[]

filmlerdeki devler

Neden sürekli ağır çekimde hareket edecek şekilde oluşturuyolar bunları? 1 adımı tamamlaması 30 sn falan sürüyor. Üstüne doğru bi şey geliyor o kadar yavaş haraket ediyor ki yakalayamıyor falan. Nereden oluştu bu algı? Devlerin de yerdeki minikler gibi hızlı hareket ettiği filmler var mı?

www.youtube.com

6:50

 
mesela fillerin yavaş yürümesi bana da ilginç gelmiştir hep.oysa fil yani bu.
hacim,kütle meseleleridir belki. gerçeklerin anasını ağlatıyoruz bari fizikten birkac şey sıkıştıralım gibi.

  • yuz kiloluk bir zenci  (18.08.16 20:51:54) 
bir arkadaşıma sorduğumda da bana "mesela sineklere göre de bizler aynı devler gibi hareket ediyoruz." demişti. ama tatmin olmadım tabii, belki gerçek cevabı @yuz kiloluk bir zenci'nin de dediği gibi olsa bile.


  • m e b  (18.08.16 21:00:54 ~ 21:01:06) 
filmlerde bu hızı ekrana sığdırırlarsa çok iğrenç görüntüler oluşur. yakalayamazsın görüntüyü

bir de quorada cevaplamışlar biraz kasların gücü büyüklükleri ile lineer oranda korelasyon göstermiyormuş. yani devlerin kasları büyük olsa da o beklnene güç olmazmış.
  • kurnaz  (18.08.16 22:06:43) 
Yercekiminden dolayi buyuk canlilar genel olarak daha yavas hareket ediyorlar zaten. Teorik olarak 7 metrelik bir insan normal bir insandan daha atik olmazdi


  • manert  (18.08.16 22:15:23) 
ayılar da kocaman ama dicaprio dövüyor yeri gelince, çevik hayvan. gücünü kısıtlamak için bence biraz yavaş ve gerizekalı yapıyorlar devleri. bkz got'taki salak dev. eline bi sopa alıp dövemedi. illa osmanlı tokatı atacak yavaş yavaş bide. boksör çevikliği beklemiyoruz. kas yoğunluğu artınca çeviklik azalır belki biraz ama bence de abartı bu filmlerdeki. troll hunter izleyebilirsin hala izlemediysne aklım ageldi güzle film.


  • hasmetizm 2046  (18.08.16 22:25:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.