[]

Kedi tirmaladi acile gideyim mi?

Selamlar.

Bir devlet kurumunda isim vardi. Tam sokagina girmiskn oranin kapisinin ruzgardan dolayi sert bir sekilde kapandigini ve orada calisanlarin besledigi kedinin kuyruginun sikistigini gordum. Kosarak gittim kolumu iceri sokup icerden kapiyi acmaya calisirken can havliyle devamli cirpinan kedi bir anda bacagimi tirmalamaya basladi. Ben kapiyi acabildikten sonra da kosarak uzaklasti.

Bacagimda cok kucuk iki tane deri tahrisi olmus. Yara bile denmez. Ufaktan kan toppamis.

Benim hic tetanoz asim olmadi. Bir sorun olur mu?

2-3 saat gecti olaydan. Bende asiri bitkinlik, ter basmasi, mide vulantisi, aniden uyku bastirmasi gibi seyler var. Elim ayagim tutmuyor. Psikolojik galiba degil mi?

 
bence psikolojik, uzun pantolon giyiyor idiyseniz bir şey bulaşma ihtimali yok sayılır. yine de içiniz rahat etsin diye bi' acile gidip böyle böyle diyin :)


  • evde liyakat kalmamis  (18.08.16 15:57:56) 
Psikolojik olabilir ama bu tip şeyler asla ihmale gelmez. Bence acile gidin hemen.


  • sorumatik  (18.08.16 15:58:44) 
gidersen seni kuduzla ilgilenen hastaneye yönlendirecekler, biz bakmıyoruz diyecekler (izmir için böyle). Daha sonra aşılarını yapacaklar, eğer kuduz aşısı yaparlarsa belli günlerde gitmen gerekiyor, gitmezsen kapına polis geliyor götürüyor bilgine.

Bence en azından pansuman için git, orda daha sağlıklı bilgi alırsın.
  • kimlanbu  (18.08.16 16:02:12) 
beni kedi tırmaladı diye bir acile giderseniz hemen kuduz merkezine gönderirler sizi. oraya gittiğinizde en son ne zaman tetanoz oldunuz diye sorarlar. yoksa aşınız kuduzla birlikte onu da yaparlar. bir sözleşme imzalatıp karne verirler ve belirli günlerde aşıya gitmeniz gerekir. sahipli hayvansa ve ilk 3 aşı bittiğinde hayvan yaşıyorsa biter değilse 5 aşı olursunuz. bütün bu işlemleri 2 kere yaşamış biri olarak özellikle ilkinde benim tırmık izim de küçüktü ve yara gibi değil çizik gibiydi. ona rağmen büyük bir ciddiyetle gönderdiler kuduz merkezine. kuduz olayı çok önemseniyor.


  • ofelia  (18.08.16 16:12:37) 
Kot pantolon vardi uzerimde. Yavricagizin tirnagi pantolonumda kalmis :(

Pantolon olmasa saglam parcalayacakmis beni.
  • evrenos gazi  (18.08.16 16:13:51) 
Ay kıyamam... Yavru kedilerde pek rastlanmıyor ama benim içim rahat etmezdi. O nedenle git vurul ya, için rahat etsin


  • lcha  (18.08.16 17:11:00) 
Kuduz değilsin. 2-3 saatte bacağından beynine ulaşıp seni hasta edemez. Islak tükürük lazım ayrıca kuduz için. Tetanoz aşın yoksa ol.


  • Lim5  (18.08.16 23:15:25) 
Hiçbir şeye gerek yok. Fizik bilgisi mi eksik anlamadım paslı demir mi bu? Arkadaşınızın tırnağı elinizi çizse aşı mı oluyorsunuz? Tamamen psikolojik tribe girmişsiniz, hayvan sizi ısırsa acile gidersin ısırmamış ki!? O aşılar daha çok ağrı ve uyku yapıyor, hiç gerek yok.


  • su nanesi  (19.08.16 05:10:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.