[]

Bunca yıldır bana ne faydan oldu ki?

Bana bunu söyleyen insan 4-5 yıldır tanıdığım, zaman zaman yakınlaştığım ve bir süredir de arkadaşça devam ettiğim kişi (kadın).

Bulunduğum şehre bir başka arkadaşıyla (erkek) gelecekti ve bir yer bulamamış, adamla birlikte de kalmak istemiyor anladığım kadarıyla ve sende kalabilir miyim dedi. Ben de o hafta şehir dışında olacağımı, ev arkadaşımın evde olacağını ve bende kalmasının uygun olmayacağını anlattım ve başlıktaki cümle geldi.

Bu kadar zamandır karşılıklı bir sürü iyiliğimiz dokunmuştur birbirimize, böyle söylemesine hem çok sinirlendim hem de anlam veremedim. Bir de çocuk gibi hadi söyle bir tanesini söyle diyince iyice sinirlendim ve konuşmak istemediğimi söyleyip hoşçakal dedim ve kapattım telefonu.

Kim haklı sorusu sormuyorum, sizce bu davranış aşırı fevri değil mi? Özür dileyene kadar arayıp sormayı düşünmüyorum açıkçası.

 
bence özür diledikten sonra da görüşmeyin. Ne mal insanlar var yarappim.


  • whoosie  (18.08.16 16:31:58) 
belki diğer arkadaşlarından gördüğü yakınlığı sizden göremiyordur.
ve sizin zor zamanlarınızda o yanınızda olurken sizi öyle yanında hissetmemiştir.

ben bu durumda kıza mal olarak bakmaz olaya objektif bakmaya kaçırdığım noktalar var mı diye bakmaya çalışırdım.

arkadaşınızı tanımıyorum ama, düzgün bir kadın, çok az zaman atar yapar. ama yaptığında muhakkak haklı olduğu noktalar vardır.
  • mobydick  (18.08.16 16:36:50 ~ 16:37:24) 
Arkadaşlığı çıkar ilişkisi olarak görenlerden uzak durmak iyidir.


  • dessy  (18.08.16 16:39:55 ~ 16:40:03) 
oha.
ne özrü. direkt bağlantıyı kesin.

  • varg  (18.08.16 16:45:57) 
Karsi taraf kadinsa biraz daha toleransli olmak gerekiyor. Daha fazla empati. Tabii bunlar bir yere kadardir haliyle. Bir kere tavir koymussuznuz, geri adim atmayin artik.
Olaya farkli bakiyor o, senin gibi degil. Karsi taraf erkek olsaydi iyi yapmissin, sakin gorusme bir daha derdim.

  • stavro  (18.08.16 16:52:18) 
@mobydick Mal olarak bakmıyorum da yakın hissetmiyorsa evimde kalmayı teklif etmeyebilir, bu onun seçimi sonuçta. Üstelik bir ay öncesinde gelirim gezeriz demişti, planın öznesini X kişisiyle değiştirmiş ve bu bile yeteri kadar ayıp bence.

@stravro Pozitif ayrımcılığın çok çok ötesinde yalnız yukarıda bahsettiğim şey, yoksa tahammül sınırlarım oldukça yukarılarda seyrediyor.
  • chicha  (18.08.16 17:07:52) 
Pozitif ayrimciliktan bahsetmiyorum. Sizinki de anormal bir tepki degil bu arada.


  • stavro  (18.08.16 17:09:12) 
yakın hissetmemesi değil de, zor zamanlarında yanında görememek demek istemiştim.


  • mobydick  (18.08.16 17:10:34) 
benim takıldığım nokta şu: arkadaşın (bir ara manita) gelmiş ve sen evinde olmadığın için kalmasının uygun olmayacağını söylüyorsun. Açıkçası bir arkadaşım bana bunu dese ben keserim kendisiyle alakamı. Hani birazdan buradan baksan iyi olur. kız istemediği bir durumda ve sen yardımcı olmuyorsun falan...


  • re noreno  (18.08.16 17:21:43) 
Hayır o senin adına okul mu yaptırmış, çeşme mi yaptırmış arkadaş? Nedir, neyin şovudur bu yani

Çekilmez böyle insanın kaprisleri. Boşver
  • naberabi  (18.08.16 17:36:36) 
Ben olaya farkli bi açıdan bakıyorum.Şimdi şöyle düşünün arkadaşlık çok zaman fedakarlık gerektirir.Arkadaşınız şöyle düşünüyor bence 40 yılda bir iyilik istedim, bu durumda da yardımcı olamayacaksan... Bence sana iyi gün dostu demek istemiş. "O benden istese, ben imkan olmasa da elimden ne gelirse sonuna kadar zorlarim, yardımcı olurum onun yaptığına bak" mantığı icerisinde olabilir. Kendimden biliyorum.


  • trejemu  (18.08.16 17:54:45 ~ 17:57:12) 
Bu olayın öncesi de var gibi geldi. normalde böyle fevri hareketleri olan bir kadın değilse birkaç olayı içinde biriktirmiş olabilir.
davranışı fevri mi? evet bu kadarıyla fevri. ama ben bir arkadaşımın evinde kalmak istiyorsam onu samimi gördüğümden böyle bir şey isterim. kendisi sizi samimi buluyorken sizin onu samimi bulmadığınızı düşünmüş olabilir.

  • cabiday  (18.08.16 17:56:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.