[]

gusül abdesti sousu

Öncelikle trolleme falan niyetinde değilim. İnanç işleriyle dalga geçecek arkadaşlarında cevap yazmamasını rica ederim.

Az önce gusül abdesti aldım fakat çıkarken ayaklarımı yıkamayı unuttum. Kurlanırken aklıma geldi gittim ayaklarımı da yıkadım sizce abdestim sıkıntılı mı oldu? Abdestle aşkta şüphe olmaz derler ama bu şüphe değil gittim yıkadım.
Tşk.

 
www.dinimizislam.com

sıkıntı yok, devam.
  • elorelia  (20.08.16 14:23:04) 
Tam senin yaptığın şekilde, unuttuğun yeri aklına geldiğinde yikayabilirsin.


  • manuel mandalina  (20.08.16 14:23:43) 
Yalniz şu da var, bu konulan kaideler; şurani şu kadar sayıda yikayacaksin vs, bunlar o dönemin arap cografyasinda, temizliği tam olarak sağlamayı garantilemek amaçlı şeyler. Yoksa günümüzün modern şartlarında ortalama kısa bir duş ile bu temizlik saglandigindan, önemli olan niyet oluyor. Niyet+ağzı-burnu-vücudu yıkamak temel olan. Yoksa ayaklar zaten bi şekilde yıkanıyor o arada.


  • manuel mandalina  (20.08.16 14:28:14 ~ 14:29:31) 
zamanında tek tek parmak araları ve topuk özellikle yıkanır diye öğrenmiştim ben. hem de bunun belirli bir sırası var bildiğin gibi. araya başka şeyler sıkıştırılmıyor. hani çıkıp kurulanayım sonra yıkarım gibi değil, bir bütün olarak abdest tamamlanır gibi. önemli olan niyet kısmına da katılmıyorum. "benim içim temiz" demek gibi bir şey.

not: müslüman değilim.
  • ruhen hastayim ben  (20.08.16 14:42:19) 
Abdestiniz kabul olmuştur; sorun yok.


  • fragile lady  (20.08.16 14:43:39 ~ 14:44:07) 
sıkıntı yok. doğru yapmışsın.


  • 1adam  (20.08.16 15:50:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.