[]

blablacar güvenli mi?

arkadaşlar birkac haftadir duyuruda bu sitenin ismini zikredildiğini görmekteyim. yolculuklar için vs. sürekli burasi tavsiyr edilmekte. bu sistemi ilk kez bura gördüm. güvenilir bir sistem mi? aranizda deneyenler oldu mu? tanimadiğiniz insanlara nasil güveniyorsunuz? ben her halde yolculuk bitene kadar 3.5 atarım.

her neyse bu sistemi kullananlar deneyimlerinden bahsedebilir mi? arac kişi belirlerken dikkat ettikleri hususlar neler? nasil güven sağlaniyor? fikir vermesi açisindan şeeyederseniz sevinirim. teşekkürler


 
ben denedim, toplamda 4-5 ayrı sürücüyle yolculuk yaptım. açıkçası profil fotoğrafları, açıklamalara yazdıkları şeyler falan bile seçmekte yardımcı oluyor. ilk binişimde 40 yaşlarında biriyle görüştüm izmir - istanbul. yanımda eşim olacak + 2 yolcu olacaksınız demişti. bir gittim araca adam tek eşi meşi yok. hadi bakalım napıcaz diye bindim iki tane daha adam aldık yolda hatta. çok da keyifli bi yolculuklu. adamlardan biri dünyayı dolaşmış deneyimlerini anlattı. sürücünün zeytin bahçesi varmış onu anlattı ben öndeydim tek kadın olarak. sonra kendisiyle bir yolculuk daha yaptık hatta :)

ikinci deneyimimde cuma akşamı evde otururken daha önce blabladan rota sorduğum bir arkadaş hadi ben gidiyorum gel izmire dedi pat diye gecenin 12sinde çıktım yine it mi kopuk mu bilmeden, dünya tatlısı bir insanmış, sonradan 3-4 yolculuk daha yaptık birlikte. kendisi her hafta sonu izmire gidiyor mesela onlarca insanla seyahat etmiş, kötü hikayeler de anlattı otobanda bırakıp gidenler falan. ama kendisinin müdavim yolcuları vardı sık sık onunla giden :)

sonra acil durumlardan birinde bir çifte denk geldim, normalde vapura binemiyorum ama onlarla 40 dakika yolculuk yaptım falan gayet de keyifliydi.

ben ki normalde sosyalleşmeyi sevmeyen, kimseye güvenmeyen bi insanım bu yolculuklarda hiç problem yaşamadım dilimi mi ısırayım popomu mu kaşıyayım bilmiyorum. birazıcık yol konusunda anlaşırkenki konuşmalardan çıkarmak lazım.

bu arada arkadaşlarla izmir git gel yaparken yine bi çocuk aldın yol üstünden bütün yol uyudu bizim yanımızda çok sıkıldı biz çocukluktan arkadaş olduğumuz için üç kişi. öyle de çıkabilir. :')
  • freya  (19.08.16 18:01:16) 
bugün bayram için izmir'e yolculuk ilanı verdim. ilanı vermeden önce başka ilanlara baya baktım örnek olsun diye. kimisi gerçekten hiç güvenlilir değildi. örneğin açıklama bile yapmamışlar nereden nereye gidiyorlar, neden gidiyorlar vs. diye. sonra bazı ilanların fiyatları diğerlerine göre çok çok düşük. adam sanki hayrına götürüyor seni. o da biraz garip geldi. bir de nedense "ilanımı yalnızca kadınlar görsün" diye bi seçenek var, hatta burada soracaktım niye var diye. allah günah yazmasın da abaza fotoğraflı tipler bunu işaretleyip açıklama falan yazmadan ilan vermişler.

sonuç olarak o kadınlı seçenek işaretli olmayan, açıklamasında ve sürücü profilinde doğru düzgün bilgiler yazan, mümkünse profili daha önce puanlanmış, bir de fiyatı şaşılacak derecede düşük olmayan ilanları seçersen baya güvenilir olur diye düşünüyorum. ama tabi yüzde yüz güven zor.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (19.08.16 18:15:13) 
Ben de yazdiklarina, profil fotografina, puanlanmış mi nasıl puanlanmış falan bunlara bakıyorum. Birkaç şey yazıyorum acaba nasıl konuşuyor diye. Misal bugün kullanacaktım, birkaç kişiye baktım içime sinmedi şimdi otobusteyim.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (19.08.16 19:19:21) 
Ben ek olarak profil doğrulamalarına bakıyorum. Eger resmi kimlik dogrulamasi yaptiysa guveniyorum. Yurtdisinda biraz daha esnek davraniyorum ama Turkiye'de olsa kimlik dogrulamasi yapmamis ve profilinde belli miktarda oylama yoksa tercih etmem sanirim.


  • evrim halkasi  (19.08.16 20:20:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.