[]

passolig ile ilgili sorular

merhaba,
ilk defa maça gideceğim için birkaç sorum var.

1. maça nasıl giriyoruz. passolig kartımızı orada okutuyor muyuz vs. nasıl oluyor o iş?

2. kardeşime (yaş: 16) de maç bileti alacağız ona da ayrı bir kart çıkarmam gerekiyor değil mi? tek kart ile 2 kişi giremeyiz? (peki tek kart ile girilemiyorsa siteden 2 adet bilet alabiliyor olmanın amacı nedir, saçma değil mi?)

3. ekşi sözlükte bir arkadaştan bilet devri ile bilet alacağım. nasıl bir yöntem önerirsiniz dolandırılmamak için. elden almam imkansız.

 
1 - maça girerken pasoliginde e bilet var. Turnikeye pasoligini okutuyorsun ve turnikeden geçiyorsun. Turnikeden öncede güvenlikçiler o passolig sana mı ait diye ellerindeki cihazla kontrol ediyorlar resminden.
2 - Evet ayrı kart çıkarman lazım. Tek kart ile 2 kişi mümkün değil. Her pasolig tek kişilik. Siteden 2 bilet almayla ilgili bilgim pek yok ama tahminen bileti alırken tc kimlik giriyorsundur o da ilgili passolig sahibine işliyordur diye düşünüyorum.
3- Valla bu işler biraz karşılıklı güven meselesi gibi olur açıkçası. Elemanın nick altına falan bak düzgün mü bari ordan anla. Telefonunu al konuş adamla. En azından az çok bi fikir verir bunlar. :)
  • nuevo  (19.08.16 09:14:01 ~ 09:22:08) 
hocam 1 ve 2 için nuevo gayet güzel açıklama yapmış. ben 3 için ticketbis'i önereceğim. size satacak kişi bileti oraya koysun ve siz de oradan onun koyduğu bileti satın alın. 5-10 lira komisyon alabilir site. o kadar da olsun bence en azından güven problemi ortadan kalkar.


  • golgi aygıtı  (19.08.16 11:26:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.