[]

Evlilik Kararı

Biriyle evlenmek istediğinize nasıl karar verdiniz/verirsiniz/vermeyi düşünüyorsunuz?
Hangi duygu hangi mantık hangi nedenlerle 'O' insanla evlenmeyi düşünürsünüz? Nasıl anlıyoruz evlenmek istediğimizi?



 
Bundan sonra bu insanla yillarca yasar cok da keyif alirim, bu insan her zaman yanimda olmasina ihtiyacim olan bir insan dersen tamamdir iste.

Bir de o insan iyi ama sunu sunu yapmadan evlenmek istemiyorum diyorsan onlari da tamamlamak lazim. Aklinda geriye donuk bir his kalirsa evlilige yansitacaksan yapma gibi.
  • bir ileti paylastim  (19.08.16 00:38:37) 
Konusabilmek onemli, anlattığin seyleri dinliyor, esprilerini anliyor ve en onemlisi bir sorun oldugunda kusmek, bagirmak, ofkelenmek yerine konusabiliyorsaniz onemlo bir seyi yakalamissinizdir.


  • curukturpkokusu  (19.08.16 00:57:03) 
birlikte kaliteli ve keyifli zaman geçirdiğin, yanında sıkılmadığın, ilk günkü heyecanı koruyup bunun ömür boyu devam etmesini istediğin insanla. bir de çok acayip ama çocukları sevmediğin halde genlerinin yarısını bu insanınkilerle birleştirmek istiyorsun sonradan.


  • ruhen hastayim ben  (19.08.16 00:59:17) 
iyi bir anne olucak gibi duruyosa olur.
nasıl iyi bir anne olucak gibi durur
mesela bir kıstasım var kendi çocukluğumdan mülhem
kardeşimin doğmasından evvelinde annem babam bir dönem epey kavga ederdi, yani bağırış çağırış. o dönem de ben 4-5 yaşlarındayım, annem ameliyathane hemşiresi olduğu için işyeri müsaitti, tuttururdum beni de götür diye bazen alırdı yanına. işyeri müsait dediğim hemşire odası, annem ameliyata girse bile illa beni yanında bırakıcağı birileri olurdu, benle ilgilenen oynayan da olurdu.

neyse, annem babamın kavga ettiği günlerden birinin ertesi ben yine hastahanedeyim, yüzünü hatırladığım bir adamla (oradaki hastabakıcılardan biri olsa gerek yahut doktor), annemin ayaküstü gülüşmelerini şakalaşmalarını hatırlıyorum, ve annemin ona neşeli bakışını. günlerce korkmuştum, annem o adamla evlenicek başka eve taşınıcaz babamı göremicem vs. diye. tabi kimseye de söyleyemedim.

çocuğumun böyle bir şey yaşamasını istemem. erkek çocuğu gözünden anne o yaşlarda böyle birisiymiş demek ki. işte bilhassa bunu dikkate alırım.
  • dafaisss  (19.08.16 04:14:10) 
Annelik becerisi, uyumlu kişilik, güzellik ve yedi ceddimin baskısına pes etmemin kombine etmesi gerek.


  • arnold schwarzeneger  (19.08.16 11:20:01) 
Yakışıklı, komik, sorumluluk sahibi, sadık ve dürüst birisi olduğu için onunla evlenmeyi seçtim. Çok iyi baba olur. Topaç gibi çok sevimli çocuklarımız olur diye düşündüm. İlişkimiz süresince yüzüne karşı bu kadar övmedim kendisini Hee:)


  • petekpare  (19.08.16 11:34:27) 
bu soruya boyle cevap verecegim aklima gelmezdi.

o senin icin dogru insan oldugunda ilk gorusmende hatta daha once anliyorsun. uzerine bir dusunme yapman gerekmiyor, kafanda canlandirmaya calisman gerekmiyor, saf ve yogun bicimde hissediyorsun iste. cok tariff edemem, olunca anlarsin ^^
  • jimicik  (19.08.16 11:40:25) 
Beraber yaşamak istiyorsan, beraber yaşlanmak istiyorsan, beraber ölmek istiyorsan, evliliğe tümden karşı da değilsen, onu istersin.


