[]

Baba mı oluyorum acaba, kafamda sorular...

Sevgilimin adeti 10 gün gecikti, hala da gelmiş değil. Gebelikten şüpheleniyoruz. Normalde kondomla korunuyoruz ama hamilelik riskinin çok düşük olduğu günlerde korunmasız olduğu da oluyor bazen. Şu ana kadar bir sorun olmamıştı.
İnternette araştırdığımızda en büyük nedenin gebelik olduğu söyleniyor. Kilo artışı, verişi hastalık, çok büyük değişimler yok, stres olabilir ama o da daha önceki streslerinden farklı değil. Ama regl olacakmış gibi hissettiğini söyledi, göğüslerinden şişkinlik var filan. Ama burda geçenlerde hamilelik belirtileriyle regl öncesi belirtilerin aynı olabileceğini okudum ve çok tırstım. Evde test yapmadık negatif çıksa bile güvenemediğimiz için kesin olsun diye pazartesi doktora gidicez. Ama baba olmuyorumdur di mi? Eğer böyle bir ihtimal varsa ikimizde hazırlıksız yakalanırız. Ben 34 sevgilim 29 yaşında 6-7 aylık bir ilişkimiz var ama hamileyse aldırmayız herhalde, bu konu üstünde çok konuşmak istemiyor, sonuca göre konuşuruz diyor. Bir de duygusal, o suriyeli çocuğun fotosuna bakıp bakıp ağlıyor. Napsam?



 
adını ne koycaksınız?


  • tute  (20.08.16 20:17:43) 
bu kadar strese girene kadar alın bi test yapın negatif çıkarsa en azından biraz yatışırsınız. ptesi de kan testi yaptırırsınız.


  • fernandoenes  (20.08.16 20:39:38) 
baba filan oldugun yok. bircok faktor var regl gecikmesine sebep olan. kocaman da insanlarsiniz, sasirdim acikcasi. genelde 18-19 yasindaki ciftler bu buhranlari yasarlar. birkac gune regl olur sevgilin, endiselenme. gecmis olsun.


  • gencliginde metalci dovmus hikmet amca  (20.08.16 21:03:14 ~ 21:03:55) 
fernandoenes+1
Gebelik yoksa da doktora görünmek iyidir bu denli gecikmenin belki başka bir sebebi vardır. Hiçbir şey yoksa ne mutlu, bir kutlamanızı alırız

  • chipie  (20.08.16 21:04:30) 
Gecikme hamile olduğu anlamında gelmez ama hamile değil de diyemezsiniz. Ama korunuyor iseniz büyük ihtimalle değildir.

Regl düzenli değil ise hamilelik riskinin düşük olduğu günler vs pek önemli değil. Düzenli ise evet bir nebze. Geç yumurtlama vs ihtimaller dahilinde olabilir az da olsa.

Beta HCG yaptırın bakın.
  • ihanet kac kisilik  (20.08.16 21:06:47) 
@fernandoenes bazen predictorlar negatif çıksa da doğru olamayabileceği için pazartesi kesin olarak doktora gidip kan testi yaptırıcaz, ordaki sonuca güvenemedik açıkçası. Bu kadar beklememizin sebebi de regl olur diyeydi ama o da olmadı biz de yusuf yusuf olmaya başladık. Umarım başka bir hastalığı da yoktur, stresten falandır ama bu 10 gün çok uzun geldi Normalde regli düzenli pek gecikme yaşayan biri değil bu kadar da olmamış hiç sadece 3 yıl önce böyle olmuş doktora gitmiş onda da bir şey çıkmamış.

@gmdha baba olma ihtimali de var maalesef
@ihanet evet kondomla korunuyoruz regl düzenli ama riskin düşük olduğu günlerde bazen korunmasız olduğu da oldu. Bir de burda regl öncesi belirtilerle hamilleik belirtilerinin çok benzer olduğunu okumuştum hamile kalanlardan o yüzden korktuk
@tute henüz karar vermedik ona duruma göre bakıcaz.
  • limoncello  (20.08.16 21:33:07) 
Adını Damla koy lan. Kızım olursa ben de Damla koycam. Damla güzel isim.

www.youtube.com
  • chiper  (20.08.16 21:40:30 ~ 21:40:54) 
@chiper henüz çocuk olup olmadığına emin değiliz
çocuk varsa dünyaya gelip gelmeyeceği kesin değil
olursa kız olup olmadığı belli değil ama
kız olursa da annesine de sormak lazım ama öyle olursa burdan isim sorarız zaten
  • limoncello  (20.08.16 21:43:39) 
Tute +1


  • kassiopeia  (20.08.16 22:29:45) 
olabilir de olmayabilir de. kafan karışmış belli diğer duyurularına fln da baktım.

merak ederiz yazsana baktırınca sonucu.
  • mobydick  (20.08.16 23:02:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.