitim gibi anlaşılıyor. evcil hayvan muamelesi yapmışsın ve başlıkta da bdsm havası estirmişsin.

keşke sevgilinin eğitim durumu şeklinde yazsaydın.

soruna cevabım da şu: eğitim durumu ve öğrenim görülen yer/yerler kişinin karakteri hakkında doneler verebiliyor, o yüzden dikkatimi çeker.
  • jurgen windcaller  (21.08.16 23:36:24) 
Bunu araştırmam ama kendini belli eder zaten.


  • arnold schwarzeneger  (22.08.16 10:20:20) 
erkeklerin zeki kadın sevmemesi başlığında buna ilişkin counter argümanlar var sanırım.


  • iwillsee  (22.08.16 11:03:34) 
Cahil cühela olmasın yeter, aşırı sinir bozucu. Ama senle aynı yada min. bir alt seviye olması fena değil. Üstü hatun milletinde ukalalığa neden oluyor.

Misal :
Erkek Lisans - Kız lisans = ok
Erkek Y.Lisans - Kız lisans = ok
Erkek Lisans - Kız lise = ok
Erkek Lise - Kız = Lisans = Hatun arıza çıkarabilir ama prensipte ok olabilir.
Erkek Lisans - Kız Doktora = Arıza
Erkek Y.Lisans - Kız Lise = Arıza
Erkek Lisans - Kız ortaokul = Arıza
Erkek Lise - Kız Doktora = aşırı arıza

gibi. Tabi bu tamamen kendi düşüncem ama ortak bir kültür seviyesinde olmak her zaman ilişki sağlığı açısından iyidir.

Öte yandan Atom parçalamayacaksanız hangi üniversiteden mezun olduğunuzun ne önemi var aq?
  • thunderlips  (06.09.16 00:59:16) 
@thunders etiket meselesi işte. Ayrıca günümüzde erkek lisans kız lise de sorun olabiliyor çünkü nerdeyse yükse lisans yapmayan 2. üniversiteyi okumayan kalmadı aöf maöf.
Peki erkek lisans kadın yüksek lisansa bir şey dememişsin ona ne dersin

  • limoncello  (06.09.16 15:21:04) 
benim bu konuda tek önyargım dandik özel üniversitelerden mezun olanlaradır. yoksa isterse sütçü imam'da büyükbaş sağım falan okumuş olsun, önyargılı bakmadığım için uyuşma ihtimalimiz olabilir. kocatepe üniversitesinde işletme okumuş bir kadın tanıyorum mesela; bilgisine, görgüsüne, kişiliğine, her şeyine bayılırım.


  • baba jo  (06.09.16 15:35:37) 
linçlik bir durum yok. genel düşünce bu yönde. olaya sadece sözlük çerçevesinde bakılmamalı. bu, ister istemez 20'li yaşların sonlarında, 30'ların başlarında, farklı eğitim seviyesindeki insanlarla beraber olduktan sonra anlamaya başladığın bir kavram. özellikle evlilere kulak verilmeli bir de bu konuda. o yüzden bilhassa evlilerin vereceği fikirlere önem atfediyorum.


  • mermize  (06.09.16 15:39:22) 
Kadına işe mi alıyorsun, ne diploması?

Aklı başında, çocuklarımı bu yetiştirebilir dediğin kadın doğru kadındır.


.
  • kartallar yuksek ucar  (06.09.16 15:44:38) 
ilgilenmiyorum böyle şeylerle. belki biraz klişe olabilir ama kendini yetiştirmiş bir insan olması önemli sadece. boğaziçi, odtü gibi okullardan mezun biri olduğunda kafamda iki şey şekilleniyor: birincisi, bu kişi akıllı, çalışkan, zaman yönetimi, test tekniği iyi olan biri. ikincisi, bu kişi biraz asosyal, eğitim, iş gibi şeyleri hayatının merkezinde tutup hayattan keyif alma konusunda problemleri olabilecek biri. çoğu zaman ilki oluyor sadece ama ikincisine de rastladım. o yüzden her zaman olumlu bir şey olarak görmüyorum ismi olan okullardan mezun olanları.


  • nathanieltroy  (06.09.16 15:45:34) 
@mezarkabul neden öyle dedin? merak ettim eğitimli olması önemli değil mi kadının


  • limoncello  (06.09.16 15:49:17) 
@limoncello, eğitimli olması önemli ama bazı eğitimli kadınlar kendi başına buyruk olmayı kendi ayakları üzerinde durmak zannediyor.

böyle bir kavram karmaşası yaşıyor bahsettiğim kitlenin bir kısmı dolayısıyla lise olsun temiz olsun :)
  • mezarkabul  (06.09.16 15:55:12) 
işe almıyorum ki cv isteyim. bu işler kağıt üzerinde belli olmaz. ha evet belli bir bilgi verebilir önceden ama bambaşka bir şey de çıkabilir. o yüzden anlaşıyorsak, etkilendiysem tanımaya bakarım.

kağıt üzerindeki bilgilerden çok hayat görüşü, tarzı, kültürü daha önemli olut benim için.

örneğin, yani sen iki üç dil biliyorsun karşıdaki hiç bilmiyor şimdi bu zorluk çıkartır. olur mu yine olur ama diyelim ki bir şey okudun bir şeye güldün ama paylaşamıyorsun illa çevirmenlik yapıcaksın o zaman o da kötü hissecek sürekli sürekli..paylaşım azaldıkça da ortak nokta çok az oldukça da ilişki olmuyor.

Ayrıca hayat bu herkes her zaman aynı şartlara sahip olamayabiliyor. Kişisel özellikler daha baskın etiketten ziyade bence.

oo boğaziçi mezunuymuş bu yüzden çok etkileyici diyen net ergendir.
  • qazaqwsx  (06.09.16 15:56:10) 
@mezarkabul aslında biraz bazı erkeklerin (sözüm meclisten dışarı) özgüvensizliği değil mi yani fazla ses çıkarmasın, şöyle ensesini vur lokmasını al tarzında olsun, kadın okuyunca gözü açılıp kendine güveni gelmesin, haklarını bilmesin gibi gibi.


  • limoncello  (06.09.16 15:57:50) 
@limoncello, böyle erkekler de var. ama benim demek istediğim özgürlükçü biri olduğu halde erkek, bazı kadınlar "dediğim dedik çaldığım düdük" modundalar. yani herhangi bir işi ortak yapma derdi olmuyor bu tarz kadınların, benim dediğim olmalı zihniyetini kasıtlı olarak da yapmıyor olabilirler. bunu kendi ayakları üstünde durmak olarak görüyor olabilirler. fakat netice hoş olmuyor maalesef.


  • mezarkabul  (06.09.16 16:07:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.