[]

Bazı ekşi yazarlarına ülseratif kolitle ilgili mesaj atmak?

mrb... Lütfen yazar arkadaşlar yardım!

sözlükteki şu yazar arkadaşlara mesaj atmam gerekli:
- pasiflaura
- eges
- gezenbayan *özellikle bu arkadaşa*
- takribi vasati efendi bey
- aurielankh

Ülseratif kolit belasını uzun uzun anlatmayacağım, hemen sadede geleyim bu belayla uğraşanlara sorularım var ve sözlükteki bazı yazar arkadaşlara ulaşmam gerekli aşağıdaki soruları benim edıma sorar mısınız acaba, sizin deneyimleriniz de varsa alayım lütfen?

1- Hastalığınız ne durumda? Remisyon aktivasyon süresi ne kadar?

2- Bünyenize iyi gelen şeyler neler? Kullandığınız ilaçlar neler? Doğal kürler vs...

3- Kolonoskopide parazit çıktı mı, çıktıysa tam olarak nedir bu durum? Ülseratif kolit mi, başka bir şey mi?

4- Hiperbarik oksijen tedavisine girdiniz mi? İyi geldi mi?

5- Hastalık tutulumunuz nerede? Başka hastalıklıra vesile oldu mu?

yardım ederseniz sevinirim bu ükinci uğraşım...

 
yolladım hepsine


  • konar konmaz omer konur  (19.08.16 00:18:13) 
Merhabalar, mesajınızı aldım.

1) hastalığın ülseratif kolit olup olmadığı henüz belli değil. Kolonda uzun süre amip bulunduğu için amiplerin temizlenmesi ve kolon yaralarının tedavisi devam ediyor. 2 hafta önce yapılan mikrobiyoloji testinde amipe rastlanmadı fakat tedbir amaçlı bir süre daha devam edeceğiz.

Mikrobiyoloji testi özellikle önemliymiş çünkü test ürününü hasta verdikten sonra bekletilmeden testler yapıldığında net bir veri alınabiliyormuş. Eğer hemen yapılmayıp bir iki gün bekletilirse bazı amipler test sonuçlarında çıkmıyor ve dolayısıyla doktora amipsizdir diye bir sonuç iletiliyor. daha önce böyle bir sorun yaşadığımız için doktorumuz laborantlara ve teknisyenlere özellikle hemen bakılmasını istediğini belirten bir not gönderiyor.

Sonuç olarak 1.5 yıl önce doktor değiştirip yaklaşık günde 10 ilaç ile başladığımız süreçte şu an temiz bir mikrobiyoloji testi, temiz bir kolon ve günde 2 tane koruma amaçlı ilaca düştük. Normal bir hayat sürüyor kardeşim, istediğini yiyor, hiçbir sorun yaşamıyor. Önümüzdeki süreçte daha iyi olacağına inanıyorum.

2) Özellikle dikkat ettiğimiz bir şey olmadı, ilk doktorumuz bizi korkuttuğu için kardeşim okulu bırakıp eve dönmüştü ve inanılmaz steril bir beslenme durumuna girmişti. Şimdi hiç öyle değil; ilaçlarını da alıyor istediğini de yiyor. Kokoreç de yiyor, zeytinyağlılar da. Normal insan programına döndü. Özel bir şey yapmıyor, sadece dışarıda çok wc kullanmamaya çalışıyor.

3) İlk doktorun yaptığı kolonoskopide direkt teşhis konulup amipler es geçilmişti görünmemişti ve o şekilde steril bir hayata başladı kardeşim. Çok ağır bir dönemdi ama bir faydası olmadı.Doktor ve testlerin sağlam olması çok önemli. Doktor değiştirdikten sonra tekrar yapıldı ve kolonun 3te 1inde büyük yaralar ve amipler + aktip olmayan kitleleşmiş amipler görüldü. İlk doktor bunu nasıl es geçti hala anlamıyorum. problemimiz şu şu an amipler nedeniyle mi kolitler oluştu yoksa kolit varken amip rahatça yerleşti mi bilemiyoruz. Yakın bir süreçte belli olacaktır diye umuyoruz.

4) hayır öyle bir tedavi bile duymadık.

5) Başka hastalıklara vesile olmadı açıkçası. İlk yanlış teşhisten sonra ağır bir ilaç yüklemesi yapılması nedeni ile dönemsel halsizlik olmuştu fakat sonrasında düzeldi. ara süreçte de hastalık nedeni ile bir hemoroid tedavisi gerçekleşti.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, çok çok geçmiş olsun.
  • pasiflaura  (19.08.16 11:19:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.