[]

Arkadaşlarınızın eğitim düzeyi

Diyelim siz üniversite mezunuysanız lise mezunu biriyle samimi arkadaş olabiliyor musunuz ?

Örneğin arkadaşlınız ingilizce bilmiyor ama sizin ingilizceniz ondan iyi olmasına rağmen ya senin ingillizcende o kadar iyi değil havasında yorum yapiyorsa

Bir de bu arkadaşınız kendi alanı olmadığı halde sizin mesleğiniz ve uzmanlık alanınzda bilgisi olmadığı bir konuda yorum yaparsa ve üstelik sen yanlış biliyosun tarzında yorum yaparsa ne düşünürsünüz ?

( bu arkadaş lise mezunu ve yorum yaptğı alanda hukuk )

 
Erkek arkadaşım dikey geçişle mühendislik fakültesinı bitirmis, ilk universitesindeki arkadaşlarının hepsi tekniker. Şu anda hala en yakın arkadaşları da onlar. Hemen hemen hiçbiri çok iyi ingilizce bilmiyor, is şartları farklı. Eşleri ve kız arkadaşları da benzer statude işlerde çalışıyor. Biz hiç bu durumu sorun etmedik açıkçası.

Arkadaşlarımızı ingilizce bilip bilmemelerine ya da üniversite mezunu olup olmamalarına göre seçmiyoruz. İyi insan ve kafadengi olmalarına bakıyoruz. Normal insanlar da böyle yapmali.

Ayrıca bilmedigi konuda yorum yapma olayı lise mezunlarına mahsus değil; herkes yapıyor maalesef.
  • fraise  (19.08.16 22:25:56) 
kisiye ve duruma gore defgisir. mesela ben dandik bi tic lisesinden mezunum, trnin en saygin unileeinden mezun(itu, bogazici vs) elemanlara egitim veriyorum ve herkes genel kulturumu ovuyor. saniyorum isyerinde egitim duzdyi en dusuk personelim ama bilgisine en cok saygi duyulan da venim. tabi tevazu da onemli bi faktor..


  • mayeskuel  (19.08.16 22:27:52) 
Egitim degil kultur duzeyi onemli yoksa egitimli olup da irkci olan seksist olan ne bileyim hala cahil olan cok kisi var.


  • Traveller  (19.08.16 23:38:40) 
Eğer aşırı inatçı değilse benim için hiç sorun değil, 'Google da gördüğüne inanmayacaksın, onlar da yanlış biliyor' derecesinde değilse, kanıtlara açıksa samimi arkadaş olurum. Sonuçta aynı hataya ben de çok büyük bir rahatlıkla düşerim, ne olacak. Arkadaşla anlaşıyorsam anlaşabiliyorum, anlaşamıyorsam anlaşamıyorum ama bunda daha çok muhabbetin birbirine uyması, aynı şeye gülmek, benzer espri anlayışı gibi şeyler etkili oluyor genelde. Yalnız bunları söylerken şöyle bir derdim var; ben 'nerd' şakalarını çok severim. Arkadaş seçerken buna dikkat etmiyorum ama nerd şakası yapan biri ile daha rahat arkadaş olabiliyorum. Doğrudan eğitimle ilgili olmuyor bu da, bana iletişimde kolaylaştırıcı oluyor. Yine de bu arkadaşlık payımın büyük bir kısmını oluşturmuyor. Zaten her arkadaşla konuştuğum şey aşırı farklı olabiliyor.


  • aychovsky  (20.08.16 00:03:02 ~ 00:04:56) 
Öyle bir arkadaş büyük ihtimal çok yakın arkadaşım olmaz, ayrıca zaten bu gibi insanlar her şeyi hep en iyi bilirler ama yapmaya gelince bi halt beceremezler o yüzden he diyip geçerim polemiğe giremem hiç o insana zaten asla onun öyle olmadığına inandıramazsın. Boşver herkesi kafaya taksaydıkkk...


  • esinikaybetmiscorap  (20.08.16 00:44:40) 
Ben fizik mezunuyum. Gördüğüm üç kişiden biri bana kuantum öğretmeye çalışıyor. Ben nideyim nirelere gideyim.

Çok takılmıyorum. Anlatmaya da kasmıyorum. Asla inatlaşmıyorum.

Arkadaşlık benim gözümde mesleki bişey değil. Kişilik özellikleri düzgünse isterse ilkokul 1 terk olsun sıkıntı yok.

Ne proflar gördüm cahildiler.
  • babilbaligi  (20.08.16 10:08:18) 
"ya bi siktir git amına koyim"

yukarıdaki cümleyi yüzüne rahat rahat söyleyemeyeceğim adamla samimi arkadaş olmam, olamam. yani öncelik eğitimi değil kafa dengi olması.

samimi arkadaş olduğum adam o yazdığın şekilde davranırsa da yukarıdaki cümleyi yüzüne yüzüne yüksek sesle söylerim, yetmez "yunan hukuk tanrısı mısın yarraam" diye de alay ederim.

beraber güleriz konu kapanır.
  • azizakin  (20.08.16 11:21:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.