[]

Neden yaşıyoruz?

Istedigimiz gibi bir hayat surmuyor, ve ilerde neler olacagini bilmeden yasiyoruz, sakat kalabiliriz ya da daha kotuleri, surekli nukseden hastaliklarla yasayabiliriz, ya da bir anda her seyimizi kaybedebiliriz, tum seylere ragmen insanlar yasiyor ya, keske herkes bir anda intihar etse de kiyamet kopsa? Siz ne derseniz her turlu boka ragmen yasamak guzel mi




 
değil ama maalesef ölemiyoruz da. çünkü ölümden sonrasını bilmiyoruz. eger bu bilgi mevcut olsaydı kişiler bu konuda secme hakkına sahip olacaklardı. bende mesela şunu anlayamıyorum bazı insanlar bildiğin sıfır noktasında ama niye intihar etmiyorlar? neyse ben bu boklara ragmen alıskanlıktan mıdır ne yasıyorum yani belki aşık olur hayata tutunurum umudu var ne biliyim yeğenim oldu yine değişen bi ruh durumum yok.


  • fıytfıyt  (19.08.16 23:16:36) 
Hayat elimizde olan tek şey. Öldüğun an solucan yemisin.

Hayat beklediğin gibi değilse belki beklentilerin yanlış!?
  • babilbaligi  (19.08.16 23:25:49) 
e yaşama amk, tutan yok.


  • der meister  (19.08.16 23:29:42) 
Sevgilimle seks yaparken hayat guzel diyorum bir de yurt disinda gezerken ya da Turkiye'de akilli insanlarin arasindayken Kadikoy'de Besiktas'ta falan. Yoksa burada yasamak cok kotu.


  • Traveller  (19.08.16 23:30:32) 
dediğin şeyler ihtimal dahilinde fakat aksi de mevcut. neden böyle olduğunu düşün önce.


  • kupigometa  (19.08.16 23:37:51) 
  • vi veri veniversum vivus vici  (19.08.16 23:38:07) 
Yaşamak bir savaş, ama hala bir şeyler hissedebilmek güzel.


  • lithu  (19.08.16 23:39:57) 
Ölmediğim için.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (19.08.16 23:47:30) 
adaptasyon insanoğlunun en güzel özelliklerinden. hem fiziki hem de soyut anlamda adapte olabiliyoruz. Hayata da adapte oluyoruz, kesten ölme insiyatifini almak zor bir karar ama karamsarlık sanırım bu yola giden bir şey değil. Kötü şeyler varsayımı üzerinden neden kendimizi öldürelim ki? Bana kalırsa insan hayatta sahip olduğu manaları yitirince; mesela para, aile, özsaygı, haz, heves... gibi gibi belki topyekun mana ifade eden her şey belki tek ama önemli şey. O mana gittiği zaman insan düşünür işte.

Önce sorgularsın; bu mananın geri gelmesi için ne yapabilirim? Peki bu şeyi yapabilir miyim? işte bazen o mananın gelmesi için yapacak hiçbir şey kalmamıştır, bazen de denersin ve bocalarsın. Her iki fail senaryosunda da insanoğlu bir şeylerin altında sıkışıp kalır. Sanırım bu süreç de intihara sürükler.

Varsayımlar hayal edip intihara yönelmek biraz delilik gibi. Rasyonel insan intihar etmeyi göze alır çünkü soyut yönü ağır insan; bugün kabus görebileceği gibi yarın tatlı hayallere de dalabilir. Bu sebeple varsayımsal düşünmek bir etmen değil.
  • eranspotting  (19.08.16 23:58:13) 
Yaşamak bu kadar bok gibi geliyorsa niye yaşıyorsun ki? Kıyamet dediğin şey senin ölümündür, ben öldükten sonra dönen dünyanın amk.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (20.08.16 00:26:58) 
yaşama içgüdüsü.

sahip olduğumuz tek şey diye cevap verenler olmuş. bir gün mutlaka öleceksin ve o sahip olduğun şey elinden gidecek. intihar etmek sadece o anı öne almak olur bir şey kaybetmiş olmazsın.

bu noktada din kurtarıcı oluyor. yaşamla ölümden sonra arasında bağ kurarak hayatı anlamlı kılıyor.

not: agnostik
  • qazwsx  (20.08.16 00:59:57 ~ 01:01:30) 
Hayatta kalma iç güdüsünün genellikle ağır basması sanırım. Bir de yukarıda biri yazmış: ölümden sonrası da en az yaşamın kendisi kadar belirsizlik içeriyor


  • mrsmoon  (20.08.16 01:02:10) 
bir yerde gördüm bana ait değil

"ınsan oglunun bılıncı cok gelıstı ve dogaya aykırı bı şekılde gelıstı bı kopek veya kedı kendısıne verılen ılk fırsatta uruyor hatta urememek gıbı bı olayı yok bılıncı yok programına sadık bı sekılde ılerlıyor genını gelecek nesıllere aktarıyor bılınç dedıgımız şey kanser gııbı bısey cunku bu programı bozuyor ınsan a genlerını aktarmama seçenegı sunuyor herşeyın saçma oldugunu anlayabılıyorsunuz bu tabıkıde cogu ınsan ıcın geçerlı degıl gunumuzde çogu ınsan ozgur ıradeyle hareket ettıgını sanıp programa uyuyor ama bellı bı bılınce ulaşmıs ınsan adeta matrıx te uyanmıs bı ınsan herşeyın saçmalıgını kavrıyor hatalı bı robot oldugunu bıle anlıyor. ve bu varolusun saçmalıgı onu kemırmeye baslıyor bu noktada dın cıkıyor ortaya ınanarak kurtulmaya çalısıyor ınanamayanlar ıse ışe verıyor kendını veya oyun oynuyor fılm ızlıyor sevışıyor gezıyor tozuyor oyalanmaya calısıyor yasamak dedıgımız şeyde oyalanmaktan ıbarettır bu saçmalıgı kafasından atmaya calısıyor ortada cok buyuk bır saçmalık oldugunun farkında yapabılecegımız en ıyı şey ıse bu saçmalıga yenısı eklememek kendımızle son bulmasını saglamak ve urememek ınsanın en onurlu davranısı bu olabılır."
  • qazwsx  (20.08.16 01:30:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.