[]

Mimar Sinan GSF Resim mi Anadolu Üni Çizgifilm Animasyon mu?

Merhabalar;

Kardeşim MSGSF resim ile Anadolu Üni Resim + Çizgi Film bölümünü kazandı.

Kafasında Anadolu'da Çizgi film + resim bölümlerini ÇAD yapmak var.

Ancak ben Mimar Sinan'ın daha iyi olacağı kanaatindeyim, birincisi İstanbul'da okumanın avantajları.

Güzel Sanatlar bölümlerinde okuyan veya mezun arkadaşlar fikir verebilirler mi?

 
2008 de mimar sinan resim/iç mimarlık, anadolu animasyon, marmara resim e girdim. Hepsi geldi, animasyon hariç. Ve ben orayı istiyordum. Olmadı. Bende ailemin isteği doğrultusunda -ki bana kalsa msgsü resim derdim- mimar sinan iç mimarlık tercihi yaptım.

Kuzenim bizim okulun resiminden mezun. O da anadolu animasyon istiyordu. Onun da olmadı. Gözü kapalı animasyon. Hiç şehir falan bakmayın bu konuda. Çok ciddiyim anadolu çizgi film kazanmak kimsenin harcı değil. Kocaman ulkede yılda 20 kisi falan mezun oluyor.

Yanımda olsa kardeşine orasıni tercih etmesi için yalvarirdım. Çok ciddiyim. Mimar sinan eski mimar sinan değil. Sakın ismine ya da istanbul'a aldanmayın.
  • gece kelebegi  (18.08.16 16:53:07) 
biraz aşağıda mimar sinandan biri bizim bölümün resim mezunları dövmeci oldu tarzı bir şey yazıyordu, anadolu çizgi film gömsün.


  • freya  (18.08.16 17:11:49) 
gece kelebeği +1

yanlış anlamayın ama anadolu animayon kazanmış bir insanın resim bölümüne girmesi tam olarak denyoluk olur...öyle çap yapmaya felan da gerek yok...kendini resim ile boğmak yerine alanında kendini geliştirsin...zaten resim yapmak isterse yapar merak etmeyin...

kendisini taktir ve tebrik ediyorum...yanaklarından öpüyorum...gelecekte çok güzel işler yapacak...bak yapar demiyorum, yapacak :)
  • gkhT  (18.08.16 17:15:48 ~ 17:16:45) 
gece kelebegi + gkhT +1


  • suwat  (18.08.16 17:22:45) 
Animasyonun önü açık geleceği parlak.


  • su nanesi  (19.08.16 05:05:06) 
resim okuyup ne yapacak yahu


  • nice tnetennba  (19.08.16 09:11:13) 
tr'de yaşamayı düşünüyosa iç mimarlık falan ama yurtdışı istiyosa animasyon.

burda animasyoncular para da kazanmıyo takdir de görmüyo. yapacağı en matah iş reklamlara karakter modellemek, animasyon yapmak falan olur. 10 senede bir de film projesi gelir, ha arada trt çocuk iş ister-sonra ölü paralar teklif eder.

yurtdışı-özellikle abd, ingiltere ve japonya-bu işin harbiden meslek olduğu, insan gibi para kazanıp yaptığı işe teşekkür edilecek bir alternatif. sinemadaki filmlerin, video oyunlarının castlarına dikkat ederseniz hemen her filmde bir türk'ün çalıştığını görebilirsiniz. ekşi'den bir arkadaşım londra'da bu işi yapıyor, senede neredeyse 3-4 filmde ismi yazıyor.
  • parola58  (19.08.16 09:58:12) 
@parola58 tc için iç mimarlık demis ya. Asla. Sakın. Ne kadar işletme mezunu, lise mezunu, işsiz varsa 3d max ögrenip piyasada ic mimar gibi dolaniyor. Kodaman insaat firma sahiplerine girmiyorum.

Ic mimarlik meslek bile sayilmiyor artik. Animasyon okusun yurt disina kacsin. Ve lutfen bilmeden etmeden konusmayin. Insan sinirleniyor yok yere.
  • gece kelebegi  (19.08.16 11:03:15) 
Mimar Sinan eski Mimar Sinan değil yorumlarına katılıyorum.


