[]

pez

1 paket pez 8,5 gr paketi.

diyet bozar mı?
www.pez.at

paket içeriği şöyle
kalori: 34 kcal
karbonhidrat: 8 gr
şeker: 8 gr
yağ: 0.1

 
göm


  • anonymice  (18.08.16 22:45:05) 
Bozar.

34 kcal hiçbir şey değildir, ancak 8 gram şeker senin kanındaki insülini dalgalandırmaya yeter. İnsülin dalgalanması da kanda bulunan şekerin (8 gr + damarlarındaki asil kanda dolaşan diğer şekerlerin) yağa dönüştürülmesine sebep olur.

yani 8 gr şeker yersin, belki 15 gram şekere eşdeğer yağ bağlarsın.

bu da yetmez, kan şekerin hızla düştüğü için, anlık yorgunluk ve açlık çekebilirsin. Normalde 8 gr şeker yiyen herkes yorgunluk açlık çekmez, ama diyetteysen kan şekerin ve enerji düzeyin zaten azdır, şeker yersen bu insülin dalgalanması seni daha kötü etkileyebilir. açlık ve yorgunluk hissi verirse o zaman da daha çok şey yemek istersin, hem keyfin daha kötü kaçar, hem de diyetin tehlikeye girer.

Diyetteysek basit şeker yemiyoruz.
  • harzem  (18.08.16 22:48:27 ~ 22:49:11) 
yemek yedikten sonra peki?
yemek dediğim salatalıkla domates yidim lan.

abi başlııcam ya.
  • kurnaz  (18.08.16 22:51:23 ~ 22:52:02) 
8 gr şeker değil 8 gr yağ ama 0 gr şeker olsaydı, 70 kcal enerji olacaktı ancak kan şekerini ve insülini bozmayacaktı. Yani 8 gr yağ, 8 gr basit şekerden iyidir.

ya da karbohidrat 8 gr ama şeker 0 olsaydı, demek ki kompleks şeker varmış diyecektik, kompleks şeker kana yavaş karıştığı ve insülini zıplatmadığı için daha kabul edilebilir olacaktı. makarna gibi.

diyetteysen kural şu:

protein > yağ > karbohidrat > basit şeker
  • harzem  (18.08.16 22:52:16) 
Diyetteysen salatalık domates yiyip bu pez şekeri yersen, boşuna domates salatalık yemiş olursun. bari adam gibi makarna yapıp ye, öğün boşa gidecekse öyle gitsin.

Kompleks karbohidrat seni doyurur, diyetini de bozmaz (kaloriye dikkat ettiğin sürece). Nohut ye fasülye ye, makarna ye, bulgur ye, zeytinyağlı yemeklerden falan ye.

Tavşan gibi domates salatalık yiyip de sonra şeker yeme ama. Doyuran yemeklerden ye, az ye, sonra basit şeker yeme.

yemekten sonra basit şeker yersen, yavaş yavaş kana karışmakta olan kompleks karbohidratları da yağa çevirip depolarsın. iyice bok etme diyeti.
  • harzem  (18.08.16 22:55:43 ~ 22:56:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.