  • harvey  (19.08.16 11:49:38) 
evlilik için olmazsa olmaz ten uyumu ve fiziksel çekim değil midir? dünya üzerinde sizi en iyi anlayan/en iyi anlaştığınız/beraber olmaktan en çok keyif duyduğunuz kadın/erkek olsa bile arada ten uyumu ve fiziksel çekicilik yoksa insan neden evlenir ki? 6. his/ duaların kabul olması/ ilk gördüğün o an anlama gibi/ spirtuel yeteneklerimi kaybettim ben şahsen son yıllarda o yüzden hissi bakış açısıyla bakamıyorum. bakanlara da saygı duyuyorum. aslında keşke mutlu evliliği olanlar anlatsa biz de tecrübelerin dinlesek nelere dikkat etmişler?


  • iwillsee  (19.08.16 11:50:25) 
-Ten uyumu, fiziksel çekim, adına ne dersen artık.
-Karşımdaki adamın iyi baba olabileceğine dair emareler bulundurması.
-İyi insan olması.
-Zeki olması. Bazen bazı çiftler görüyorum. Birbirleriyle konuşmuyor, konuştuklarında da kesinlikle anlaşamıyorlar. Sebebi de bir tarafın anlamama azmi. Zeki insan iyidir; ileri görüşlüdür, yeni şeyler öğrenmeye meraklıdır. Birlikte yeni şeyler öğrenebilir, hobi edinebilirsin, trip atmaz, Acun izlemez. (Allaaam nolur izlemesin) Zaman çok kısıtlı ve vaktini birlikte güzel şeyler yaparak harcamak önemli.

Evli değilim. Günün birinde evlenecek olsam karşımdaki insanda bunlara bakardım herhalde.
  • chitosan  (19.08.16 13:55:39) 
Sevgi varsa tabii önce, beraberken sıkılmıyorsak, sabit fikirli değilse, insana, doğaya, hayvana, emeğe, saygılıysa, babam gibi baba olabilecekse, ailelerimiz de çok başka değilse evlenirim, sanırsam, herhalde, galiba.


  • elikası  (19.08.16 14:06:27) 
Geleneksel kafa yapısında, cinsiyetçi ve maço bir erkekle asla yapamam ben, bu yüzden evleneceğim kişinin açık görüşlü ve rahat biri olması gerekir. Bunun yanı sıra eğlenceli ve iletişime açık olmasını isterim, aynı frekanslarda olalım ki birbirimizi anlayalım. Sakin insanları severim, yüksek sesle konuşan birinin yanında 2 dk bile duramam, kafam kaldırmaz. Birbirimize pek karışmayalım, birbirimizi darlamayalım isterim. Zaman zaman yalnız bırakalım, birbirimizin özel alanını zaptetmeyelim.

Bunlar dışında, hep evde oturup yarayışsız yarayışsız g.t göbek büyütecek bir adama tahammül edemem. İsterim ki bana bir şeyler katsın, ben de ona katayım. İlgilendiği enteresan bir hobisi olsun hatta. Birlikte bol bol seyahat edelim, kamp yapalım, trekking yapalım, yeni yerler keşfedelim. Eve tıkılıp kalmayalım. Çalışkan olsun, tembel ve tekdüze yaşamasın.

Benim fiziksel olarak beğenmediğim bir erkekle birlikte olabilmem mümkün değil. Maalesef çirkin erkek karizmasına inananlardan değilim. Ağzını, burnunu, yüzünü, vücudunu saatlerce izlemekten keyif alacağım biri ile birlikte olmak isterim. Köpek gibi aşık olayım, hayran olayım ona isterim. Arkadaşlar bahsetmiş, ten uyumu bir evlilikteki en önemli şey bence de. Bunu neden sona sakladım bilmem.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, çocukları seven biri olmazsa sevinirim. Beni çocuk yapalım diye darlamasın. Mümkünse ailesi de karışmasın. Hatta ailesi ile çok cılk ve fazlaca samimi bir ilişkileri olmasın. Hatta akrabalar ile çok soğuk bir ilişkisi olursa benden mutlusu olmaz çünkü biz çekirdek bir aileyiz ve aynı evin içinde bile birbirimize mesafeliyiz. Akrabalarla pek görüşmüyoruz, kimseyle gelip gitmiyoruz yıllardır. Bu yüzden çok kalabalık ve gürültülü bir sülaleyi benim kafam götürmez, alışkın değilim zira.

Eğer bahsettiğim gibi, yani benim kafa yapımda ve fiziksel olarak beni kendine deli gibi çeken biri ile karşılaşmazsam evlenmem çünkü şu an rahatım yerinde. Kendi paramı kazanıyorum, istediğim an istediğim şeyleri yapıyorum, karışan eden yok. Neden huzurumu kaçırayım ki durduk yerde?
  • köstebek kurabiye  (19.08.16 14:24:33 ~ 14:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.