[]

Domuz Gribi Aşısı !?

rte; ben olmadım, olmayacam da dediği için mi millet bu aşıyı yaptırmak istemiyor?

haberlerde söylediler: artık bu aşı için yaş sınırı kalkmış. benim önümdeki tek engel bu idi. yarın sağlık ocağına gidip yaptırmayı düşünüyorum. düşünüyorum da milletin bu kadar çok çekinmesine bir anlam veremiyorum. yoksa akp oy oranını %80lere mi çıkardı? nedir bu milletin rte'ye olan güveni? belli bir kesimden değil büyük bir orandan bahsediyorum. büyük bir oran ki biz bile yaptırabilir olduk bu aşıyı.

rte nin hiçbir sözüne itibar etmeyen ben, bu etken dışında çekinmem gereken başka bir durum olabilir mi?

yaklaşık 2 hafta önce artık domuz muydu ya da mevsimsel grip miydi(boğazlarım çok acıyodu mevsimsel diyip geçiriverdim) bilmiyorum ama hasta olan bu bünyeye aşının herhangi bir olumsuz etkisi olabilir mi? yine hasta olur muyum ki bunun yüzünden?

 
rte'nin yaptığını yapmayacağım mantığıyla hareket etmeyin de ne yaparsanız yapın derim. doktorunuzla görüşün derim sağlıklı bilgiler almak ve karar vermek için.


  • Jazz  (02.12.09 22:49:07) 
aslında insanlar bu aşının uzun dönemdeki yan etkilerini bilmediği için yaptırmıyor. bu da bir gerçek aşının uzun dönem yan etkileri belli değil tam olarak. rte nin yaptırmıyroum demesi ise iktidardaki danışıklı bir dövüşten ileri geliyor.

türkiye'de salgın henüz kendini göstermemişken aşıların bitmesi ve daha büyük bir krizin yaşanması hükümet için daha büyük bir risk. başbakan yaptırmayınca bu süre bir iki ay kadar uzar ki bu da şubat civarına denk gelir. tam salgının yoğun olacağı zaman.

bilmem açıklayıcı oldu mu
  • anuk kokulu sair  (02.12.09 22:51:42) 
hastayken aşı yapmıyorlar, 2 hafta dediğinize göre çoktan geçmiş olması lazım, normal grip aşısı yan etkileri (hafif ateş, vücutta ağrı) görülebilir, korkmanıza gerek yok, akşam ateşiniz yükselirse bir grip ilacı alın. bu konuda sizi bilgilendirirler zaten sağlık ocağında.


  • claeryn  (02.12.09 23:17:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.