  • BuddyGuy  (19.08.16 11:10:52) 
@gece kelebegi kardeş ben de 3dmax öğrenip iç mimari iş yapanlardanım. piyasayı öldürenler konusunda haklısın da adam gibi portfolyo çıkaran bir iç mimarın eline su dökebilecek bir alaylı görmedim henüz.

animasyon yapma isteği ile öğrendim programı, sonra iş arama sürecinde animasyonda iş imkanının kısıtlı ve mimari işlerin daha iyi bir gelir kapısı olduğunu gördüm. yani işkembeden sallamıyorum burda, yazdıklarım tecrübe ile sabittir. tr'de iç mimari sektörünü biliyosun da git biraz da animasyon sektörünü araştır öyle sinirlen.

zaten okuduğunu anlaman varsa üstteki yazdığımda belirtmişim neden bu iş tr'de yapılmaz diye.
  • parola58  (19.08.16 11:13:24) 
@parola58

Piyasa neden ölü ben diyeyim. Benim 500 dolara yapacaģım tasarımi sen yapiyorsun 200-300 liraya. Adamlar zaten ne kadar beles olursa o kadar iyi kafasinda tipik turk. Sana geliyor haliyle. Okudugunu anlamaymismis. Ne iciyorsunuz gercekten bir fikrim yok. Yillardir hem resimle hem animasyonla ilgileniyorum. Piyasan haberim var. Animasyon gelecek vaad eden bir bolum. Bunun sigir gelenekci mimar sinan hocalari dahi farkinda.

Ayrica saygi gormuyor falan demissin. Acaba fransa da mi yasiyorsun? Her gun doktor dovuluyor, ogretmen tartaklaniyor. Saygi mi kaldi ki saygi goren meslek olsun. Tee allaamm ya. Hep iskembe hep iskembe.
  • gece kelebegi  (19.08.16 11:52:20) 
@gece kelebeği animasyon 10 senedir geleceği olan bölüm. 10 senedir noldu, ne gelişti? çalışan kalitesi arttı, yapılan işin kalitesi arttı ama çalışma şartları? bu memlekette animasyon falan gelişmez. ne o sabır var ne o hava. yolunu bulan direkt yurtdışına kaçıyor haklı olarak.

öbür mevzuya geleyim. senin 500 dolar istediğin şeyi başkası 200 liraya aynı kalitede yapamıyor birincisi, ikincisi bunun isyanını bana değil mimarlar odasına yapman gerekir. mimarın hakkını hukukunu koruması gereken kurum o sonucta. serbest piyasada bu dalgalanmayı kişisel olarak engellemek mümkün değil maalesef.

forumlarda freelance iş gelen yeni yetmeler ne kadar isteyeyim diye sorarlar genelde, senin gibi kibirli abiler de önce çocuğu bi fırçalar sonra kendi vereceği fiyatı söyler. kesin görmüşsündür en godamanlar arasında bile fiyat konusunda inanılmaz farklar çıkıyor. bunun düzenlemesini çizen adama bırakırsan olacağı bu. belirli bir standart oturtmak lazım bu konuda.

Saygı konusunu da çarpık anlamana hak veriyorum bu yazdıklarından sonra. Türklerle çalışmaktan kafayı yemiş bi abimizsin ve o sinirini kusuyorsun. Benim orada dediğim burda saygı görmezsin git kardeşim orda saygı gör. Demiyorum yani burda taksici saygı görür de sen görmezsin diye. Ben de memnun değilim valla Türklerle çalışmaktan. Geçen sene 30bin liraya yaptığım işi bu sene 20bin liraya yaptırmaya çalışıyor adam. Enflasyonu, kur farkını, maliyetleri yüzüne vuruyorum olsun sen fiyatı düş diyor.
  • parola58  (19.08.16 12:39:51) 
@parola58
Mimar olmayan, programdan ötesine geçemeyen birine 30 bin veriyorlar öyle mi? Amk böyle ülkenin. Amk. Bu kadar uzun yazmana gerek yoktu. Sadece bunu demen yeterliydi.

  • gece kelebegi  (19.08.16 14:09:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.